Συσκευή Ενστάλλαξης για Οξαλικό Οξύ - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Συσκευή Ενστάλλαξης για Οξαλικό Οξύ

 

Γράφει το melissopolis

Καλή χρονιά σε όλους! 

Όχι, δεν είναι ακόμα η 1η του χρόνου, αλλά τώρα ξεκινάει η μελισσοκομική χρονιά. Ό,τι κάνουμε αυτό το δίμηνο θα το βρούμε μπροστά μας την ερχόμενη άνοιξη, και θα επηρεάσει καθοριστικά την κατάσταση των μελισσιών μας όλο το επόμενο έτος. Οι θεραπείες για τις ασθένειες, η επάρκεια των τροφών, η συντήρηση του υλικού και γενικά οι χειρισμοί αυτής της περιόδου είναι ιδιαίτερα σημαντική, και παρότι ημερολογιακά είμαστε στο τέλος της χρονιάς, ουσιαστικά τώρα ξεκινάμε για το 2015!Ξεκινώντας από τo χώρο ξεχειμωνιάσματος σημαντικό είναι τα μελίσσια να τα βλέπει ο ήλιος όσες περισσότερες ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε οι μέλισσες να πετούν περισσότερο έξω από την κυψέλη.
Για τους αρχάριους μελισσοκόμους, καλό θα ήταν τα μελίσσια να μην είναι πολύ μακριά μας (το πολύ 1 ώρα δρόμος), ώστε όταν προκύψει μία καλή χειμωνιάτικη ημέρα για επιθεώρηση, να είμαστε κοντά και σε θέση να τα επισκεφθούμε γρήγορα.
Η ποσότητα των τροφών (πλαισίων με μέλι) που θα αφήσουμε στο μελίσσι για το χειμώνα είναι ίσως πιο σημαντική από την ποσότητα ζαχαροζύμαρου. Καλό θα είναι στο μελίσσι μας, τα 2/5 τουλάχιστον να είναι μέλι σφραγισμένο.
Πρέπει να είμαστε ελαστικοί και να αφήνουμε όσο μέλι περισσότερο μπορούμε.


Σχετικά με τις ασθένειες, πρώτο μας μέλημα είναι να αντιμετωπίσουμε τη βαρρόα. Η εποχή είναι κατάλληλη, ο γόνος είναι ο ελάχιστος δυνατός, επομένως έχουμε ευκαιρία να δράσουμε στη ρίζα του προβλήματος.
Οι επιλογές μας και εδώ πολλές, καλό θα είναι κάθε χρόνο να κάνουμε εναλλαγή φαρμάκων, ώστε να μην αποκτά ανθεκτικότητα η βαρρόα σε κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να γνωρίζουμε τις δραστικές ουσίες των σκευασμάτων, και φυσικά, τις δοσολογίες τους. Τέλος, έχουμε πάντα στο υπ’ όψη μας πως κανένα φάρμακο δεν κάνει 100% καταπολέμηση, εξάλλου όλο και κάπου θα ξανακολλήσουμε το άκαρι, μιας και τα μελισσοκομεία στην Ελλάδα είναι το ένα δίπλα στο άλλο.

Πιο συγκεκριμένα, τα εγκεκριμένα φάρμακα είναι:
Apiguard, Thymovar, Apilife Var με βάση τη θυμόλη
Checkmite (ταινίες), Perizin (υγρό) που περιέχει coumaphos
Bayvarol (ταινίες) που περιέχει flumethrin
Apistan (ταινίες) που περιέχουν fluvalinate


Εκτός από τα εμπορικά σκευάσματα, τα τελευταία χρόνια αρκετοί χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες συνταγές με θυμόλη ή οξαλικό οξύ. Τα σκευάσματα αυτά θέλουν πάρα πολύ προσοχή στις δοσολογίες, πρέπει τα μελίσσια να μην έχουν καθόλου γόνο, ειδικές θερμοκρασίες εφαρμογής, επομένως δεν συστήνονται σε αρχάριους.
Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιύμε οξαλικό οξύ στα μελίσσια μας, τις πρώτες μέρες του Γενάρη, με εξαιρερικά αποτελέσματα. Δείτε το παρακάτω βίντεο με εφαρμογή στο μελισσοκομείο μας στη Ραφήνα.


Συσκευή Ενστάλλαξης Οξαλικού Οξέως και θεραπεία για την αντιμετώπιση της Βαρρόα

Για την ενστάλλαξη του Οξαλικού Οξέως συνιστούμε την Ειδική Συσκευή Ενστάλλαξης Οξαλικού Οξέως, για απόλυτη ακρίβεια στις δοσολογίες και ταχύτητα/ασφάλεια στην εφαρμογή.
Για να δείτε ή να παραγγείλετε την συσκευή κάντε κλικ στον σύνδεσμο πιο κάτω...

http://www.melissopolis.com/syskeyi-enstallaxis-oxalikou-oxews.html?utm_source=%CE%A0%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82+Melissopolis&utm_campaign=349b581d7b-Newsletter_10_12_20_2015&utm_medium=email&utm_term=0_bf7d82945b-349b581d7b-279543333