Τι είναι μελισσοκομία; Μας εξηγεί ο καθηγητής ΓΠΑ Πασχάλης Χαριζάνης και στην συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ANEL video - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Τι είναι μελισσοκομία; Μας εξηγεί ο καθηγητής ΓΠΑ Πασχάλης Χαριζάνης και στην συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ANEL video


Ένα ωραίο βιντεάκι σας έχω σήμερα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ Πράσινες Αποστολές.
Σε αυτό θα δούμε τον καθηγητή ΓΠΑ κύριο Πασχάλη Χαριζάνη να μας εξηγεί τι είναι η μελισσοκομία και να μας δίνει πολύτιμες συμβουλές σχετικά με αυτήν και το ξεκίνημα ενός νέου μελισσοκόμου στο επάγγελμα.
Στην συνέχεια η εκπομπή βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ANEL στην Αθήνα όπου και εκεί μαθαίνουμε ενδιαφέροντα πράγματα και πραγματοποιείται ξενάγηση από τον ιδιόκτητη Λευτέρη Παντελάκη.
Στο βίντεο θα δούμε ότι γίνεται λόγος και για το δίκτυο ζυγαριών της ANEL.
Ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση που κόστισε και πολύ.
Σταμάτησε εξαιτίας των μελισσοκόμων όπως έχω ξαναπεί.
Οι μελισσοκόμοι των περιοχών που οι ζυγαριές κατέγραφαν άνοδο αντέδρασαν άσχημα, γιατί δεν ήθελαν να γίνεται γνωστό σε άλλους συναδέλφους αυτό.


Έτσι ο MELISSOCOSMOS στην καταγραφή των ζυγαριων που αναρτά προκειμένου να αποφύγει αυτόν τον σκόπελο δεν δίνει ακριβής τοποθεσίες των ζυγαριων, αλλά δίνει της ευρύτερης περιοχής.
Να πω ακόμα ότι η εκπομπή περιελάμβανε κι άλλα μη μελισσοκομικά θέματα.
Γι αυτό την έκοψα και απομόνωσα τα κομμάτια εκείνα που είχαν μελισσοκομικό ενδιαφέρον.
Δείτε το βίντεο.

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών