Οι Γερμανοί έβγαλαν διάφραγμα που μαζεύει τις εργάτριες από το πάτωμα για να τρυγάνε το μέλι χωρίς να τινάζουν τα πλαίσια!!! VIDEO - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Οι Γερμανοί έβγαλαν διάφραγμα που μαζεύει τις εργάτριες από το πάτωμα για να τρυγάνε το μέλι χωρίς να τινάζουν τα πλαίσια!!! VIDEO


Ένα έξυπνο διάφραγμα εργατριών έβγαλαν οι Γερμανοί φίλες και φίλοι.
Το διάφραγμα αυτό το τοποθετείς ανάμεσα στον εμβρυοθάλαμο και το πάτωμα, 1-2 ημέρες πριν τρυγήσεις, όταν δεις ότι τα μέλια είναι ώριμα δηλαδή.
Έτσι οι εργάτριες που κατεβαίνουνν από το πάτωμα στον εμβρυοθάλαμο δεν μπορούν να επανέλθουν.
Σε 1-2 ημέρες όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί όλος ο πληθυσμός κατεβαίνει κάτω, κι όταν ο μελισσοκόμος παει να τρυγήσει δουλεύει σφαίρα χωρίς να χρειάζεται να τινάζει πληθυσμούς και μέλισσες.

Εννοείται ότι στο πάτωμα δεν πρέπει να υπάρχει γόνος παρα μόνο μέλι, και πως όταν ολοκληρωθεί ο τρύγος αφαιρείς το διάφραγμα για να ανέβουν ξανά οι εργάτριες και να αρχίσουν να βάζουν πάλι μέλια.
Θα προσέξετε  και σε αυτό το βίντεο και σε όσοι παρακολουθούν άλλα Γερμανικά, ότι οι Γερμανοί κάνουν ότι μπορούν ώστε να αποφύγουν να σηκώσουν τα πατώματα τις κυψέλες κτλ.
Αυτό το κάνουν για να προσέχουν την υγεία τους, την μέση τους, τα πόδια τους.
Δεν διανοούνται να κουβαλήσουν μελίσσια και πατώματα στα χέρια όπως κάνουμε εμείς.
ΥΓ
Ας ελπίσουμε όταν θα έρθει και εδώ αυτό το διάφραγμα να μην μας το πουλήσουν οι δικοί μας ένα εκατομμύριο το κομμάτι, αφού δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, ένα πλαστικό μαραφέτι είναι.
Δείτε το βίντεο.

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών