Πρωτοβουλία για ίδρυση νέου Μελισσοκομικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Πρωτοβουλία για ίδρυση νέου Μελισσοκομικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας

Φίλες και φίλοι ο MELISSOCOSMOS αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ίδρυση νέου Μελισσοκομικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας.

Μετά από παρότρυνση δεκάδων φίλων, και πολύ σκέψη ο MELISSOCOSMOS ανταποκρίνεται για πρωτοβουλία ίδρυσης νέου Μελισσοκομικού Συλλόγου στην περιοχή Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας.

Ο νέος υπέρ Σύλλογος θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που υπάρχει στις δυο αυτές συμαντικές περιοχές της χώρας μας, (στην Λευκάδα δεν υπάρχει καθόλου, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία έχουν να γίνουν πραγματικές εκλογές τουλάχιστον 10 χρόνια).

Σαν αποτέλεσμα αυτού του κενού λοιπόν τόσο η Λευκάδα, όσο και η Αιτωλοακαρνανία που είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας, έχουν μείνει και χωρίς συνδικαλιστική δραστηριότητα, και χωρίς μελισσοκομικές δράσεις.


Το καταστατικό του νέου Συλλόγου θα είναι κόσμημα.
Θα προβλέπει για το ΔΣ μόνο κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους με κυρία ασφάλιση στον ΟΓΑ.
Θα προβλέπει ανώτατο όριο θητείας
Θα προβλέπει δράσεις και στόχους, καθώς και έκπτωση του αξιώματος του προεδρείου αν δεν ασκούν επαρκώς τα καθήκοντα τους.
Θα προβλέπει ρητά ότι το ΔΣ πρέπει να συμμετέχει υποχρεωτικά στα συνδικαλιστικά κινήματα της χώρας.
Θα προβλέπει υποχρεωτικές ετήσιες συλλογικές ενέργειες για δεντροφύτευση μελισσοτροφικών φυτών και δέντρων σε συνεννόηση με τα κατά τόπους δασαρχεία, και δραστηριότητες προώθησης των προϊόντων μέλισσας, όπως γιορτές μελιού κ.α.
Θα προβλέπει την ανάδειξη του ΔΣ απευθείας από την βάση, από τους μελισσοκόμους δηλαδή δημοκρατικά και αξιοκρατικά.

Πρόθεση μας είναι ο Νέος υπερσύλλογος να υπάγεται κάτω από την ομπρέλα της ΟΜΣΕ εφόσον γίνει δεκτός.

O MELISSOCOSMOS καλεί τους μελισσοκόμους που ενδιαφέρονται να ενταχτούν στο νέο εγχείρημα να δηλώσουν την πρόθεση τους στο MELISSOCOSMOS@YAHOO.GR
Στον νέο υπερσύλλογο θα μπορούν να ενταχτούν και ερασιτέχνες και μη επαγγελματίες και ετεροεπαγγελματίες, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν μα ΔΕΝ θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Τα ονόματα των εν δυνάμει μελών θα δημοσιεύονται σε σχετική λίστα του MELISSOCOSSMOU και αν φτάσουν τουλάχιστον τα 100 άτομα θα ιδρυθεί ο σύλλογος.

Ο νέος υπερσύλλογος θα διευθύνεται από Διοικούσα επιτροπή έως ότου μπουν οι βάσεις και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της θεμελίωσης του.

Είναι δεκτές και προτάσεις μελισσοκόμων πέραν των περιοχών Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας που δεν υπάρχει μελισσοκομικός Σύλλογος ή που δεν λειτουργεί.

Φόρμα αίτησης ενδιαφέροντος

Όνομα:
Επώνυμο:
Πατρώνυμο:
Ηλικία:
Τηλ: (Δεν θα δημοσιευτεί)
Τόπος κατοικίας:MELISSOCOSMOS