01/22/15 - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Εσείς πόσο αγοράζετε το μπουκάλι σας;

Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2015
Εσείς πόσο αγοράζετε το μπουκάλι σας;

Φίλες και φίλοι πάνε 2 χρόνια από τότε που ο MELISSOCOSMOS δημοσίευσε πρώτη φορά για την τροφοδοσία των μελισσιών με την μέθοδο του μπουκαλιού.

Φυσικά δεν διεκδικώ την πατρότητα αυτής της μεθόδου αφού κι εγώ από αλλού την είδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από αυτό εδώ το Blog.
Τότε λοιπόν, όπως και κάθε φορά που ανακοινώνω κάτι νέο, επαναστατικό ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το άκουσα του κόσμου τις κακίες από τους γνωστούς ανώνυμους του διαδικτύου, που δεν είναι καθόλου ανώνυμοι σας πληροφορώ. 

Και αφού αυτή η μέθοδος δοκιμάστηκε, τείνει να γίνει η πιο διαδεδομένη μέθοδος τροφοδοσίας.

Επειδή όμως νιώθω ότι άδικα δέχτηκα επίθεση τότε, παραθέτω τα ανώνυμα σχόλια που είχαν γίνει στην κρίση σας και συνεχίζω πιο κάτω το άρθρο!!! 

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2015
Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Όταν μια επιστολή έρχεται επώνυμη και με την παράκληση να δημοσιευτεί καθώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ την κουκουλώνουν, τότε έστω αυτές οι λίγες ελεύθερες ανεξάρτητες φωνές που υπάρχουν ακόμα έχουν χρέος να την δημοσιεύσουν!!! 

Αξιότιμα μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων 
Ονομάζομαι Φλωράς Γιώργος και είμαι Έλληνας πολίτης, επιχειρηματίας και μέλος του ΔΣ του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας). Διαπιστώνω ότι έχετε τεράστιο ενδιαφέρον για τις εκλογές στην χώρα μου και ειδικά για το κατά πόσο θα παραμείνει στην εξουσία η παρούσα Κυβέρνηση ώστε η Ελλάδα «να παραμείνει στον σωστό δρόμο».
Ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι δεν υποστηρίζω το αριστερό κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, θα ήθελα να σας πω ορισμένα ζητήματα από την πλευρά των δυστυχισμένων πολιτών της Ελλάδας.

Το πέρασμα των κλειδιών στις κυψέλες μας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2015
Το πέρασμα των κλειδιών στις κυψέλες μας
Ακόμα μια ανάρτηση έχουμε σήμερα για τους νέους μελισσοκόμους.

Έχω ξαναπεί ότι οι παλιοί μελισσοκόμοι έχουν τους δικούς τους τρόπους, και δεν τους αλλάζουν, έτσι έμαθαν έτσι πράττουν.
Οι νέοι μελισσοκόμοι όμως πρέπει να διδάσκονται πάνω σε στερεές και σύγχρονες βάσεις.
Μόνο τότε θα έχει μέλλον η μελισσοκομία στη χώρα μας. 
Είμαι νέος άνθρωπος, και θέλω να πιστεύω ότι οι τακτικές που ακολουθώ είναι σύγχρονες.
Αυτές τις τακτικές, που μαθαίνω, που δοκιμάζω και τελειοποιώ μέσα από ατελείωτες ώρες εργασίας καθημερινά στο μελισσοκομείο μου, θέλω να σας μεταφέρω μέσα από αυτό εδώ το Blog.
Παράλληλα φυσικά σας γράφω και τακτικές και μεθόδους της Ελληνικής και ξένης μελισσοκομικής βιβλιογραφίας, πολλές φορές όχι γιατί αυτές είναι εφαρμόσιμες αλλά γιατί έστω και μέσα από αυτό που δεν είναι εφαρμόσιμο, μπορεί να πάρουμε κάτι και να το προσαρμόσουμε σε μια δική μας τακτική κι έτσι να μας φανεί τελικά πολύ χρήσιμο.
Η σημερινή ανάρτηση έχει να κάνει με το πέρασμα των κλειδιών στις κυψέλες μας.
Μια δουλειά αρκετά δύσκολη, λεπτομερειακή εργασία θα έλεγα αφού με ένα μικρό λάθος μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά.
Θα προσπαθήσουμε όμως από εδώ να την κάνουμε κατανοητή και εύκολη.
Έχω δει συναδέλφους να μετράνε με μεζούρες τις αποστάσεις, να έχουν βοηθό να τους κρατάνε τις μεζούρες και στο τέλος να βιδώνουν τα κλειδιά στραβά, ή σε λάθος σημείο.
Εγώ θα σας δείξω βήμα βήμα πώς να περνάτε τα κλειδιά και το πορτάκι σε μια διώροφη κυψέλη χωρίς να χρειάζεστε καθόλου μεζούρα, πολύ γρήγορα και με απόλυτη ακρίβεια.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως γίνεται…

Βάιος Γκανής: Ένας Αγρότης στην ΤΕΛΕΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2015
Βάιος Γκανής: Ένας Αγρότης στην ΤΕΛΕΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλιο MELISSOCOSMOU 
Ο Βάιος Γκανής είναι αγρότης στο επάγγελμα ασχολείται με τα κρασιά, μάλιστα με προσκάλεσε να δοκιμάσω το κρασί του και αυτός να δοκιμάσει το μελάκι μου. 
Έχει πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις για τα δίκαια του αγροτικού τομέα και γνωρίζω ότι δεν πρόδωσε να αρπάξει την θεσούλα που του πρότειναν προκειμένου να εγκαταλείψει τον αγώνα.
Κατεβαίνει υποψήφιος στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ του ψηφοδελτίου επικρατείας με το κόμμα ΤΕΛΕΙΑ του Απόστολου Γκλέτσου. 
Αυτό σημαίνει ότι αν το κόμμα πιάσει το 3% και μπει στην βουλή τότε αυτομάτως ο Βάιος θα εκλεγεί βουλευτής. 
Είναι αδιαμφισβήτητα τιμή για τον Αγροτικό κόσμο να κατεβάζει ένα κόμμα έναν Αγρότη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. 
Θεωρώ ότι η ανάγκη για εκπροσώπηση των Αγροτών στο κοινοβούλιο έχει αρχίσει να εισακούεται και σύντομα θα πραγματοποιηθεί.
Όπως και να έχει ο Βάιος είναι ένας φίλος των μελισσοκόμων και γνώστης των προβλημάτων μας.
Επίσης γνωρίζει και το κενό που άφησε στον χώρο το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αφού μιλήσαμε επί ώρα χτες για το πρόβλημα αυτό.
Θεωρώ ως Blog ότι οι αναγνώστες θα ήθελαν να τα ξέρουν αυτά εν όψη των εκλογών και πιο κάτω μπορείτε να δείτε τον εξάψαλμο του Βάιου προς τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής για την νέα ΚΑΠ 2014 - 2020, μια ΚΑΠ που αφήνει πάλι έξω από τις επιδοτήσεις τους μελισσοκόμους.
Αν και για αυτό φταίει η ΟΜΣΕ.