ΒΟΜΒΑ: Να που φτάσαμε!!! Στις οδηγίες τα φυτοφάρμακα πλέον αναγράφουν ότι το ράντισμα πρέπει να γίνεται κατά την άνθηση των φυτών - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

ΒΟΜΒΑ: Να που φτάσαμε!!! Στις οδηγίες τα φυτοφάρμακα πλέον αναγράφουν ότι το ράντισμα πρέπει να γίνεται κατά την άνθηση των φυτών


Φίλες και φίλοι δυστυχώς σήμερα έχω δυσάρεστα πράγματα να γράψω.
Με ανησυχούν πάρα πολύ οι εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, αλλά ακόμα περισσότερο με ανησυχεί ότι έχει να κάνει με την ελληνική μελισσοκομία.
Γιατί έχουμε πλέον σοβαρές ενδείξεις ότι το κράτος αργά αλλά σταθερά κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε η μελισσοκομία να αποτελέσει παρελθόν από την χώρα.

Ο λόγος για μια ακόμα φορά για τα φυτοφάρμακα.
Μέχρι τώρα θα ξέρετε ότι έχουμε εστιάσει τον αγώνα μας, στο να πείσουμε τους αγρότες ότι πρέπει να κάνουν τα ραντίσματα τους πριν ή μετά τις ανθοφορίες, και απογευματινές ώρες που οι μέλισσες δεν πετάνε.
Τι να σου κάνουν και οι αγρότες όμως όταν αγοράζουν ένα φυτοφάρμακο και στις οδηγίες του διαβάσουν ότι πρέπει να ραντίσουν το διάστημα που τα φυτά βρίσκονται στην άνθηση;

Και καλά αν το σκεύασμα ήταν μη τοξικό ίσως το καταλάβαινα, μα στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για πολύ τοξικό προϊόν, αφού βλέπουμε στην ετικέτα του ένα ψάρι ανάσκελα και ένα ξερό δέντρο.
Για μέλισσες πλέον δεν γράφουν τα φυτοφάρμακα, δεν τις λαμβάνουν καθόλου υπόψιν τους.
Ας δούμε περί τίνος πρόκειται όμως.
Δείτε...


Μιλάμε για ένα ζιζανιοκτόνο φάρμακο από αυτά που ραντίζουν οι αγρότες τα χόρτα για να τα ξεράνουν.
Ναι, πλέον τα ξεραίνουν τα χόρτα οι αγρότες, γιατί εκεί που έφτασε το πετρέλαιο ελέω μνημονίων δεν συμφέρει να πάνε να τα φρεζάρουν.
Έχει ως δραστική ουσία την Γκλαϊφοσεϊτ.
Με αυτό το πράγμα ραντίζεις σήμερα, και τα χόρτα ξεραίνονται μετά από 15 ημέρες.
Κι αν τα χόρτα έχουν λουλούδια οι μέλισσες συλλέγουν σε αυτά επί 15 ημέρες.
Δείτε...

Ημέρα ραντίσματος

Ενώ πιο κάτω βλέπουμε την ίδια εικόνα αλλά..

12 ημέρες μετά το ράντισμα

Η διαφορά όμως είναι...

Ότι η μέλισσα συλλέγει ακόμα στα ραντισμένα άνθη
Και όλοι θα τα βάλουμε με τον ασυνείδητο αγρότη.
Που ράντισε τα χόρτα στο κτήμα του όταν αυτά βγάλανε άνθη, και δεν τα ράντισε νωρίτερα ώστε να μην μας καταστρέψει, γιατί η μέλισσα είναι ωφέλιμο έντομο...και...
Και τρίχες κατσαρές!!!

Ναι τρίχες κατσαρές, γιατί ο αγρότης την δουλειά του έκανε και την έκανε και σωστά.
Και ξέρετε γιατί;
Γιατί στις οδηγίες αυτό το σκεύασμα αναγράφει ότι είναι πιο αποτελεσματικό τα ζιζάνια να ραντίζονται κατά ή λίγο μετά την άνθηση τους.
Δείτε...


Άρα λοιπόν, δεν φταίει ο αγρότης, γιατί αυτός κινήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Φταίει η εταιρεία που δεν λαμβάνει υπόψιν τις μέλισσες, φταίει το κράτος που δεν λαμβάνει μέριμνα για τις μέλισσες και φταίμε και εμείς οι μελισσοκόμοι που δεν φωνάζουμε, που δεν πιέζουμε.

Οχι δεν φταίει γιατι...
Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.12 του Νόμου 2538/27-11-97 όποιος χρησιμοποιεί φάρμακα χωρίς να τηρεί τα επί της συσκευασίας αναγραφόμενα, τιμωρείται με ποινή από 1-6 μήνες και πρόστιμο 3.000-15.000 Euro).
Στην περίπτωση μας όμως ο αγρότης τήρησε τις οδηγίες που του έλεγαν να ραντίσει κατα την ανθοφορία!!!

Ίσως βέβαια κάποιος αναρωτηθεί, ότι για να δίνει τέτοιες οδηγίες το σκεύασμα ίσως δεν βλάπτει τις μέλισσες.
Για δείτε όμως...


Ιδού τα καθημερινά θύματα αυτού του εγκλήματος.
Πας το απόγευμα στα μελίσσια σου και βλέπεις σωρούς τις μέλισσες σου νεκρές.


Και κάπου εκεί σε πιάνει η απόγνωση και θες να τα παρατάσεις.
Έχεις την οικονομική κρίση όμως, έχεις τον ψεύτη τον Τσίπρα που έφερε χειρότερο μνημόνιο από τους άλλους, έχεις το προσφυγικό, έχεις την ανασφάλεια για το αυριο που έρχεται, και τότε αποφασίζεις να σφίξεις τα δόντια και να πεις..

Ε όχι ρε πούστη δεν θα τα παρατήσω!!!
Θα γίνω ο εφιάλτης σας και θα σας τα χώνω κάθε μέρα, μέχρι να βρεθεί ένας άνθρωπος και να βάλει μια τάξη σε αυτή την δύσμοιρη χώρα.
Να λειτουργεί το κράτος και οι νόμοι, και να μην τα αρπάζουν οι πολιτικοί από τις πολυεθνικές ώστε να αναγράφουν ότι τους συμφέρει πάνω σε επικίνδυνα σκεύασματα.

Γιατί εκεί φτάσαμε!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών