Δικάστηκε μελισσοκλέφτης στην Αθήνα: Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Δικάστηκε μελισσοκλέφτης στην Αθήνα: Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης


4 χρόνια φυλακή η ποινή μόνο εξαγοράσιμα προς 5 ευρώ την ημέρα!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Melissocosmou δικάστηκε την περασμένη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο κακουργιοδικείο Αθηνών υπόθεση κλοπής μελισσιών.
Η υπόθεση εκκρεμούσε από το 2008, οπότε ο δράστης είχε συλληφθεί και βρέθηκαν στην κατοχή αρκετά μελίσσια που ανήκαν σε περίπου 15 διαφορετικούς μελισσοκόμους.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μερικά μελίσσια ήταν δικά του ενώ άλλα τα είχε βρει παρατημένα τα μάζεψε και τα περιποιήθηκε.

Όπως είπαν όμως τα θύματα στον Melissocosmo όταν ο δράστης το 2008 κατάλαβε ότι τον ανακάλυψαν ψέκασε τα μελίσσια και πέθαναν, με αποτέλεσμα τα θύματα στο τέλος να πάρουν πίσω μόνο τις άδειες κυψέλες.
Το δικαστήριο δεν πείστηκε από αυτά που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος και εκδίκασε ποινή φυλάκισης 4 ετών, που μπορεί όμως να εξαγοράσει προς 5 Ευρώ την ημέρα.
Επίσης ο δράστης έχει το δικαίωμα της έφεσης αλλά μόνο αν καταβάλει 5.000 Ευρώ εγγύηση και να παρουσιάζεται και κάθε 15 ημέρες στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το Blog οι συνεχόμενες αναβολές 9 ετών κούρασαν πολλά από τα θύματα που δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, διαφορετικά η ποινή μπορεί να ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Η ανοχή των δικαστών φαίνεται ότι εξαντλήθηκε με τους μελισσοκλέφτες, αφού οι κλοπές μελισσιών έχουν γίνει η μάστιγα του κλάδου.
Πλέον όποιος κάνει όνειρα για τζάμπα μελίσσια καλό είναι να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθεί για αρκετά χρόνια στην ψειρού...


Melissocosmos