Έκτακτο: Εμφανίστηκε ξανά ο εφιάλτης στην Ιταλία - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο: Εμφανίστηκε ξανά ο εφιάλτης στην Ιταλία


Φίλες και φίλοι μόλις ενημερώθηκα από τον φίλιο μου τον Φραντζέσκο από την Ιταλία και τα νέα δεν είναι καθόλου καλά εκεί.
Χτες 16/9/15 εντοπίστηκε επίσημα πρώτη φορά για το 2015 το σκαθάρι Aethina tumida σε περιοχή της Καλαβρίας.
Να τονιστεί ότι πέρυσι οι αρχές της χώρας προχώρησαν σε καύση 4 χιλιάδων μελισσιών προκειμένου να εξολοθρεύσουν το σκαθάρι.
Το γεγονός ότι από τον Νοέμβριο του 2014 δεν ξαναεντοπίστηκε έκανε όλους να ελπίζουν ότι το έντομο δεν επιβίωσε τον χειμώνα.
Η είδηση ότι τακτοποιήθηκε ξανά σκόρπισε τρόμο και απογοήτευση σήμερα στους Ιταλούς μελισσοκόμους, και ξύπνησε εφιάλτες καμένων μελισσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληγέντες από το σκαθάρι πέρυσι μελισσοκόμοι που το κράτος τους έκαψε τα μελίσσια τους δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα παρότι έχει περάσει ένας χρόνος...


Η τακτική που εφαρμόζεται στην γείτονα χώρα λέει ότι καίγονται όλα τα μελίσσια σε μελισσοκομεία που έχουν έστω και ένα κρούσμα, και απαγορεύεται η διακίνηση μελισσών και βασιλισσών από και προς την περιοχή της Καλαβρίας.
Πρόσφατα μάλιστα η Ε.Ε ζήτησε από τις αρχές να παρατείνουν το μέτρο του περιορισμού κι ας μην είχε δώσει σημεία ζωής το σκαθάρι.
Τώρα μετά από αυτή την είδηση όλοι είναι έντρομοι για αυτό που θα ακολουθήσει.

O MELISSOCOSMOS θα σας κρατάει ενήμερους για το θέμα