Γιατί θα πρέπει να έχω ετικέτα στο μέλι μου; - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Γιατί θα πρέπει να έχω ετικέτα στο μέλι μου;


Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους διαφήμισης  και προώθησης του μελιού μας είναι η ετικέτα του. Αυτή αναλαμβάνει το έργο να προσελκύσει τον καταναλωτή και να τον διαβεβαιώσει για την αξία του μελιού σας. Επιπλέον, η ετικέτα είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες που αφορούν στο προϊόν.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός της ετικέτας του μελιού σας θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το σχεδιαστή / γραφίστα ώστε να προσδιορίσετε:

• τα δεδομένα της αγοράς
• τη στόχευση του κοινού στην οποία απευθύνεται το προϊόν σας
• το σχεδιαστικό στυλ που επικοινωνεί καλύτερα την αξία του προϊόντος / πρόταση στους πελάτες σας.


Η παραγωγή και τυποποίηση μιας συσκευασίας μελιού, περιλαμβάνει διάφορα στάδια, που ακολουθούν κανόνες σύμφωνους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο ένας παραγωγός να τυποποιεί το προϊόν του έχοντας σαν γνώμονα τη διατήρηση της καλής ποιότητας, και φυσικά την ικανοποίηση του πελάτη. Το κομμάτι αυτό αποτελεί μέρος του μάρκετινγκ και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως, το είδος της συσκευασίας (βάζο, μπουκάλι, κλπ.), το λογότυπο και την ονομασία και φυσικά την ετικέτα του προϊόντος.

Σε μία ετικέτα αναγράφονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες ενός προϊόντος, στις οποίες πολλές φορές ο καταναλωτής στηρίζεται προκειμένου να αγοράσει το προϊόν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μία ετικέτα μελιού, δεν περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην αγορά του από τον καταναλωτή. Αντίθετα μία πλήρης σε πληροφορίες ετικέτα, είναι συνήθως ο οδηγός για την αγορά ενός προϊόντος.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό η ετικέτα στο μέλι εκτός από πρακτική, να είναι και ελκυστική. Τι σημαίνει αυτό; Φανταστείτε μία ετικέτα σε ένα βάζο με μέλι που έχει σαν φόντο μία κυψέλη, με ένα όνομα που να παραπέμπει στις ιδιότητες του μελιού και μία ετικέτα που να έχει ένα σκέτο άσπρο φόντο. Τι θα προτιμούσατε εσείς; Το μάτι ελκύεται από κάθε τι λαμπερό ή γυαλιστερό, με ομοιόμορφα χρώματα, που συνάδει με το είδος του προϊόντος που προωθείται. Έχοντας λοιπόν σαν γνώμονα παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν θετικά  τη γνώμη του καταναλωτή, ως προς την προτίμηση και αγορά μίας συσκευασίας μελιού, πρέπει κανείς να επιλέγει ποιοτικές ετικέτες για το προϊόν του.

Βασικά στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση, είναι φυσικά η ποιότητα του χαρτιού της ετικέτας, τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν, τα σχέδια, το φόντο και άλλα γραφικά στοιχεία που θα συνθέσουν την ετικέτα και φυσικά τα στοιχεία και η ονομασία με την κατάλληλη γραμματοσειρά. Καλό είναι να επιλέγετε καλής ποιότητας ετικέτες, αφού αυτό δείχνει ότι δεν κάνετε εκπτώσεις ούτε τη συσκευασία ούτε στην ποιότητα του μελιού σας και θα σας προσδώσει κύρος και άριστη εμφάνιση. Οι καλές ετικέτες είναι αδιάβροχες και ανθεκτικές σε σκισίματα ή γρατζουνιές.

Στην 365Label.gr μπορείτε να βρείτε τις ετικέτες που χρειάζεστε για το δικό σας μέλι! Επισκεφθείτε το site www.365label.gr και επιλέξτε την ετικέτα που θα αυξήσει τις πωλήσεις σας!Πηγή :Εκτυπώσεις ετικετών www.365label.gr