05/06/16 - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Από την αρχή της μελισσοκομικής μου σταδιοδρομίας(λίγο καιρό πριν) και αφού πείστηκα ότι ένας βασικός λόγος σμηνουργίας είναι η έλλειψη χώρου της κυψέλης, θέλησα να υπολογίσω το μέγιστο που μπορεί να αναπτυχθεί ένα μελίσσι . Στην προσπάθεια μου αυτή διαπίστωσα ότι υπάρχει ασυμφωνία σε πολλά βασικά θέματα στα μελισσοκομικά συγγράμματα . Επίσης υπάρχει απόκλιση από την θεωρία στην πράξη σύμφωνα με μαρτυρίες έμπυρων μελισσοκόμων .Οι λόγοι της ασυμβατότητας είναι ότι  θεωρούμε δεδομένα πράγματα που είχαν ειπωθεί πριν ακόμα και  μισό αιώνα σε διαφορετικές χώρες αλλά και ηπείρους με διαφορετικούς μελισσοκομικούς χειρισμούς και με καθαρότερες φυλές μελισσών . 
Δεν απαξιώνω τις μελέτες που υπάρχουν και σύμφωνα με αυτές και αφού έλαβα υπόψη μου και μαρτυρίες έμπυρων μελισσοκόμων καταστάλαξα στα παρακάτω δεδομένα . Πρέπει να  ευχαριστήσω ξεχωριστά τον Αντώνη που μέσα από τον διάλογο που είχαμε στο forum του MELISSOCOSMOS με θέμα «από 10 σε 100» μού έδωσε χρησιμότατες πληροφορίες και με βοήθησε να κατασταλάξω ευκολότερα σε αποδεκτά δεδομένα .

Μια Ιταλίδα στην κυψέλη

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
Μια Ιταλίδα στην κυψέλη

Apis Melifera Ligustica ή αλλιώς ιταλική μέλισσα.

Η ιταλική μέλισσα θεωρείται η ομορφότερη μέλισσα από όλες τις φυλές.

Φέρει κόκκινα δαχτυλίδια στην αρχή της κοιλιάς της, κι αυτό την κάνει μοναδική.
Μπορεί να την ξεχωρίσει και ο πλέον ανίδεος λόγο των δακτυλίων αυτών.

Είναι μέλισσα εργατική, ήρεμη, και αποδοτική.

Δεν θέλω να θεωρηθεί από αυτό το άρθρο ότι προωθώ αυτή την φυλή, ή ότι την θεωρώ καλύτερη των άλλων.

Αγαπώ όλες τις φυλές, και παρατηρώ την συμπεριφορά της κάθε φυλής όπως και τις αποδόσεις της.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού πολτού

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
Οι ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού πολτού

Ιστορική αναδρομή

Τη δεκαετία του 50, δύο προϊόντα από το μελίσσι προτάθηκαν ως διαιτητικά και θεραπευτικά για τον άνθρωπο: η γύρη και ο βασιλικός πολτός. Παίρνοντας ως έναυσμα τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη βασίλισσα μέλισσα και τις εργάτριες, όσον αφορά τον τρόπο ζωής τους αλλά και τη διάρκεια που ζουν, οι ερευνητές κατέληξαν σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα που έχει η χρήση αυτού του φυσικού δυναμωτικού. Συγκεκριμένα ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός από το 1954, όταν ο πάπας Πίος ο 12ος, ο οποίος πλησίαζε το θάνατο από βαθειά γηρατειά, κατανάλωσε βασιλικό πολτό και ανέκαμψε μυστηριωδώς. Από τότε οι φήμες για τις θεραπευτικές του δράσεις έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Για άλλη μια φορά η ελληνική κοινωνία είναι θύμα της ασυνέπειας και του εμπαιγμού της Κυβέρνησης. Η αδιαφορία τους για τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματά του είναι πρωτοφανής , ενώ καταστροφικά θα είναι τα αποτελέσματα για όλη την κοινωνία αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στους αγρότες για άλλη μια φορά ήταν ψεύτικες. Οι προτάσεις του στηρίζουν τις ολιγαρχικές και καταστροφικές πολιτικές της Τρόικας , στην οποια προσφέρει το αίμα του Λάου για να υπογράψουν και άλλα μνημόνια και να καλύψουν με επιπλέον δάνεια την κυβερνητική ανικανότητα τους. Ο Αλέξης Τσίπρας από το σκίσιμο των μνημονίων έφτασε στο σημείο, όχι μόνο να τα ψηφίζει και να συμφωνεί σε «κάβα μέτρων», αλλά να ψηφίζει τα νομοσχέδια πριν καλά-καλά του το ζητήσουν!

Κλοπή μελισσών στην Εθνική οδό Μεσολογγίου Αιτωλικού: Ο MELISSOCOSMOS κάνει έκκληση στον κλέφτη να πάει τα μελισσια στην θέση τους!!!

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
Κλοπή μελισσών στην Εθνική οδό Μεσολογγίου Αιτωλικού: Ο MELISSOCOSMOS κάνει έκκληση στον κλέφτη να πάει τα μελισσια στην θέση τους!!!

Χτές 5-5-16 κλέψανε δυο μελισάκια απο τη επαρχιακή οδό Μεσολογγίου Αιτωλικού.
Τα μελίσσια είχαν κωδικό ΕLO1/490 και χρώμα μπλε και πράσινο.

Θέλω να κάνω προσωπική έκκληση σε αυτόν που τα πήρε.
Φίλε αν διαβάζεις, εχω να σου πω οτι οκ τα λάθη είναι ανθρώπινα.
Πήγαινε τα μελίσσια στην θέση τους σε παρακαλώ.

Συνάδελφοι: Προσοχή στις δίποδες αρκούδες των ελάτων

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
Συνάδελφοι: Προσοχή στις δίποδες αρκούδες των ελάτων

 Χτες έλαβα ένα ενδιαφέρον σχόλιο που έλεγε!!!

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΙΑ,ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ 4 ΜΟΣΧΑΡΑΚΙΑ. ΟΙ ΜΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ.ΟΙ ΔΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΝ ΑΜΟΛΗΘΕΙ[ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ] ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ,ΣΕ ΟΡΕΙΝΑ ΜΕΡΗ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΑΝ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.[ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ FOTO ΣΤΟ LAMIA REPORT]
5 Μαΐου 2016 - 9:50 μ.μ.

Απάντηση MELISSOCOSMOU

Ο/Η MELISSOCOSMOS είπε...
9.50 συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω μα παντα θυμαμαι πως οι αρκουδες έχουν έξαρση σε καταστροφές όταν είναι ο καιρός οι μελισσοκόμοι να ανεβάσουν μελίσσια τους στα έλατα.
Για του λόγου το αληθές σου παραθέτω και σχετικό σύνδεσμο.

FORBEEVAR για την Βαρρόα νέο σκεύασμα πολλά υποσχόμενο VIDEO

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
FORBEEVAR για την Βαρρόα νέο σκεύασμα πολλά υποσχόμενο VIDEO

Ένα νέο σκεύασμα έχω να σας παρουσιάσω σήμερα φίλες και φίλοι για την καταπολέμηση της βαρροα.

Πρόκειται για το FORBEEVAR με δραστική ουσια το Μυρμηκικό οξύ.
Είναι μια βιολογική θεραπεία η οποία δεν αφήνει υπολείμματα στο μέλι και δεν έχει χρονικό περιορισμό πριν τον τρύγο.
Το μυρμηκικό οξύ ή αλλιώς Φορμικό οξύ το συναντούμε στη φύση, κυρίως στα δηλητήρια των υμενόπτερων, όπως οι μέλισσες, οι σφήκες και τα μυρμήγκια. Από τα τελευταία προέρχεται το όνομα του («μυρμηκικό οξύ»).
Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι είναι ένα υλικό άκρως γνώριμο για την μέλισσα η οποία το φέρει ήδη στον οργανισμό της.
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια για την δυνατότητα που έχει να σκοτώνει την βαρροα, μα ήταν κάπως δύσκολη υπόθεση καθώς η εξάχνωση του έπρεπε να γίνεται ελεγχόμενα.
Τώρα όμως βρέθηκε εύκολη λύση.

Φυτεύουμε ένα φυτό για τις μέλισσες !

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
Φυτεύουμε ένα φυτό για τις μέλισσες !

Απο σήμερα και μέχρι τέλος της Άνοιξης φυτεύουμε ένα μελισσοκομικό φυτό(η και παραπάνω) στον κήπο μας, στο χωράφι μας, η και αλλού σε ένδειξη συμπαράστασης στο μοναδικό και τόσο οφέλιμο έντομο την Μέλισσα.

Είναι γνωστό ότι οι μέλισσες βάλλονται από τα φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες,τα υβριδικά φυτά την αλλαγή του κλίματος και άλλα, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να μειώνεται αισθητά!!!

Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιωτική και έχει μόνο σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας...

Πωλούνται βασίλισσες στην Λάρισα

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016
Πωλούνται βασίλισσες στην Λάρισα

Μελισσοκομικές Αγγελίες

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ 15/5

ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ