Έκκληση προς τους παλιούς μελισσοκόμους από την Κρήτη: Οι μέλισσες στην φωτογραφία υπάρχει περίπτωση να είναι Adami? - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Έκκληση προς τους παλιούς μελισσοκόμους από την Κρήτη: Οι μέλισσες στην φωτογραφία υπάρχει περίπτωση να είναι Adami?


Λοιπόν όπως ήδη σας είπα σε προηγούμενη ανάρτηση ένας νέος συνάδελφος από το νησί της Ρόδου μου παραπονέθηκε ότι οι μέλισσες του που είναι της ντόπιας φυλής είναι εξαιρετικά επιθετικές.
Τις χαρακτήρισε ως αγρίμια μάλιστα.
Το ωραίο είναι ότι οι ντόπιοι τον συμβουλεύουν να μην φέρει άλλη φυλή στο νησί προκείμενου να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της ντόπιας φυλής.
Επειδή και η Ρόδος ήταν από τις περιοχές που υπήρχε η Apis mellifera Adami η μέλισσα της Κρήτης όπως έχουμε συνηθίσει να την λέμε, ζήτησα στον συνάδελφο να μου στείλει φωτογραφία από αυτές τις μέλισσες.
Η φωτογραφία που μου έστειλε είναι η παραπάνω.


Έως τώρα, υπάρχει μόνο μια νεκρή μέλισσα της Adami που φυλάσσεται στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για την παρακάτω φωτογραφία.


Δεν είμαι ειδικός, και ίσως είναι και ο ενθουσιασμός μου, μα εγώ βλέπω μεγάλη ομοιότητα σε αυτές τις μέλισσες με την φωτογραφία της Adami.

Θα ήθελα όμως και την γνώμη των παλιών Κρητικών που πρόλαβαν την παλιά φυλή.
Ήδη είμαι σε επικοινωνία με Ρόδο ώστε να αποκτήσω 2-3 βασίλισσες αυτής της φυλής και να τις στείλω εκεί που πρέπει, εφόσον βρεθεί ότι μιλάμε πιθανόν για Adami.Κάντε την σύγκριση λοιπόν και θέλω την βοήθειά σας.