Έρχεται το φαινόμενο Lake Effect τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Έρχεται το φαινόμενο Lake Effect τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Καλά θα κάνει ο καιρός να στρώσει καμιά φορά γιατί μας έχει κάνει τα νεύρα κρόσσια.
Έτσι που το παει θα είναι μεγαλύτερη καταστροφή και από τα μνημόνια ακόμα ο καιρός, για τους Έλληνες μελισσοκόμους.
Έχουμε ξεχάσει πως είναι να τρυγάς μέλι...

Ένα σπάνιο φαινόμενο για τα καιρικά δεδομένα της Ελλάδας και για μήνα Ιούνιο, αναμένεται να λάβει χώρα το τελευταίο περίπου πενθήμερο του Ιουνίου περίπου στις 25 με 30 του μήνα.
Σύμφωνα με γνωστούς Έλληνες μετεωρολόγους, το φαινόμενο θα είναι το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης που θα δημιουργηθεί πάνω από την Ιταλία και θα κινηθεί περνώντας πάνω από την Αδριατική θάλασσα ανατολικότερα προς την Ελλάδα, συναντώντας τις θερμές αέριες μάζες στη χώρα μας με αποτέλεσμα να δώσει πολύ ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες.Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα. Ακραία θα είναι τα φαινόμενα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και κεραυνούς. Μάλιστα όπως υπογραμμίζει το Greek-Weather.Org, το φαινόμενο αυτό συνήθως συναντάτε το Χειμώνα και σπάνια το Καλοκαίρι.

Αντίστοιχη ψυχρή λίμνη αλλά με κρύο και βροχές θα απασχολήσει την Βρετανία. Το φαινόμενο αυτό θα απασχολήσει την Ευρώπη και τη χώρα μας τουλάχιστον το χρονικό διάστημα 25-30 Ιουνίου.
πηγη: greek-weather.org