Σχόλιο Γάλλου μελισσοκόμου σχετικά με το άρθρο Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Σχόλιο Γάλλου μελισσοκόμου σχετικά με το άρθρο Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ


Καλησπέρα σας παιδιά,
Είμαι Γάλλος επαγγελματίας μελισσοκόμος και μ'ενδιαφέρει το άρθρο αυτό,γιατί εδώ και χρονιά παω στην Ελλάδα για να γνωρίζω την Ελληνική μελισσοκομία.Πολλές φορές πήγα σε συνέδρια στην Ελλάδα. Ήμουνα στην Αθήνα ,πρόσφατα, αρχές Δεκεμβρίου για την γιορτή μελιού.Δεν βλέπω τη Ελλάδα πίσω καθόλου στο θέμα της μελισσοκομίας,κάθε άλλο.
Η επικοινωνία ανάμεσα επιστήμονες και άπλους μελισσοκόμους μου φαίνεται εύκολη μέσο συνέδρια ανοικτά σε όλους και δωρεάν.

Στη Γαλλία έχω την κακή εντύπωση 'οτι οι μελισσοκόμοι δεν συναντάνε ποτέ τους επιστήμονες αν εξαιρούμε όμως τα συνέδρια που οργανώνουν ο σύλλογος των βασιλοτρόφων ANERCEA,που κάνει μεγάλη δουλειά ενημέρωσης δύο φορές το χρόνο.
Υπάρχει όμως ενημέρωση από ντόπιους συλλόγους με ομιλίες έμπειρων μελισσοκόμων αλλά σπάνια επιστημόνων.Μπορεί όμως να αποκτήσει κανείς τις πληροφορίες αλλά όχι δωρεάν καθόλου,κάθε άλλο.

Επιβεβαιώνω ότι ελληνικά προϊόντα στην Γαλλία δεν υπάρχουν,ούτε μέλι θυμαρίσιο το οποίο το ζητάνε οι Γάλλοι καταναλωτές,ούτε λάδι.

¨Οσον αφορά τις ελληνικές φυλές μελισσών δουλεύω εδώ και χρόνια με τη φυλή κεκρόπια σε διασταύρωση με τη ντόπια μας φυλή(τη μαύρη φυλή), και από τότε που ξεκίνησα αυτές τις διασταυρώσεις βελτιώθηκε απίστευτα το μελισσοκομείο μου. Η καθαρή φυλή κεκρόπια δεν προσαρμόζεται πολύ στις Γαλλικές συνθήκες και θέλει διασταύρωση. Βρήκα στην Ελλάδα μερικούς φίλους μελισσοκόμους που δέχονται να μου στείλουν βασίλισσες.

Στην Γαλλία τα μελισσοκομικά εργαλεία είναι πανάκριβα. Η εταιρεία ΑΝΕΛ συνεργάζεται όμως με την Γαλλική ICKO.Συνάντησα το αφεντικό της εταιρείας ICKO στην Αθήνα στη γιορτή μελιού το Δεκέμβριο.

Καλά το είπες φίλε να σκεφτούμε πρώτα το κοινό συμφέρον και μετά το προσωπικό μας όφελος. Αν μπορούσε η ανθρώπινη νοοτροπία να αλλάζει, και να προχωράει προς τέτοια κατεύθυνση!!!!

Για περισσότερες πληροφορίες είμαι στη διάθεσή σας ακόμα και για συνάντηση με το φίλο μας από τη LYON. Δεν είμαστε και πολύ μακριά εμείς οι δύο.

Ευχαριστώ για το μπλόγ που επιτρέπει αλλαγές γνώσεων,και ελπίζω δεν κακοποίησα και πολύ τη δική σας γλώσαα.

Να είστε καλά

Φιλικά

Erik Lavison