Μια ημέρα στην ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ!!! - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Μια ημέρα στην ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ!!!


Φίλες και φίλοι είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω το video από την διαδικασία παραγωγής βασιλικού πολτού της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ. 
Ο Δημήτρης Γκλαβάς μας εξηγεί την διαδικασία και μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Παρακολουθούμε βασιλοτροφία στις 8 Νοεμβρίου 2014 χωρίς να ορφανέψουμε τα μελίσσια και χωρίς να χρειαζόμαστε μελίσσια αποπεράτωσης.  
Απλά περιορίζουμε την βασίλισσα με διάφραγμα στην μια πλευρά της κυψέλης και διεγείρουμε τα μελίσσια τροφοδοτόντας τα με σιρόπι 1 προς 1. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εμβολιασμένες βέργες να μπαίνουν δίπλα σε γόνο για να τις πιάνουν οι μέλισσες. 
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 3 ημέρες επί 7 φορές. 

Κάθε μελίσσι τον Νοέμβριο δίνει περίπου 10 γραμμάρια βασιλικό πολτό, ενώ την άνοιξη περίπου 30 γραμμάρια. 

Κάθε βράδυ τα μελίσσια διεγείρονται με 2 κιλά σιρόπι. 
Μετά το πέρας της διαδικασίας τα μελίσσια θα ξεχειμωνιάσουν ήσυχα δυνατά και γεμάτα τροφές.
Επίσης στο βίντεο παρακολουθούμε το συνεργείο της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ να συλλέγει τον βασιλικό πολτό και να εμβολιάζει εκ νέου τις βέργες με τα βασιλοκελιά που τοποθετούμε με τον Θανάση Αλαμπασύνη οπού συμμετέχει στην διαδικασία ξανά στα μελίσσια.
Τέλος βιντεοσκοπούμε τα εκκολαπτήρια των βασιλισσών και μιλάμε για αυτές, όπως και τα ψυγεία με τις γύρες οπού ο Δημήτρης Γκλαβάς μας ενημερώνει ότι η παραγωγή της την άνοιξη κυμαίνεται από 3 έως 5 τόνους. 
Επίσης σε άλλα ψυγεία χωριτικότητας 1200 πατωμάτων προστατεύονται οι κηρήθρες από τον κηρόσκορο με βιολογικό τρόπο, ενώ έχουμε κι άλλες συζητήσεις όπως πχ για την χρήση της κόντρα πλακέ θαλάσσης στις κυψέλες. 
Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο, που θα συζητηθεί και θα αναλυθεί και σε άλλες αναρτήσεις προκειμένου όλες αυτές οι χρήσιμες συμβουλές να γίνουν κατανοητές από όλους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γκλαβά που άνοιξε τις πόρτες της επιχείρησης στον κόσμο και έδωσε την ευκαιρία στους αναγνώστες του Blog μέσω του video να μάθουν χρήσιμα πράγματα.
Επίσης να πω ότι ο MELISSOCOSMOS προτίθεται να συνεχίσει τέτοιου είδους αναρτήσεις και με άλλες εταιρείες που το επιθυμούν ώστε προϊόντα και νέες μεθόδοι παραγωγής να γίνουν γνωστά στο ευρύ μελισσοκομικό κοινό.Ακολουθεί αμοντάριστο το βίντεο με όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο Δημήτρης.
ΥΓ ευχαριστώ τον φίλο μου Θεοφύλακτο για την πολύτιμη βοήθεια του στο video


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών