Θες βοηθό για τα μελίσσια σου; Κούνια που σε κούναγε διάβασε τι σε περιμένει... - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Θες βοηθό για τα μελίσσια σου; Κούνια που σε κούναγε διάβασε τι σε περιμένει...

Κάπως έτσι θα αρχίζουν οι διηγήσεις που θα περιγράφουν τους μελισσοκόμους στις επόμενες γενιές...

Φίλες και φίλοι όταν έσκασε το άρθρο του MELISSOCOSMOU για το θέμα που προέκυψε με τους βοηθούς των μελισσοκόμων επικράτησε ένας γενικός χαμός.

 Θα πρέπει να σας δώσω και ορισμένες πληροφορίες για το θέμα νομίζω όμως.
Ένας καλός μου φίλος μου πληροφορήθηκε το συμβάν.
Με πήρε τηλέφωνο μου έδωσε το όνομα του, και τα στοιχεία του, ενώ προέτρεψε και τον συνάδελφο που πήρε το πρόστιμο να μιλήσει μαζί μου προκειμένου να δημοσιεύσω την περίπτωση του ώστε να προσέχουν έστω οι υπόλοιποι μελισσοκόμοι.

Δυστυχώς ο συνάδελφος διστάζει, φοβάται κτλ και δεν έχει και άδικο μετά από ότι έπαθε.
Εγώ όμως αποφάσισα να δημοσιεύσω την είδηση έστω κι έτσι, ακριβώς για να την γνωρίσουμε και να προφυλαχθούμε οι υπόλοιποι.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα έλεγαν οι παλιοί...
Ξαναλέω ότι έχω τα στοιχεία του συναδέλφου, αλλά σέβομαι ότι δεν θέλει να δημοσιευτούν.

Ωστόσο, πρέπει να βρούμε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, να βρούμε τα παραθυράκια εκείνα που αφήνει ο νόμος ώστε να είμαστε και νόμιμοι αλλά και την δουλειά μας να κάνουμε σχετικά εύκολα..
Να σημειωθεί εδώ ότι το εργατόσημο που ανέφεραν πολλοί δεν μας λύνει το πρόβλημα καθώς πωλείται από τις τράπεζες όπως ξέρετε, τις οποίες όμως δεν τις βρίσκεις ανοιχτές όταν τις χρειάζεσαι ή όταν θες να μεταφέρεις έκτακτα.

Κάποιοι ωστόσο αναζήτησαν λύσεις και τρύπες στο νόμο που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλεία μας.

Ας δούμε λοιπόν.
Ένας φίλος επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε τα εξής...

Καλησπέρα. σου στέλνω κάτι σχετικά με το άρθρο σου, σήμερα για το πρόστιμο του μελισσοκόμου, μελέτησε το καλά....διασταύρωσε το και αν είναι η λύση δημοσίευσε την για να ξέρουν οι μελισσοκόμοι. μην αναφέρεις ότι στο είπα εγώ ευχαριστώ.

 Basilis Xesfigis
Δηλαδή το εργατόσημο εννοείς;

Όχι ...απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης με παρακράτηση φόρου, πλέον λέγεται τίτλος κτήσης, και ίσως χρειάζεται και ένα συμφωνητικό για μεγαλύτερη κάλυψη, το οποίο θα μπορούσε να υπογραφεί σε ένα αστυνομικό τμήμα οποιαδήποτε ώρα και μέρα


Basilis Xesfigis
Από που προμηθευόμαστε τον τίτλο κτήσης;

Από χαρτοπωλείο , εκεί που πουλάνε και τιμολόγια δελτία αποστολής αποδείξεις είσπραξης, κλπ, αν δεν έχει τίτλο κτήσης, παίρνεις απόδειξη επαγγελματικών δαπανών

Basilis Xesfigis
Δεν θέλει θεώρηση στην εφορία;

Όχι είναι αθεώρητο βάσει του νέου ΚΦΑΣ

Basilis Xesfigis
Είσαι σίγουρα καλυμμένος με αυτό;

Διάβασες το αρχείο που σου έστειλα?

Basilis Xesfigis
Ναι

Τι κατάλαβες?
Η υπηρεσία που παρέχει ο βοηθός εμπίπτει στην έκδοση?

Basilis Xesfigis
Το θέμα είναι ότι αυτά αλλάζουν κάθε μέρα, δεν ξέρω τι ισχύει τώρα

Ισχύει...γιαυτό σου είπα και για ένα συμφωνητικό επιπλέον από την αστυνομία για να είσαι καλυμμένος
Στην αστυνομία να έχουν υπογράψει τα συμβαλλόμενα μέρη

Για το γνήσιο της υπογραφής και την καταχώρηση ημερομηνίας από δημόσιο φορέα, σαν να είχε κατατεθεί στην εφορία

Basilis Xesfigis
Η γραφειοκρατία μας έχει πεθάνει

Σχετικά με αυτό που σου είπα για τις υπογραφές παρουσία δημοσίου φορέα, ας πούμε ότι μας γράφουν γιατί δεν αναγνωρίζουν το χαρτί, δεν αναφέρουν ότι το επιδείξαΜε...αλλά όταν κάνουμε ένσταση και το προσκομίσουμε θα αποδεικνύετε ότι προηγείτο της βεβαιωμένης παράβασης

Basilis Xesfigis
Τη βάψαμε εν ολίγην

 Και να το εν λόγω αρχείο, το δημοσιεύω ώστε να το μελετήσετε κι εσείς...


Η απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, με βάση τις εκάστοτε φορολογικές διατάξεις, ήταν η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος για τις επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές τους με φυσικά πρόσωπα, μη υπόχρεα τήρησης βιβλίων και στοιχείων, που παρέχουν υπηρεσίες περιστασιακά, χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή έργου. Επίσης, χρησιμοποιούνταν και για την καταβολή κάποιων λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, για τα οποία δεν προβλεπόταν έκδοση άλλου φορολογικού στοιχείου.

Με τις τελευταίες αλλαγές στον N.4223/2013 και την παράγραφο 6 του άρθρου 51, επήλθαν ορισμένες αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατάργηση του άρθρου 8, που εμπεριείχε τις διατάξεις για τις αποδείξεις δαπανών.

Επομένως, από 1.1.2014 αντί της έκδοσης απόδειξης δαπάνης, οι επιχειρήσεις και οι δημόσιοι φορείς θα αποδεικνύουν αγορές αγαθών και λήψεις υπηρεσιών, από πρόσωπα που δεν έχουν υποχρέωση για έκδοση τιμολογίου, με τη σύνταξη «τίτλου κτήσης» στον οποίο θα αναγράφονται, τα στοιχεία των συμβαλλομένων, καθώς και τα στοιχεία της συναλλαγής.

Ενδεικτικές περιπτώσεις για τις οποίες εκδίδεται τίτλος κτήσης -κατά τα ανωτέρω – είναι η καταβολή αμοιβών σε περιστασιακά απασχολούμενους, εισηγητές σεμιναρίων και συγγραφείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους ή συνταξιούχους, εφόσον δεν είναι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών για άλλη δραστηριότητα. Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα είναι οι χορηγήσεις δειγμάτων, έξοδα κίνησης σε προσωπικό και άλλα.

Σημειώνεται ότι, ως «τίτλος κτήσης», μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενδεικτικά ένα συμφωνητικό, μια υπεύθυνη δήλωση, ακόμα και ένα τιμολόγιο λήψης υπηρεσιών, που να περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δεδομένα ενώ για τις λοιπές περιπτώσεις που προβλεπόταν, μέχρι 31.12.1013, η έκδοση απόδειξη δαπάνης π.χ. έξοδα κίνησης προσωπικού, επισκευές εντός εγγύησης κ.λ.π. μπορεί, από 1.1.2014, να εκδίδεται οποιοδήποτε δικαιολογητικό έγγραφο στο οποίο εμφανίζεται η καταβαλλόμενη δαπάνη. Τέλος, όταν καταβάλλονται μισθοί, ημερομίσθια, ή άλλες παροχές σε μισθωτούς δύναται, αντί της έκδοσης τίτλου κτήσης κατά τα ανωτέρω, να συντάσσεται κατάσταση μισθοδοσίας.

Σε ποιες περιπτώσεις όμως εκδίδεται ο τίτλος κτήσης;

Καταρχήν ο ένας από τους δύο συναλλασσόμενους δεν θα πρέπει να είναι υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών. Δεν μπορεί να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος για άλλη αιτία και να αμείβεται με τίτλο κτήσης από άλλη. Επιπλέον, θα πρέπει να απασχολείται ευκαιριακά, δηλαδή παρεπόμενα και όχι κατά σύστημα.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι η ευκαιριακή παρεπόμενη δραστηριότητα αποδεικνύεται από πραγματικά γεγονότα, τα οποία κρίνονται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Τέτοια πραγματικά γεγονότα αποτελούν ιδίως η συνέχεια ή μη της άσκησης της δραστηριότητας αυτής, η ύπαρξη ιδιαίτερης επαγγελματικής εγκατάστασης, η ύπαρξη ιδιαίτερου εξοπλισμού και μηχανικών μέσων για την παροχή των υπηρεσιών αυτών και γενικότερα εάν η παροχή των υπηρεσιών αυτών έχει τα χαρακτηριστικά της οργανωμένης επιχείρησης.

Ποιος είναι ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων αυτών;

Με βάση το άρθρο 48 του ν.2238/94, που ίσχυε έως 31/12/2013 και την παράγραφο 3, τα εισοδήματα αυτά φορολογούνταν ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα μια και ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων λογίζονταν και κάθε εισόδημα που δεν μπορούσε να υπαχθεί σε κάποια από τις υπόλοιπες κατηγορίες εισοδημάτων του άρθρου 4 (μισθωτές υπηρεσίες, κινητές αξίες, ακίνητα, εμπορικές και γεωργικές επιχειρήσεις) . Επί της αμοιβής γίνεται παρακράτηση φόρου 20% που αποδίδεται στη ΔOΥ ενώ αποδίδεται επίσης και χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου 3,6%.

Πλέον με διατάξεις του ν.4172/2013 εισήχθη η έννοια του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, παράλληλα με την κατάργηση της κατηγορίας των ελευθέριων επαγγελματιών, οπότε και τα εισοδήματα αυτά θα φορολογούνται με βάση αυτή την κλίμακα.

Η εφαρμογή του TAXIS δεν έχει πεδίο απόδοσης του παρακρατηθέντος χαρτοσήμου με συνέπεια να τίθενται ερωτηματικά αν έχει καταργηθεί ή όχι η παρακράτηση χαρτοσήμου. Καμία διάταξη των νόμων που ψηφίσθηκαν από 1/1/2013 μέχρι σήμερα δεν προβλέπουν τροποποίηση του Κώδικα Χαρτοσήμου και κατά συνέπεια η παρακράτηση του χαρτόσημου ισχύει κανονικά. Το Υπουργείο θα πρέπει να διορθώσει την εφαρμογή ή να βρει άλλο τρόπο απόδοσης του.

Πότε όμως αυτές οι αμοιβές πρέπει να έχουν ασφαλιστικές εισφορές;

Σύμφωνα με τον Αναγκαστικό νόμο 1846/51 του ΙΚΑ και συγκεκριμένα στο άρθρο 2, υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ τα πρόσωπα τα οποία παρέχουν εξαρτημένη εργασία έναντι αμοιβής, ενώ επί δυσχερούς διάκρισης εξαρτημένης η μη εργασίας αυτή θεωρείται υπαγόμενη στην ασφάλιση. Σε περιπτώσεις ελέγχων έχουν ζητηθεί βεβαιώσεις ασφαλιστικών φορέων για το ίδιο διάστημα, για να αποδειχθεί η ευκαιριακή απασχόληση.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να πούμε, ότι όσο περιστασιακή και αν είναι μια απασχόληση είναι δύσκολο σε περίπτωση ελέγχου από το ΙΚΑ, να αποδειχθεί και ένας καταλογισμός εισφορών είναι πάντα πιθανός.


Τέλος Βασίλη για να μην έχεις απορίες για τον λόγο που γίνονται όλα αυτά σου στέλνω να διαβάσεις αυτό...

 
Η ΕΕ θα προστατεύσει τη γεωργία της; Τι προβλέπουν οι συμφωνίες TPP &TTIP;


Του Γιώργου Πολυχρονάκη, Ειδικού Συμβούλου-εκπροσώπου , INCOFRUIT – HELLAS, Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων-Λαχανικών & Χυμών


Όπως είναι γνωστό την Δευτέρα 5/10/2015, οι ΗΠΑ με την Ιαπωνία και άλλες 10 χώρες του Ειρηνικού κήρυξαν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ατλάντα (ΗΠΑ) την (Trans-Pacific Partnership, TPP) που ανοίγει τον δρόμο για την επίσπευση μίας αντίστοιχης συμφωνίας των ΗΠΑ με την ΕΕ (Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP)

Ο ενδέκατος γύρος των διαπραγματεύσεων της διατλαντικής συμφωνίας για το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών ΤΤΙΡ θα πραγματοποιηθεί 19-23 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα . Εκεί θ΄ ανταλλάξουν νέες προσφορές για τους δασμούς στα πιο ευαίσθητα προϊόντα, έχοντας δεσμευθεί για την άρση των δασμών στο 97% των προϊόντων. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, επίσης, ν” ανταλλάξουν προσφορές για τις κρατικές προμήθειες – έναν τομέα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ΕΕ – έως τον επόμενο Φεβρουάριο.

Σε μία συνάντηση, που έγινε την 22/9/2015 στην Ουάσιγκτον, η Επίτροπος της ΕΕ για το εμπόριο κ. Σεσίλια Μάλμστρομ, και ο ομόλογος της εκπρόσωπος των ΗΠΑ Μάικ Φρόμαν, συμφώνησαν να «επιταχύνουν» τις διαπραγματεύσεις και χαιρέτισαν την είδηση της ολοκλήρωσης της TPP , ως καλό νέο για το παγκόσμιο εμπόριο συνολικά και προσέθεσαν ότι είναι επίσης καλό νέο για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ μας, επειδή με ολοκληρωμένη τη συμφωνία TPP θα μπορούμε να προσεγγίσουμε τις συζητήσεις μας για την TTIP με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και από τις δύο πλευρές.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια, που εκτείνονται από τις μόνιμες διαφωνίες για τις ορμόνες στο βοδινό κρέας, τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τις ονομασίες γεωγραφικής προέλευσης για τα τρόφιμα και ποτά, έως μία όλο και μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με τη μορφή της νομικής προστασίας που θα έπρεπε να έχουν οι Αμερικανοί επενδυτές στην ΕΕ και αντίστροφα.

Λίγο μετά τη συμφωνία ανακοινώθηκε ότι ο Καναδάς θα διαθέσει τα επόμενα 15 χρόνια 4.300 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (US $ 3.225.000 ), για να βοηθήσει τους γεωργούς να μετριάσουν τον αντίκτυπο της συμφωνίας Trans-Pacific εταιρικής σχέσης (TPP) που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει απώλειες θέσεων εργασίας στον γεωργικό τομέα .

Αντίθετα, από μελέτες προκύπτει ότι για την Ευρώπη το κόστος της απώλειας εμπορίου από την εμπορική συμφωνία στον Ειρηνικό και τα προνομιακά οφέλη μεταξύ της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ θα είναι περίπου ισοδύναμο με το όφελος που θα υπήρχε από τη διατλαντική συμφωνία. Με άλλα λόγια, η συμφωνία TTIP είναι αναγκαία απλώς και μόνο για διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι εκτιμάται πως η υπογραφή της TTIP συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ θα ήταν προς όφελος όλων, παρά το ότι ήδη οι δασμοί μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι ήδη χαμηλοί (κατά μέσο όρο 4 %).Αυτό κατά την εκτίμησή μας θα ήταν εφικτό εάν υπάρξει άρση των περιττών κανόνων και κανονισμών – των επονομαζόμενων «μη δασμολογικών φραγμών ή ΜΔΦ» και κυρίως εκ μέρους των ΗΠΑ.

Οριζόντιο εµπόδιο οι διατάξεις περί «εξονυχιστικού ελέγχου κατά 100 %» (100 % scanning) στις εξαγωγές της ΕΕ στις ΗΠΑ Η πρόοδος των συζητήσεων του Διατλαντικού Οικονοµικού Συµβουλίου για τον «εγκεκριµένο οικονοµικο φορέα», ήταν θετικό

Ο χώρος του τροφίμου κι οι υψηλοί δασμοί

Οι εξαγωγές της Ε.Ε. στις ΗΠΑ είναι κυρίως προϊόντα τροφίμων και μεταποιημένα τρόφιμα Επί του παρόντος, ορισμένα ευρωπαϊκά τρόφιμα, όπως τα μήλα και τα διάφορα τυριά, απαγορεύονται στην αγορά των ΗΠΑ ενώ·άλλα υπόκεινται σε υψηλούς δασμούς των ΗΠΑ.

Η βραδύτητα των διαδικασιών σχετικά με τις αιτήσεις στο να επιτραπεί η εισαγωγή νέων τύπων φυτικών προϊόντων στις ΗΠΑ από Ε.Ε. είναι άλλο ένα έμμεσο τεχνικό εμπόδιο . Λόγω της μακράς χρονικής διάρκειας εξέτασης των αιτήσεων που εκκρεμούν, οι εξαγωγείς της ΕΕ των φυτών και φυτικών προϊόντων έχουν σχεδόν σταματήσει την ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ οι εξαγωγείς των ΗΠΑ έχουν επωφεληθεί από ένα διαφανές και πολύ λιγότερο περιοριστικών όρων της νομοθεσίας καραντίνας των φυτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η άρση αυτών και άλλων εμποδίων θα συμβάλει στην τόνωση των εξαγωγών της ΕΕ προς τις ΗΠΑ. Η αναγνώριση μεταξύ των δύο μερών των υφισταμένων Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Προϊόντων Γεωγραφικής Προέλευσης θα πρέπει να γίνει σεβαστή (π.χ.Φέτα, Γιαούρτι κ.α) άλλως οι Κανόνες του Παγκόσμιου Εμπορίου τίθενται σε δοκιμασία.

Το θέμα των φρούτων – λαχανικών

Δεν είναι τυχαίο ότι από τους μεγάλους παγκόσμιους αγοραστές των φρούτων και λαχανικών οι εισαγωγές των ΗΠΑ μειώνονται από την Ε.Ε. σε απόλυτες τιμές στο σύνολο των κατηγοριών , παρά το ότι οι εξαγωγές από το 1999 αυξήθηκαν σε όλους του κύριους προορισμούς της ΕΕ, εκτός από αυτές προς τις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη πτώση των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ συνέβη σε φρέσκα λαχανικά (μειώθηκε στο 47% από το 1999), Όσο για τις πωλήσεις φρούτων στις ΗΠΑ η κατάσταση δεν φαίνεται καλύτερη ( μέτρια μείωση των εξαγωγών).

Οι τρέχουσες προτάσεις του «νομικού κειμένου για τα υγειονομικά και φυτοϋγειονομικά μέτρα» δεν είναι αρκετά ικανοποιητικές για την εξασφάλιση της πρόσβασης των ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών και ειδικότερα των ελληνικών στην αγορά των ΗΠΑ. Το άρθρο 9 προβλέπει ότι ο εισαγωγέας οφείλει να δεχθεί τα μέτρα της εξαγωγής, όταν ο εξαγωγέας αποδεικνύει ότι με αυτά επιτυγχάνεται το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας. Ωστόσο, προβλέπει επίσης ότι η τελική απόφαση για το αν ένα μέτρο που προτείνεται από το μέρος εξαγωγής ικανοποιεί την απαίτηση του εισαγωγέα, εξαρτάται αποκλειστικά από το μέρος εισαγωγής, σύμφωνα με το διοικητικό και νομοθετικό του πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι η τελική απόφαση για τις φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις για τα κοινοτικά προϊόντα προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά των ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία μέχρι στιγμής έχει ακολουθήσει μια εξαιρετικά περιοριστική πολιτική.

Τα ελληνικά νωπά φρούτα και λαχανικά στις ΗΠΑ

Οι ελληνικές εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε χαμηλό όγκο σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς αυτής. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 941,8 τόνους, που αντιστοιχεί σε 803,6 τόνους φρούτα και σε 138,2 τ. λαχανικά, που αντιπροσωπεύουν το 0,15% των ελληνικών φρούτων και λαχανικών εξαγωγές κατά την περίοδο αυτή.

Η θέση μας προκειμένου να διασφαλίζεται η κοινοτική προτίμηση στην κατανάλωση των παραγομένων κοινοτικών και επομένως και των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα, όσο μας αφορά, των μεταποιημένων προϊόντων που έχουν χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη προϊόντα φυτικής παραγωγής ,θα πρέπει η νομοθεσία της κοινότητος αλλά και η ελληνική να εξασφαλίζουν στους καταναλωτές ενημέρωση για τα πλήρη στοιχεία για τα προϊόντα, την χώρα παραγωγής τους ως και η επεξεργασία ή μεταποίηση τους. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς επί της συσκευασίας η χώρα προέλευσης των πρώτων υλών.

Τα προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕ

Όσον αφορά στην καταγωγή ενός προϊόντος από μία χώρα και κατά συνέπεια και στην Συμφωνία ΤΤΙΡ Ε.Ε και ΗΠΑ πρέπει να προσδιορίζεται με βάση το κριτήριο

α) είτε της καθ’ολοκληρίαν παραγωγής του στη χώρα αυτή

β) είτε της παραγωγής των πρώτων υλών

Στην περίπτωση μεταποίησης ή επεξεργασίας προϊόντων που ή πρώτη ύλη δεν προέρχεται μερικώς ή εξ ολοκλήρου από τη χώρα επεξεργασίας-μεταποίησης ,το προϊόν να λαμβάνει την καταγωγή της χώρας αυτής μόνον αν

– το προϊόν που παρασκευάζεται σε αυτήν εμφανίζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έχει ειδική υφή που δεν είχε πριν από την εν λόγω μεταποίηση ή κατεργασία και

– συνεπάγεται συγχρόνως και μεταβολή της δασμολογικής κλάσεως και προστιθέμενη αξία επί των πρώτων υλών.

Επεμβάσεις που επηρεάζουν την εμφάνιση ενός προϊόντος ενόψει της χρησιμοποιήσεώς του, χωρίς όμως να επιφέρουν σημαντική ποιοτική μεταβολή των χαρακτηριστικών του, δεν είναι ικανές να καθορίσουν την καταγωγή του εν λόγω προϊόντος και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναφέρεται ή καταγωγής τους και ότι υπέστη την επεξεργασία στην συγκεκριμένη χώρα .

Οι Ευρωπαίοι αγρότες και έμποροι φοβούνται ότι η επίτευξη αυτής της συμφωνίας θα δημιουργήσει απώλειες για το ευρωπαϊκό σύστημα παραγωγής, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά.

Ωστόσο, δεν υπάρχει είδηση ​​ότι η Ε.Ε. σχεδιάζει να προστατεύσει τους αγρότες της, διαπραγματευόμενη τη συμφωνία με απόλυτη μυστικότητα…

ΠΗΓΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι, δεν ξέρω τι συμπεραίνετε εσείς, αλλά εγώ τα βλέπω σκούρα τα πράγμα, και συμπεραίνω ότι η δουλειά μας θα γίνει και πιο δύσκολη και η γραφειοκρατεία θα μας φάει.
Μακάρι να μην ισχύσουν όλα αυτά και η εν λόγω περίπτωση να ήταν ατυχείς και μεμονωμένη...
ΟΜΩΣ...
Δείτε μια σατανική σύμπτωση!!!

Στην Ιταλία πριν λίγες μέρες ένας αγρότης πήρε πρόστιμο γιατί προσκάλεσε τέσσερις φίλους του στο αμπέλι του να τον βοηθήσουν να μαζέψει τα σταφύλια.
Αυτοί θεωρήθηκαν ως ανασφάλιστοι βοηθοί του και πήρε πρόστιμο 19.500 ευρώ!!!


 Διαβάστε την είδηση ΕΔΩ

Με λίγα λόγια. όλα αυτά πηγάζουν από εξωφρενικές οδηγίες της Ε.Ε που πρέπει να εφαρμόσουν τα κράτη μέλη.
Άντε κι ο Θεός βοηθός...

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών