Σημαντική είδηση από την Αυστραλία - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Σημαντική είδηση από την Αυστραλία


Όπως ξέρετε ο MELISSOCOSMOS επικοινωνεί με Έλληνες και ξένους μελισσοκόμους ανα τον κόσμο.
Η Σοφία είναι μελισσοκόμος και ζει στην Αυστραλία.
Εκεί τώρα έχουν χειμώνα.
Το υπουργείο ενημέρωσε τους μελισσοκόμους ότι οι αγρότες πρέπει να ψεκάσουν τα σιτηρά τους, για την Ρωσική ψείρα του σιταριού και ως εκ τούτου οι μελισσοκόμοι πρέπει να προστατέψουν τα μελίσσια τους.
Το ερώτημα που προκύπτει, είναι αν αυτό το πρόβλημα υπάρχει και εδώ.
Αν η ψείρα αυτή έχει έρθει στην Ευρώπη λογικά και εδώ θα γίνονται ραντίσματα.
Δεν γνωρίζω το θέμα, δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό, μα σας το γνωστοποιώ για δυο λόγους.
Αφενός για να το γνωρίζετε, και αφετέρου για να δείτε πως λειτουργούν τα υπεύθυνα κράτη, που θέλουν να προστατέψουν τις μέλισσες.

Θα δείτε λοιπόν ότι το κράτος δίνει μέχρι και χάρτη με τις περιοχές που θα ραντίστουν στους μελισσοκόμους, και προσφέρεται να τους βοηθήσει προκειμένου να σηκώσουν έγκαιρα τα μελίσσια τους από εκεί.
Καμία σχέση με εμάς εδώ που τα ραντίσματα πάνε σύννεφο, που δεν έχουμε καθόλου ειδοποιήσεις όχι για να μας βοηθήσουν στην μεταφορά, αλλά για να ενημερωθούμε και να σηκώσουμε άμεσα τα μελίσσια μας ώστε να τα σώσουμε.
Αναρωτιέμαι ποιος φταίει.
Το κράτος ίσως, ή οι μελισσοκόμοι που δεν πιέζουν το κράτος ώστε να λειτουργεί όπως τα σύγχρονα άλλα κράτη του κόσμου σε ότι αφορά την μέλισσα;
Διαβάστε τι μου είπε η Σοφία και δείτε το έγγραφο.

Γεια σου Βασίλη , όπως σου έχω πει είμαι δηλωμένη μελισσοκόμος στην χώρα,  και μου στέλνουν ειδοποιήσεις αν συμβαίνει κάτι στην φύση που επηρεάζει την ομαλή συμπεριφορά των μελισσών .
Λοιπόν σήμερα μου ήρθε ένα γράμμα από το υπουργείο και μιλάει για μια νέα αρρώστια που εμφανίστηκε : Russian wheat aphid που σημαίνει Ρωσσικη ψείρα σταριού . Το έχεις καθόλου ακουστά ; Σου ανεβάζω το γράμμα να το διαβάσεις .


Μας έστειλαν και χάρτη που έχει εμφανιστεί αν και εγώ είμαι κάπως μακρυά από εκεί αλλά λένε ότι εξαπλώνεται ! Σου στέλνω και τον χάρτη εγώ είμαι εκεί που λέει Werribee ειναι κάτω χαμηλά κοντά εκεί που λέει Μελβούρνη .
Λέει ότι θα χρειαστεί οι αγρότες να ραντίσουν για αυτήν την ψείρα που όμως θα επηρεαστούν οι μέλισσες και θα πρέπει να τις προστατεύσουμε .
Ευτυχώς ... Το κράτος πάντως μας λέει οποίος έχει μελίσσια κατά εκεί να επικοινωνήσει μαζί τους για να τους βοηθηςει στην μεταφορά τους σε άλλο μέρος ώστε να προστατευτούν από τα ραντίσματα


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών