Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Ολοταχώς προς νέα ψυχρή εισβολή: Η Ελλάδα θα μπεί στην κατάψυχη...


Στις 7 Ιανουαρίου τα προγνωστικά μοντέλα της ΕΜΥ δίνουν -12C για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας!!!

Ολοταχώς προς νέα ψυχρή εισβολή και χιονοκαιρία που αυτή τη φορά αναμένεται να χτυπήσει διαδοχικά ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα, βάζουν τη χώρα στην κατάψυχη από τις 6 Γενάρη και μέχρι τις 15 του μήνα...

Θα χιονίσει, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα και μέσα στο κέντρο της Αθήνας, για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες, ενώ είναι φανερή η αλλαγή στην κυκλοφορία των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που φέρνει την Ελλάδα να δέχεται συνεχείς ψυχρές εισβολές από τη Ρωσία.


Σύμφωνα, λοιπόν, με τα σημερινά στοιχεία, τα οποία και η ΕΜΥ αξιοποιεί και βλέπει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη, η Ελλάδα θα μπει σε μια πολική δίνη από τις 6 Γενάρη με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Αρχικά, θα επηρεαστεί η βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια η κεντρική και νότια χώρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές σε Θράκη, Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενώ παραδοσιακά η Εύβοια θα δεχτεί πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Δείτε στους χάρτες που ακολουθούν την πτώση της θερμοκρασίας και τον υετό που θα επικρατεί στην χώρα μας τις επόμενες μέρες.


ΠΗΓΗ
http://www.dokari.gr/
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο