Έρχεται νέο φέσι 600 ευρώ από τον ΟΓΑ που πρέπει να πληρωθεί μέχρι τον Μάιο ξεχωριστά από τον ΕΦΚΑ - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έρχεται νέο φέσι 600 ευρώ από τον ΟΓΑ που πρέπει να πληρωθεί μέχρι τον Μάιο ξεχωριστά από τον ΕΦΚΑ


Καλημέρα Melissocosme 28-2-2017 σήμερα

Η φωτογραφία της ημέρας

Άσχημα νέα σας έχω για σήμερα συνάδελφοι, όσοι τουλάχιστον είσαστε εγγεγραμμένοι στον ΟΓΑ καθώς η κυβέρνηση θυμήθηκε ότι οι αγρότες και άρα και οι μελισσοκόμοι πρέπει να πληρώσουν μια τελευταία δόση στον πρώην πλέον ΟΓΑ.
Η τελευταία αυτή δόση θα είναι ίση σε αξία με αυτή που πληρώσαμε τον Δεκέμβριο, στην δική μου περίπτωση ήταν περίπου 680 ευρώ η δόση που πλήρωσα τον Δεκέμβριο οπότε τόση θα είναι και αυτή που θα έρθει τώρα.
Ο λόγος σύμφωνα με την κυβέρνηση που θα γίνει αυτό είναι γιατί το β εξάμηνο του 2016 πληρωνόταν κάθε χρόνο τον Μάιο μήνα.
Οπότε τον περασμένο Δεκέμβριο πληρώσαμε την πρώτη δόση του ΟΓΑ για το 2016 και τώρα μέχρι τον Μάιο πρέπει να πληρώσουμε και την β δόση.

Και φυσικά η μηνιαία πληρωμή του ΕΦΚΑ που πληρώνουμε όλοι από 1.1.2017 δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα του ΟΓΑ και θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά και αυτή.
Με λίγα λόγια οι Αγρότες και οι Μελισσοκόμοι θα πληρώσουμε διπλές ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τον Μάιο, και την τελευταία δόση του ΟΓΑ και τις μηνιαίες εισφορές του ΕΦΚΑ.

Αυτό όλο το πακέτο πάντως πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση από ότι μαθαίνω και αναζητάει διάφορες λύσεις.
Μια από αυτές είναι να μας γίνουν ευκολίες σε όσους το θελήσουμε να πληρωθεί σε δόσεις το ποσό της τελευταίας εισφοράς του ΟΓΑ, αυτό όμως θα γίνει εφόσον το δεχτούν οι θεσμοί.
Άλλη λύση είναι υπολογιστεί κάπως πιο χαμηλά ο ΕΦΚΑ στο μέλλον, (χλωμό το βλέπω αυτό).
Τρίτη λύση είναι, τα μέλη του αρχηγού της οικογενείας του ασφαλισμένου να πληρώνουν μειωμένο εργόσημο κατά 15% περίπου.
Γιατί αν δεν το ξέρετε, στο εξής αν πατέ στα μελίσσια σας και πάρετε μαζί σας την γυναίκα σας ή τα παιδιά σας, πρέπει να τους πληρώσετε εργόσημο.
Από αυτό το εργόσημο το 25% της αξίας του θα πηγαίνει σε ασφαλιστικές εισφορές.
Εξετάζει λοιπόν η κυβέρνηση ως ελάφρυνση τα μέλη της οικογένειας του αρχηγού αγρότη - μελισσοκόμους να πληρώνουν 10% εισφορές αντι 25%.
Όσοι συλληφθούν να έχουν τα μέλη της οικογένειας τους στην δουλειά χωρίς εργόσημα τότε τους περιμένουν τσουχτερότατα πρόστιμα.

Χτες βράδυ που μου ήρθε η πληροφορία και την μελέτησα δεν σας κρύβω ότι βγήκα από τα ρούχα μου, αφού δεν μπορώ πια άλλο να πληρώνω τα κέρατα μου, βαρέθηκα να πληρώνω εφορίες, λογιστές, Ενφιες ΟΓΑ κτλ.
Δεν μπορώ αδυνατώ.
Από την άλλη όμως σκέφτομαι τα κομματόσκυλα, τον στρατό εκείνον των βολεμένων που προπαγανδίζουν ότι περνάμε καλά και μας αξίζουν χειρότερα.
Επειδή λοιπόν θέλω να τους δω να φτάσουν να σέρνονται και αυτοί, θα πληρώσω κανονικά τις εισφορές μου.

Και όταν βρεθούν αυτοί στην μέγκενη θα φωνάζω εγώ μετά ότι πρέπει να την σφίξει κι άλλο η καλή μας η κυβέρνηση.
Η όποια κυβέρνηση του Αλέξη ή του Κυριάκου, δεν με νοιάζει πια θα είναι άλλωστε τα ίδια μέτρα θα πάρει είτε ο ένας είτε ο άλλος.
Μα το Θεό έχω αρχίσει και την ευχαριστιέμαι αυτήν την κατάσταση...

Melissocosmos