Ενδιαφέρον σχόλιο απο νησί του ανατολικού Αιγαίου - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Ενδιαφέρον σχόλιο απο νησί του ανατολικού Αιγαίου


Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω σχετικά με την απόπειρα παραγγελιάς "νέας" ράτσας βασίλισσας για την πόλη μου
Βρίσκουμε στο νησί της... και έχω ξεκινήσει μόλις πριν 8 μήνες με 2 κυψελίτσες, το γεγονός ότι μόλις σήμερα που έκανα την πρώτη μου παραφυάδα 1 στον αριθμό από 1 κυψέλη έφαγα πάνω από 50 κεντρίσματα ενώ ήμουν "πάνοπλος" μιλαμε για ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ .
Αφού λοιπόν δεν πιστεύω ότι θα καταφέρω στο μέλλον να μπορέσω να τις διαχειριστώ αποφάσισα να κάνω μια έρευνα αγοράς σχετικά με το ποια φυλή μου κάνει και σε εμένα αλλά και στον κλίμα εδώ, βρήκα ένα μεγάλο "εμπόδιο" σε όσους ανάφερα την πρόθεση μου να φέρω άλλη ράτσα ήταν ΟΛΟΙ κάθετοι και κατηγορηματικοί στο να μην το κάνω γιατί εδώ έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις σφήκες (όντως αυτό ισχύει) και αν θα φέρω άλλη ράτσα βασίλισσας ή δεν θα επιβιώσει ή θα γίνει και αυτή επιθετική σε πολύ λίγο χρόνο.

Εδω θέλω και την δική σας γνώμη, αν ήσασταν σε μια τέτοια θέση θα φέρνατε μια άλλη ράτσα ? Δεδομένου ότι τώρα ξεκινάω και θα είναι μια σοβαρή ζημιά αν αποτύχει (ίσος για κάποιον με> 100-150 κυψέλες 2 μελισσοσμήνη δεν είναι τίποτα αλλά για εμένα θα είναι το 50% ζημιά. Από την άλλη έχω όλη την καλή διάθεση και όρεξη να αντιμετωπίσω το πρόβλημα (με κιμά) με παγίδες κτλ.

Υ.Γ. Πέραν της αρνήσεις όλων (3-4 άτομα) ΜΕ προβληματίζει Το Γεγονός Οτι Απ Ολους ακούω Οτι το η φυλή Της Κρήτης ΕΧΕΙ χαθεί ΚΤΛ, στον αντίποδα όλοι λένε και κάνουν επιλογή για περισσότερα μέλια , για μια μέλισσα ποιο φιλική κτλ. ρωτώ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ η Διαφορά ΣΤΟ ΝΑ βρεθεί μια βασίλισσα ΜΕ ΟΛΑ αυτά τα Χαρακτηριστικά που θέλουμε ΚΑΙ ΘΑ κάνουμε Απ Το ΝΑ ΤΗΝ πάρουμε έτοιμη; ΜΙΑ βασίλισσα Δηλαδή που προέρχεται Από το ίδιο σχεδόν Κλίμα (ο βασιλισσοτρόφος είναι στην Κύπρο) ΜΕ Χαρακτηριστικά που θέλουμε, μέλια, αντοχή στις ασθένειες κτλ.

Υ.Γ.2 Εδω θέλω να σας δώσω ένα απέραντο ευχαριστώ για όλη την γνώση που μας δίνετε και θα αναφέρω ότι πριν ξεκινήσω δεν είχα δει κυψέλη ούτε στα 100 μέτρα και ότι έμαθα και μαθαίνω είναι αποκλειστικά μέσα από τον melissokosmo.


Με εκτίμηση στο να μοιράζεστε και σεβασμό στις γνώσεις σας
Φ.... από .... με τα αγρίμια


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Δεσμεύτηκα στον φιλο αναγνώστη να του απαντήσω, μα πριν γίνει αυτό θα ήθελα να δω καμιά κοντινή φωτογραφία από τις μέλισσες του.
Αυτό επειδή υπάρχουν φήμες πως στο ανατολικό Αιγαίο υπάρχουν ακόμα έντονα τα γονίδια της ADAMI, της χαμένης φυλής δηλαδή.
Αναμένω τις φωτογραφίες και μετά θα δώσω κι εγώ την συμβουλή μου εφόσον ο φίλος μας μου την ζητάει.