03/07/16 - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Η Περέσκια και τα μυστικά της

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016
Η Περέσκια και τα μυστικά της

Γράφει ο ερευνητής Νικόλαος Αργύριος Μητσιώτης από το Σαο Πάολο της Βραζιλίας

Επιστημονική ονομασία φυτού:
Pereskia aculeata mill


Καλημέρα Βασίλη Ξεσφίγγη

Σύμφωνα με τα όσα σου έγραψε ο κ. Άρης, η Περέσκια που υπάρχει στην Πρέβεζα αποδεικνύει ότι είναι το είδος το οποίο έχει την δυνατότητα να επιζήσει και ευδοκιμήσει σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη του ιδίου γεωγραφικού πλάτους, και περισσότερο στα θερμότερα.

Μην περιμένετε να την πολλαπλασιάσετε με σπόρους, αλλά να κάνετε μοσχεύματα από το φυτό της Πρέβεζας και να παράγετε νέα φυτά.

Μελίσσια: ΑΠΟ 10 ΣΕ 100

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016
Μελίσσια: ΑΠΟ 10 ΣΕ 100

Το άρθρο αυτό το γράφω με αφορμή τα σχόλια που έλαβα στην ανάρτηση με θέμα : «Ξεχειμώνιασμα» ΕΔΩ αν και σκοπός του παραπάνω άρθρου δεν ήταν οι συνθήκες ξεχειμωνιάσματος αλλά οι επιπτώσεις της διατήρησης όλων των μελισσοσμηνών σε μεγάλες περιόδους που δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν. 
Επειδή  τα περισσότερα σχόλια αναφέρονται στη μη έγκαιρη ανάπτυξη του μελισσοκομείου από 10 μελισσοσμήνη σε 100 παραγωγικά , σας αναπτύσσω την σκέψη μου παρακάτω . Θα τονίσω ότι δεν γνωρίζω κανέναν μελισσοκόμο που από 10 μελίσσια μπορεί να τα κάνει 100, ούτε και τον τρόπο που θα ήταν αυτό εφικτό . Τη σκέψη μου για να επιτευχθεί αυτό την εκθέτω παρακάτω με την πεποίθηση ότι θα υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος . 
Αρχικά θα έλεγα ότι είναι άδικο να προσπαθήσουμε από 10 κυψέλες των 10 πλαισίων να φτιάξουμε 100 κυψέλες των 20 πλαισίων (αν αυτό θεωρούμε παραγωγικό μελίσσι) και αυτό γιατί δεν κάνουμε το 10 -100 αλλά ουσιαστικά το 10 -200 (αφού για εμένα σημασία δεν έχει ο αριθμός βασιλισσών αλλά ο αριθμός πατημένων από μέλισσες  πλαισίων που διαθέτουμε σε κάθε κύρια ανθοφορία έτοιμες να μαζέψουν νέκταρ ) . 

Ως πολίτες αυτής της χώρας είμαστε τελειωμένοι!!! Ο απίστευτος Γολγοθάς για προμήθεια σπόρων μελισσοκομικού ενδιαφέροντος

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016
Ως πολίτες αυτής της χώρας είμαστε τελειωμένοι!!! Ο απίστευτος Γολγοθάς για προμήθεια σπόρων μελισσοκομικού ενδιαφέροντος

Φίλες και φίλοι σας έχω πει ήδη ότι προσπαθώ να αποκτήσω σπόρους δέντρων με μελισσοκομικό ενδιαφέρον.
Η επιθυμία μου είναι να δημιουργήσω φυτώριο, να χρησιμοποιήσω μερικές εκατοντάδες δεντρυλλια για να εμπλουτίσω κάποιες περιοχές που θέλω, και τα υπόλοιπα φυτά να τα μοιράσω ΔΩΡΕΑΝ πάντα στους αναγνώστες μου.
Η προσπάθεια έχει πολλαπλούς στόχους, και τον εμπλουτισμό των περιοχών, και το να αποκτήσουν οι μελισσοκόμοι συνήθειες φροντιδας και επέκτασης της μελισσοκομικής χλωρίδας.

Έλα όμως που το τέρας της Ελληνικής γραφειοκρατίας στέκεται εμπόδιο σε τέτοιου είδους θέματα.
Η προσπάθεια μου επικεντρώνεται, σε ευκαλύπτους melliodora, σε Παουλόβνιες και σε Περέσκιες.

Ανατριχιαστικό βίντεο: Πήγε να βγάλει ένα σμήνος και έβγαλε κροταλία...

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016
Ανατριχιαστικό βίντεο: Πήγε να βγάλει ένα σμήνος και έβγαλε κροταλία...

Μια εφιαλτική εικόνα αντίκρισε ένας μελισσοκόμος πιθανόν κάπου στην  Αμερική.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο κάποιος συνάδελφος εντόπισε ένα μελίσσι που είχε κάνει την αποικία του κάτω από ένα ξύλινο πατάρι. 
Έδεσε λοιπόν το πατάρι και το σήκωσε προκειμένου να πιάσει το μελίσσι. 
Σίγουρα δεν θα ένιωσε και πολύ καλά όμως καθώς κάτω από το πατάρι κρυβόταν και ένας κροταλίας... 
Με το που άρχισε να κινείται μάλιστα οι μέλισσες του επιτέθηκαν αλλά το ερπετό μάλλον δεν μάσησε ιδιαίτερα. 
Αν και το βίντεο δυστυχώς δεν έχει ήχο, μάλλον έτσι εκτυλίχθηκε η ιστορία στην καλύτερη περίπτωση.
Και λέω στην καλύτερη περίπτωση γιατί αν κάποιος εργάτης πχ ήταν αυτός που σήκωσε το πατάρι και βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σμήνος και έναν κροταλία...εεε τότε δεν πρέπει να νιώθει και πολύ τυχερός ο άνθρωπος!!! 
Δείτε το βίντεο...

Η επίθεση των αραχνών: Τσιμπούν ανελέητα κόσμο στην Αγγλία - Δείτε πως έγινε ένας άνδρας [ΦΩΤΟ]

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016
Η επίθεση των αραχνών: Τσιμπούν ανελέητα κόσμο στην Αγγλία - Δείτε πως έγινε ένας άνδρας [ΦΩΤΟ]


Οι αράχνες μοιάζουν με την περίφημη «μαύρη χήρα», αλλά το δηλητήριο τους δεν προκαλεί θάνατο. Μόνο φριχτούς πόνους. Έχουν πλημμυρίσει την Αγγλία εξαιτίας της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών.

Αυτή είναι η πιο ισχυρή φυσική αντιμικροβιακή τροφή!

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016
Αυτή είναι η πιο ισχυρή φυσική αντιμικροβιακή τροφή!

Μάθε τις τρομερές ιδιότητες αυτής της τροφής και θα θέλεις να την καταναλώνεις καθημερινά
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δημιουργούσαν διάφορες κατασκευές, προκειμένου να οχυρώσουν τις πόλεις, από την ενδεχόμενη εισβολή του εχθρού. Η τάφρος και τα υψηλά, απόρθητα τείχη ήταν κάποιες από τις πιο γνωστές αμυντικές κατασκευές.
Μια από τις πηγές έμπνευσης για τους προγόνους μας αποτελούσε η μέλισσα, της οποίας οι «αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες» συνιστούσαν σημείο αναφοράς.
Η παρατήρηση της εκπληκτικής σε δομή και συνοχή κυψέλης, δεν αφήνει αμφιβολία ότι η φύση έχει προικίσει τη μέλισσα με εντυπωσιακά χαρίσματα. Με μια πιο ενδελεχή ματιά σε μια κυψέλη, εύκολα θα διαπιστώναμε πως οι μέλισσες χρησιμοποιούν μια ιδιαίτερη ουσία υπό μορφή επικάλυψης, σαν γενική μορφή προστασίας. Η ουσία αυτή λέγεται πρόπολη («προ της πόλεως» των μελισσών) και εξυπηρετεί το σκοπό να καλύπτει τα κενά της κυψέλης και παράλληλα να μειώνει κατά το δοκούν το μέγεθος της εισόδου της, περιορίζοντας έτσι την πρόσβαση του κρύου ή της έντονης ζέστης και φυσικά των «εν δυνάμει» εχθρών της κυψέλης.

Οι μέλισσες ξέρουν να μετρούν αλλά και να αναγνωρίζουν ανθρώπινα πρόσωπα!

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016
Οι μέλισσες ξέρουν να μετρούν αλλά και να αναγνωρίζουν ανθρώπινα πρόσωπα!

Οι μέλισσες έχουν την ικανότητα να εκτελούν πολύπλοκες ενέργειες, όπως το να μετρούν ή να αναγνωρίζουν ανθρώπινα πρόσωπα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νεαρή Γαλλίδα ερευνήτρια που τιμήθηκε σήμερα για το έργο της από το ίδρυμα L'Oreal-Unesco "Για τις γυναίκες και την επιστήμη".

Αφού ολοκλήρωσε τις λαμπρές σπουδές της η Ορόρ Αβαργκέ-Ουεμπέρ, 31 ετών, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Επιστημών της Τουλούζης, ανακάλυψε "κατά τύχη" τον κόσμο των μελισσών, ενώ έκανε την πρακτική της. Έναν κόσμο που την συνάρπασε αμέσως: "Αντιλήφθηκα ότι τα έντομα αυτά ήταν ικανά να εκτελούν πολύπλοκες πράξεις. Και μάλιστα μάθαιναν πολύ πιο γρήγορα από τους πιθήκους", αποκάλυψε.