Πριν ακόμα ανακοινωθεί η νέα Ομοσπονδία έπιασε δουλειά: Γίνονται επαφές για το θέμα της εμπορικής τιμής του μελιού... - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Πριν ακόμα ανακοινωθεί η νέα Ομοσπονδία έπιασε δουλειά: Γίνονται επαφές για το θέμα της εμπορικής τιμής του μελιού...


Ο MELISSOCOSMOS ξετρυπώνει τις κινήσεις και το παρασκήνιο που αφορά την νέα Ομοσπονδία μας...


Πριν ξεκινήσω το γραπτό να πω ότι στο νέο τεύχος του περιοδικού ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ που κυκλοφόρησε, υπάρχει ανακοίνωση για το 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου 2015 στην Αλεξανδρούπολη.

Εκεί εκ παραδρομής αναφέρεται ότι το συνέδριο θα γίνει το 2016.
Αυτό φυσικά δεν ισχύει, αφού φέτος θα γίνει το συνέδριο στις 7-8 Νοέμβριου 2015.

Λοιπόν.

Με μεγάλο ζήλο γίνονται οι προετοιμασίες του συνεδρίου σύμφωνα με πληροφορίες του MELISSOCOSMOU.
Εκεί στο συνέδριο θα ανακηρυχθεί και η νέα Ομοσπονδία μας υπό την σκέπη την αγκαλιά και την στήριξη πολλών μελισσοκομικών συλλόγων, αλλά και καταξιωμένων παραγόντων όπως και φορέων της μελισσοκομίας.

Θερμότατη συμπαράσταση από τους πλέον ισχυρότερους παράγοντες της μελισσοκομίας εκδήλωσαν ήδη ενδιαφέρον για στήριξη και διάλογο με το νέο μελισσοκομικό φορέα.

Η έδρα της νέας μας Ομοσπονδίας ακούγεται ότι θα είναι η Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει κλειδώσει αυτό ακόμα όμως.

Θα εκφράζεται από πενταμελή επιτροπή μελισσοκομικού αγώνα τα οποία θα προκύπτουν μέσα από εκλογική διαδικασία.
Να πω ακόμα ότι νομίζω ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε, ο πρώτος πρόεδρος της να είναι τρανταχτό και σεβάσμιο όνομα της μελισσοκομίας που δεν θα σηκώνει αμφιβολίες για την γνώση του και το κύρος του.

Θέση στη νέα Ομοσπονδία θα έχουν όλοι οι μελισσοκόμοι με πολλά ή λίγα μελίσσια, αλλά η ηγεσία είναι βέβαιο ότι θα αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου ώστε να έχουν πλήρη γνώση των προβλημάτων.

Προσωπική μου θέση είναι και θα την προτείνω, να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας στο καταστατικό της ώστε να μην παρεσφριουν κοπρίτες, αργόσχολοι και προεδρόπληκτοι καρεκλοκένταυροι δήθεν μελισσοκόμοι και πολιτικοί στις θέσεις ηγεσίας του νέου φορέα.

Στον Έβρο, τη Δράμα, την Αθήνα την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα χτυπάει αυτή την στιγμή η καρδιά της προσπάθειας για την νέα Ομοσπονδία, το όνομα της οποίας θα είναι ένδειξη ενότητας.

Ήδη στελέχη που εργάζονται για την προετοιμασία του νέου φορέα είχαν επαφή με εταιρίες εμπορίας μελιού, όπου τους γνωστοποίησαν την θέση της νέας ομοσπονδίας που είναι...
Άμεση πληρωμή του μελιού που πωλείται στο εμπόριο της μετρητής χωρίς επιταγές και αναμονή, όπως επίσης λέει η νέα ομοσπονδία επιτακτική είναι και η ανάγκη μεγάλης  μάλιστα ανόδου των τιμών του μελιού.

Η νέα ομοσπονδία κάλεσε τους εμπόρους μελιού να της υποδείξουν που οφείλεται το μεγάλο εύρος της ψαλίδας μεταξύ τιμής παραγωγού και τιμής στο ράφι των σούπερ μάρκετ, ώστε αν αυτή η διαφορά αφορά και άλλους παράγοντες, όπως καταστήματα, μεσάζοντες και φορολογία, να γίνει προσπάθεια πάταξης τους ώστε να μπορέσει ο παραγωγός να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την αξία του προϊόντος.

Φίλες και φίλοι αποκάλυψα ήδη πολλά, όπως βλέπετε οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σοβαρές.
Κάποιοι συνάδελφοι μας και άνθρωποι του χώρου μας εργάζονται εντατικά ώστε να έρθουν καλύτερες μελισσοκομικές ημέρες στον τόπο.

Αν θέλουμε να στηρίξουμε και εμείς και να συμβάλουμε στην προσπάθεια τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συμμετέχουμε και οι ίδιοι στο 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου 2015 στην Αλεξανδρούπολη.


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών