Translate this page

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Πλημύρισε από τα Μέλια η Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής !!!!!!


Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν.Ροδόπης "Το Κεντρί " διοργάνωσε μια πολύ επιτυχημένη " ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ". Για 3 ημέρες (30 Σεπτ -2Οκτ 2016 ) η Κομοτηνή έγινε μια "Γλυκιά Πόλη" στην κυριολεξία. ΤηνΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , διοργανώθηκε μια ιδιαίτερη ημερίδα , με θέμα την διατροφική αξία του μελιού.
Οι ακροατές είχαν την ευκαιρεία να παρακολουθήσουν ιδιαίτερους ομιλητές , όπως ο Καθηγητής Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ. Κος Θρασυβούλου Ανδρέας (που διευκρίνισε πως από τους εργαστηριακούς έλεγχους που κάνει το εργαστήριο τους αποδεικνύεται πως το Βαμβακόμελο που παράγει η περιοχή μας κατέχει εξέχουσα θέση , αφού είναι πιο πάνω ακόμη και από το διάσημο μέλι "Μανούκα" από την Ν.Ζηλανδία και πληρώνεται αδρά , αλλά και ότι η φήμη που κυκλοφορεί πως τα ραντίσματα στα βαμβάκια δεν ευσταθεί γιατί δεν μεταφέρονται στο μέλι , άλλα πλήττουν αμεσα τις μελισσες οι οποιες και πεθαίνουν αμέσως .

Η Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Κα Γκιουζελίδου Σταυρούλα παρουσίασε με την δική της επιστημονική άποψη την αξία του μελιού στην διατροφή των ανθρώπων , άκρως ρεαλιστική , αλλά και πειστική .
Ο Κος Βεζυργιανίδης Μιχάλης γνωστός Ζαχαροπλάστης , με εταιρεία Catering μας παρουσίασε μια γλυκιά άποψη , αφού το μέλι είναι ένα από τα βασικά υλικά στην Ζαχαροπλαστική , αλλά και τον ρόλο του στην παραδοσιακή θρακιώτικη και ανατολίτικη ζαχαροπλαστική.
Οι ακροατές έκαναν διάλογο με τους ομιλητές και απεκόμισαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες.Το ΣΑΒΒΑΤΟ η Γιορτή μας συνεχίστηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας που για 2 μέρες έγινε "ΟΔΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ".
 Οι Παραγωγοί - Μέλη του συλλόγου μας εξέθεσαν όλα τα εκλεκτά προϊόντα τους. Ο επισκέπτης έβρισκε μέλια που παράγονται στην περιοχή μας και χαρακτρηρίζονται από τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα αρώματα τους.
Προσφέρθηκαν Ανθόμελα διάφορα της Ροδόπης -Πευκόμελα -Πιρένια Φθινοπωρινά (Ρείκι)- Βαμβακόμελα -Λυγαριά-Ακακία- Κουμαριά -Τσαλί (Παλιούρι) -Πολύκομπος- Βελανιδιά -Ρίγανη -Δασόμελα από την Οροσειρά της Ροδόπης.
Συζήτησαν με τους επισκέπτες για την αξία του μελιού , για την φυσική ιδιότητα του φυσικού μελιού να κρυσταλλώνει (Παγώνει) για τα νοθευμένα μέλια , για τα φτηνά γλυκίσματα των super markets αλλά και για τα υπόλοιπα προϊόντα της μελισσοκομίας ( Γύρη -Βασιλικό Πολτό - Πρόπολη - Κερί -Δηλητήριο Μέλισσας , αλλά και τα παράγωγα τους).
Πέρασαν χιλιάδες κόσμου , Κομοτηναίοι , Ροδοπίτες , αλλά και πάρα πολλοί Τουρίστες. Εντυπωσιάστηκαν πάρα πολλοί Αθηναίοι (που βρίσκονται εδώ αυτές τις μέρες λόγω σπουδών των παιδιών τους στο Πανεπιστήμιό μας ) από τις εκπληκτικές μας γεύσεις , και από τις πολύ φτηνές τιμές μας, αφού στην Αθήνα μας είπαν πως 1 κιλό μέλι πωλείται 12-15 ευρώ .
Στο περίπτερο του συλλόγου μας δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα εργαλεία του Μελισσοκόμου , (Στολή -Καπνιστήρι - Ξέστρο - Κυψέλη κτλπ). Επίσης προσφέρθηκε άφθονο ΜΕΛΙ με ΓΙΑΟΥΡΤΙ .
Οι μικροί μας φίλοι φωτογραφήθηκαν με τα Cartoon Mέλισσες ( Μάγια Μέλισσα -Βilly) , έλυσαν πολλά σταυρόλεξα με επίκεντρο την Μέλισσα , αλλά και ζωγράφισαν τις Μέλισσες.Το βράδυ έγινε προβολή Videos με την Μάγια Μέλισσα . Η βραδιά μας έκλεισε με το σύνθημα ΜΕΛΙ και ΧΟΡΟΣ !
Ο Χορευτικός Σύλλογος Θρακών με ένα πάρα πολύ δυναμικό του τμήμα φορώντας παραδοσιακές φορεσιές χόρεψε θρακιώτικους χορούς με την Ορχήστρα του Βαγγέλη Δωρόπουλου . Στην χορευτική μας βραδιά συμμετείχε και μια πολυπληθής παρέα εφήβων από τον Χορευτικό Σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης .
Την ΚΥΡΙΑΚΗ το μεσημέρι προσφέρθηκε άφθονο ΜΕΛΙ με ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ , ΚΑΡΥΔΙΑ και ΚΑΝΕΛΑ .
Επίσης έγινε μια πρότυπη εξαγωγή μελιού με έναν χειροκίνητο Μέλιτο - Εξαγωγέα , με την συμμετοχή και πολλών μικρών παιδιών , που ήθελαν να γυρίσουν τον εξαγωγέα και να βγάλουν και αυτοί το μέλι .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε : 1. Όλους τους συμπολίτες μας που μας επισκέφτηκαν και τίμησαν τα ντόπια προϊόντα μας . 2. Τους φορείς της περιοχής μας: Tην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , Τον Δήμο Κομοτηνής και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Κα Λιβεριάδου Νατάσα Την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης και ιδιαιτέρως τον Κο Κεφαλίδη Ευστάθιο. Τον Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής και ιδιαιτέρως τον ΚοΤζερνικούδη Γιάννη , που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας για να παρουσιάσουμε μια εξαιρετική ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ στην πόλη μας την ΚΟΜΟΤΗΝΗ.3.

Τους πολλούς χορηγούς μας : Τον Κο Δημητριάδη Ανέστη με την επιχείρηση Οικιακών Προϊόντων στην πόλη μας. Tην Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Την Εταιρεία Μελισσοκομικών Προιόντων ΑΝΕL από την Αθήνα. Το Κατάστημα Σιδηρικών -ΚΤΕΟ Ψεκαστικών Σαββίδη Ν. από την Ξυλαγανή. Το Super Market ARISTA τηςΚας Αθανάσαρου Χάιδως . 4. Τους Χορηγούς Επικονωνίας : Tην ΕΡΤ - 3 ,Το http://thrakomelo.blogspot.gr/ Την Τηλεόραση του R-Channel Θράκης Την Τηλεόραση ΔΕΛΤΑ TV , Το Ραδιο -Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ, Την ΕΡΑ Κομοτηνής , Το site http://inkomotini.gr/ Tον Παρατηρητήτης ΘράκηςΠΗΓΗ
http://thrakomelo.blogspot.gr/


Share post