Translate this page

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Επανάσταση στα χρώματα για τις κυψέλες μας απο την EXCEL5 χρόνια εγγυηση μόνο με 2 στρώσεις

Μετά την 14χρονη επιτυχημένη πορεία του Ειδικού Χρώματος Κυψελών και μετά από απαίτηση των Μελισσοκόμων πελατών μας και των απαιτήσεων των καιρών για χρώματα νερού προχωρήσαμε στην παραγωγή ενός νέου Ειδικού Χρώματος Κυψελών ΝΕΡΟΥ, ειδικά κατασκευασμένο για πολύ μεγάλη αντοχή, (τα τεστ γήρανσης της Excel έδειξαν 5 έτη αντοχής) και χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε τίποτα άλλο την κυψέλη όπως λινέλαιο ή βελατούρα, πράγμα που μειώνει κατά πολύ, το κόπο και τα έξοδα.

Πρόκειται για πρωτοποριακό προϊόν επειδή είναι το μοναδικό που έχει εγγύηση για τουλάχιστον 5 έτη αντοχής στις κυψέλες και δεν έχει σχέση με πλαστικά-ακρυλικά ή μονωτικά.
Είναι ένα εντελώς φιλικό προς τον χρήστη χρώμα ΝΕΡΟΥ, το οποίο προσφέρει άριστο αποτέλεσμα, χωρίς μυρωδιές και με άριστο άπλωμα στην κυψέλη.

Όπως ειναι φυσικό αποτελεί την ιδανική επιλογή για το βάψιμο των κυψελών.
Η νέα εποχή στα χρώματα κυψελών ήρθε και είναι από την EXCEL.


Αναλυτικες συμβουλές και οδηγίες!!!

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ


Δημιουργήσαμε το Ειδικό Χρώμα Κυψελών ΝΕΡΟΥ για να σας παρέχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Το χρώμα είναι άοσμο και με μεγαλύτερη καλυπτικότητα ενώ...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ: ΠΛΑΣΤΙΚΑ – ΑΚΡΥΛΙΚΑ – ΜΟΝΩΤΙΚΑ


Ο τρόπος βαφής με Ειδικό Χρώμα Κυψελών ΝΕΡΟΥ


Το ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΕΡΟΥ είναι χρώμα ενός συστατικού από 100% ακρυλικό πολυμερές 3ης γενιάς διεισδύει βαθιά στο ξύλο και δεν απαιτεί την επίστρωση κανενός άλλου υποστρώματος. Έτσι, όταν απλώνεται πάνω σε γυμνό ξύλο λειτουργεί σαν αστάρι και χρώμα μαζί.

Έχει μεγάλη αντοχή στις καιρικές μεταβολές, στην υπεριώδη ακτινοβολία και απωθεί βρωμιά και νερό, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην αποικία των μελισσών. Ρυθμίζει την υγρασία του ξύλου αφήνοντάς το να αναπνέει, σε αντίθεση με τις κοινές λαδομπογιές, αστάρια μετάλλου και βελατούρα.

Μπορούν να γίνουν 2 εφαρμογές του χρώματος την ίδια μέρα με διαφορά 8 ωρών.

Αποτέλεσμα αυτών των ιδιοτήτων του Ειδικού Χρώματος Κυψελών Νερού είναι ο σχηματισμός ενός σκληρού αλλά και ελαστικού τελειώματος με μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ: Διατίθεται σε Λευκό, Κροκί, Παπαρούνα, Πράσινο και Μπλε. Επίσης, μπορεί να αναπαραχθεί ποικιλία άλλων αποχρώσεων, είτε κάνοντας πρόσμιξη του προϊόντος έως 15% με βασικά πλαστικά , είτε χρωματίζοντάς το με ένα από τα συνήθη συστήματα χρωματισμού.

Ο παλιός τρόπος βαφής κυψελών

Η κυψέλη των μελισσών κατασκευάζεται από ξύλο, το οποίο έχει πόρους.
Πάνω σε αυτό πολλοί εφαρμόζουν λινέλαιο, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα.
Επιπλέον, το στεγνωτικό που συνήθως προστίθεται για την επιτάχυνση του στεγνώματος είναι επιβλαβές για την αποικία των μελισσών, καθώς περιέχει μεταλλικά άλατα του μαγγανίου, του κοβαλτίου και του μολύβδου.

Η δεύτερη φάση απαιτεί εφαρμογή με αστάρι μετάλλων ή βελατούρα και κατόπιν χρειάζεται και επίστρωση με αλκυδική λαδομπογιά ή ντουκόχρωμα.
Όμως, η λαδομπογιά που εφαρμόζεται αφομοιώνει τη βελατούρα, η οποία έχει ενσωματωθεί κατά 50% στο ξύλο και κατά 50% στο λινέλαιο.
Ως αποτέλεσμα, το χρώμα αποκολλάται (σκάει) σε μικρό χρονικό διάστημα από την επιφάνεια.
Αυτό συμβαίνει διότι με την πάροδο του χρόνου και την ηλιακή ακτινοβολία, τα αλκυδικά χρώματα σε ξύλινες επιφάνειες ξεραίνονται και σπάνε, αρχικά στους αρμούς και σιγά σιγά σε ολόκληρη την επιφάνεια. Επίσης, όλα τα εποξειδικά χρώματα 2 συστατικών είναι ακατάλληλα για εξωτερικές εφαρμογές και έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Απομακρύνετε την κυψέλη από τον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη βαφή.
Διατηρήστε τη στη σκιά, έτσι ώστε η επιφάνεια κατά την ώρα της εφαρμογής να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία.
Σε καινούργια κυψέλη καθαρίστε καλά από σκόνες και λάδια και στη συνέχεια, αν απαιτούνται στοκαρίσματα, χρησιμοποιείστε ξυλόκολλα κρυσταλιζέ ανακατεμένη με ψιλό πριονίδι, αλλά αποφύγετε τον ακρυλικό στόκο καθώς αυτός διαβρώνεται από την υγρασία.
Εφόσον στεγνώσουν τα στοκαρίσματα εφαρμόζετε το 1ο χέρι ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΕΡΟΥ και αφού στεγνώσει πλήρως ανάλογα των καιρικών συνθηκών σε 6-18 ώρες τότε εφαρμόζετε και το 2ο χέρι.Στις γωνίες, οι οποίες είναι επιρρεπείς στην υγρασία, περάστε κι ένα 3ο χέρι με πινέλο. Στα μεταλλικά καπάκια των κυψελών εφαρμόστε το ίδιο χρώμα, καθώς έχει μεγάλη πρόσφυση και δεν ξεκολλάει.
Στις παλιές κυψέλες που έχει εφαρμοστεί λινέλαιο, πρέπει να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 4 μηνών, έτσι ώστε να εξατμιστεί το λινέλαιο και μετά να περάσουμε το ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΕΡΟΥ.
Θα πρέπει όμως να απαλλάξουμε την κυψέλη από τα παλιά χρώματα, τρίβοντάς την όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε να επιτύχουμε την κατάλληλη πρόσφυση πάνω στο ξύλο και όχι στα παλιά χρώματα.

Η μέθοδος με τεστ γήρανσης έχει δείξει ότι η κυψέλη θα χρειαστεί επαναβαφή μετά από 4-5 χρόνια.Περισσότερα στο παρακάτω ling
http://excel-xromata.gr

Τηλ 2441025999, 2441074526

Share post