Apitraz: Νέο Γερμανικό σκεύασμα κατά της βαρρόα - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Apitraz: Νέο Γερμανικό σκεύασμα κατά της βαρρόα


Από την Ιταλία μας έρχεται η είδηση σήμερα συνάδελφοι και επειδή έχει ενδιαφέροντα στοιχεία σας την γνωστοποιώ.
Μεταφράζω την ανακοίνωση της Ιταλικής Μελισσοκομικής  Ομοσπονδίας...

Το όνομα θυμίζει το δραστική ουσία Αμιτράζ, που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση της βαρρόα.
Η μέθοδος αυτή απορρίφθηκε όμως λόγω του φαινομένου της ανθεκτικότητας που παρουσίασε το άκαρι στην δραστική ουσία.
Έτσι η ουσία δεν επιτρέπονταν τελευταία να χρησιμοποιείται στη μελισσοκομία.
Σήμερα, η APITRAZ το νέο σκεύασμα, χάριν των μεγαλύτερων διαστάσεων που έχουν οι ταινίες και, ως εκ τούτου, καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής, προτείνεται ως νέο σκεύασμα antivarroa, κτηνιατρικό φαρμακευτικό προιόν το οποίο έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας στην αγορά από το Υπουργείο Υγείας.
Διάταγμα αριθ. 16, της 26ης Ιανουαρίου, το 2016.


Το APITRAZ πρέπει, συνεπώς, να προστεθεί στα πλέον αρκετά εγκεκριμένα προϊόντα για τη θεραπεία της παρασίτωσης που προκαλείται από Varroa, και σκοπό έχει να ξεπεράσει την ευαισθητοποίηση της δραστικής ουσίας.
Η συνταγή λέει ξεκάθαρα πώς να χρησιμοποιείται αυτό το προϊόν για να είναι πρακτικό και αποτελεσματικό: θα πρέπει να βάζετε μόνο δύο ταινίες ανά κυψέλη, που μένουν κρεμασμένες ανάμεσα σε δύο κηρήθρες, στο σημείο εκείνο που οι μέλισσες εμφανίζουν την μεγαλύτερη δραστηριότητα.


Οι ταινίες της APITRAZ πρέπει να αφαιρεθούν μετά από έξι εβδομάδες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν η παρουσία του γόνου είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.
Ο χρόνος αναμονής για συγκομιδή είναι "μηδέν ημέρες", αλλά συνιστάται να μην χρησιμοποιείται το προϊόν κατά τη διάρκεια της συλλογής μελιού απο τις μέλισσες.
Το προϊόν διανέμεται στην Ιταλία από το Χημικών LAIF Spa Vigonza (PD) και κοστίζει EUR 21,00 ανά πακέτο των δέκα ταινιών.

Λοιπόν!!!
Βλέπουμε τα εξής ενδιαφέροντα.
Πρώτον...
Γερμανικό προϊόν με έγκριση στην Ιταλία, νομίζω ότι σύντομα πρέπει να το περιμένουμε και εδώ, για ευνόητους λόγους.

Δεύτερον.
Διαβάσαμε από την πιο επίσημη πηγή ότι η Amitraz βγήκε off στην Ιταλία, έπαψε να δουλεύει δηλαδή, τόσο πολύ που οι Ιταλοί την απέσυραν.
Αρα λοιπόν οι εξυπνάδες των Ελλήνων ότι και καλά η Amitraz είναι η μόνη ουσία που δεν πρόκειται ποτέ η βαρρόα να αποκτήσει ανθεκτικότητα, είναι μάλλον αμπελοφιλοσοφίες των όρνεων του χώρου μας.
(Με την παρομοίωση ως όρνεο) δεν θέλω να τονίσω τον αρπακτικό χαρακτήρα του πτηνού, μα τον χαζό του χαρακτήρα.
Ως γνωστόν τα όρνια τρώνε τόσο πολύ αν βρούν πλούσιο γεύμα που στο τέλος αδυνατούν να πετάξουν και πέφτουν θύμα της λαιμαργίας τους... 

Τρίτον.
Για να δουλέψει ξανά η ουσία αναγκάστηκαν να βγάλουν μεγαλύτερες ταινίες σε μέγεθος, με λίγα λόγια αύξησαν την δόση.

Και τέλος νόμιμο Γερμανικό εισαγώμενο προϊόν το αγοράζουν οι Ιταλοί στα 21 Ευρώ τις 10 ταινίες.
Για τιμή Ιταλίας μπορώ να πω ότι είναι αρκετά οικονομικό, αν σκεφτεί κανείς την αγοραστική δύναμη ενός Ιταλού σε σχέση με έναν Έλληνα φορολογούμενο, και κρατήστε αυτή την ανάρτηση γιατί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε με πόσο θα έρθει εδώ.

Αυτά τα λίγα μα σημαντικά νέα είχα να σας πω σήμερα.
Βασικά έχω πάρα πολλά κατά νου να σας πω μα είναι και δύσκολο να τα προλάβω όλα.
Κάνω ότι μπορώ όμως, σας μεταφέρω τα καλύτερα!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών