Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις...έχουμε απάντηση από την Γαλλία για το θέμα της νοθείας των κηρηθρών - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις...έχουμε απάντηση από την Γαλλία για το θέμα της νοθείας των κηρηθρών


Από την άλλη μεριά στην Ελλάδα οι μελισσοκόμοι είναι ατάραχοι, ίσως επειδή έχουν ακούσει και χειρότερα...

Μέσα σε λίγες ώρες το άρθρο ΕΔΩ του MELISSOCOSSMOU διαβάστηκε σε πολλές χώρες του κόσμου.
Και είχαμε  απάντηση από Γάλλο μελισσοκόμο που καταθέτει την εμπειρία του,και τις πληροφορίες που έχει και αυτός για τις κηρήθρες.
Από την Ελλάδα δεν είχα καμία έκπληξη...
Εδώ να πω στους φίλους του MELISSOCOSMOU ανα τον κόσμο εμείς δεν αντιδράσαμε όταν μας πήδηξαν οι Γερμανοί με τα μνημόνια και θα αντιδράσουμε τώρα για τις κηρήθρες;


Καλησπέρα Βασίλη


Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το άρθρο σου στο οποίο αναφέρεις τις ζημιές που προκαλούν οι κηρήθρες με υποψίες νοθείας στην Γερμανία.
Σου επισυνάπτω μια φωτογραφία που βρήκα σε μια πρόσκληση που έστειλε στους μελισσοκόμους ένας Γαλλικός μελισσοκομικός οργανισμός που ασχολείται αυτή τη στιγμή με το πρόβλημα αυτό.
Δεν την τράβηξα εγώ, όμως βρήκα και εγώ αυτή την κατάσταση στα δικά μου τα μελίσσια. 

Αριστερά βλέπεις γόνο γεννημένο σε καινούργια κηρήθρα και δεξιά γόνο σε παλιά. 
Βρίσκονται και οι δύο όμως στη ίδια κυψέλη δίπλα δίπλα και η ίδια βασίλισσα γέννησε και τους δύο.
Απίστευτο!
Για τη συγκεκριμένη επισυναπτόμενη φωτογραφία δεν ξέρω από που προέρχονται οι κηρήθρες, όσον αφορά την δική μου περίπτωση οι καινούργιες μου κηρήθρες προέρχονται από δικό μου κέρι απολεπίσματος ορόφου το οποίο δεν έχει ποτέ τη παραμικρή επαφή με φάρμακο καταπολέμησης της βαρρόας. 

Έτσι δύο ενδεχόμενα υπάρχουν, είτε η εταιρεία που φτιάχνει τις κηρήθρες ισχυριζόμενη ότι είναι από το δικό μου κερί είναι απατεώνας, (και αυτό σημαίνει πως, και στην Γερμανία έχουνε τις ίδιες εταιρίες που κλέβουν τους μελισσοκόμους,) είτε το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό και οι επιστήμονες έχουνε πρόβλεψη επίμονης δουλειάς γιατί το πρόβλημα προέρχεται σίγουρα από συνεργία πολλών παραγόντων.

Δεν είμαι άσσος στη πληροφορική και δεν κατάφερα να αναρτήσω το σχόλιο και ιδιαίτερα τη φωτογραφία κανονικά στο Blog σου .
Αν σου φαίνεται σωστό και κατανοητό το σχόλιο μου μπορείς να το αναρτήσεις.

Να είσαι καλά.

Ερικ Λαβισόν Γάλλος μελισσοκόμος


Βλέπουμε δηλαδή φίλες και φίλοι από ότι ο Έρικ μας λέει πως αυτή την στιγμή και στην Γαλλία υπάρχει ένας μελισσοκομικός οργανισμός που ασχολείται με το ίδιο θέμα.
Θα προσθέσω κι εγώ ότι και στην Σουηδία αυτόν τον καιρό το ίδιο θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Κάτι γίνεται λοιπόν χωρίς αμφιβολία.
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά, όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν ότι πρέπει ώστε οι Ελληνικές κηρήθρες να μην βγουν νοθευμένες όταν σκάσει όλο αυτό το πράγμα, και πιστεύω ότι τα περιθώρια είναι μικρά, δεν έχουμε πολύ χρόνο.

MELISSOCOSMOS