Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

The beehive of Greece type of Parthenon: Η κυψέλη της Ελλάδας τύπου Παρθενώνα!!!


Τα λόγια είναι περιττά...
Κάθε φορά που κάνω ανάρτηση για τις όμορφες πέτρινες κυψέλες που κατασκευάζει ο Νίκος Κοσμάς και το Λατομείο Αφοί Κοσμά - Αγρίνιο Λεπενού έρχεται μια νέα κατασκευή καλύτερη από την προηγουμένη.
Μάλλον ο δημιουργός που φυσικά τυγχάνει και μελισσοκόμος προσπαθεί συνεχώς να ξεπεράσει τον εαυτό του.
Το κατασκευαστικό του δαιμόνιο αυτή την φορά τον οδήγησε στο να δημιουργήσει μια πέτρινη κυψέλη τύπου Παρθενώνα.Στην Ελληνική κυψέλη, διακρίνουμε κίονες, αέτωμα, ακόμα και παραστάσεις με μάχες Αρχαίων Ελλήνων Στρατιωτών.
Και ως Σηκός, το μέρος δηλαδή που ήταν χωρίς παράθυρα στους αρχαίους ελληνικούς ναούς και προοριζόταν για την φύλαξη της Θέας ή του Θεού που ήταν αφιερωμένος ο ναός, έχουμε τον εμβρυοθάλαμο της κυψέλης.
Ακόμα και το βάθρο της κυψέλης αποτελεί απομίμηση του Παρθενώνα τι να λέμε τώρα.Η τιμή για αυτό το αριστούργημα, δεν έχει καθοριστεί ακόμα, από ότι μου λέει ο Νίκος όμως θα είναι αρκετά τσιμπημένη αφού για την κατασκευή της απαιτούνται πάρα πολλές ώρες.
Δεν το κρύβω ότι η απόκτηση μιας τέτοιας κυψέλης, για λόγους ιστορικούς και αγάπης προς την δόξα των προγόνων μας με ενδιαφέρει κι έμενα.
Αναμένω την απάντηση του Νίκου για την τιμή κι εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ελληνική κυψέλη τύπου Παρθενώνα και περιμένω να δω τι άλλο θα μας ετοιμάσει ο Νίκος Κοσμάς.


Λατομείο Αφοί Κοσμά - Αγρίνιο Λεπενού
Νικόλαος Κοσμάς - 6932 651069MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


Κοινοποίησε αυτό το άρθρο