Ξεκινάμε!!! - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Ξεκινάμε!!!


Ξεκινάμε την παραγωγή βασιλικού πολτού για το 2017 πρώτα ο Θεός.
Και αφού πέρυσι τόσο η εμβολιαστής (Φρόσω) όσο και τα κορίτσια μας (μέλισσες) έδειξαν πως προτιμούν τις βέργες της Anel είπα να μην τους χαλάσω χατήρι και φέτος να πάμε με αυτές.Κάναμε λοιπόν τα κουμάντα μας και εφοδιαστήκαμε με τις απαραίτητες βέργες, και τα βασιλοκελιά.


Φέτος θα βάλουμε και βασιλοκελιά στις βέργες καθώς πέρυσι εμβολιάζαμε απευθείας πάνω στην βέργα, αλλά επειδή χρειαστήκαμε βασίλισσες ουκ ολίγες φορές, φέτος θα φορέσουμε βασιλοκελιά στις βέργες ώστε να μπορούμε να παίρνουμε μερικά για αντικατάσταση βασιλισσών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Να πω ακόμα ότι σκοπεύουμε να επεκταθούμε αρκετά και φτιάχνουμε ήδη νέα μεγάλη και σύγχρονη αποθήκη όπου θα μπορούμε να παράγουμε πολτό, να ξεμελιάζουμε, και να έχουμε την βάση μας σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Σε ότι αφορά τις βέργες.
Τα κελιά τους είναι αρκετά μεγαλύτερα από όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να βγάζουν περισσότερο πολτό.
Το μαύρο χρώμα των κελιών βοηθάει πολύ στο να βλέπεις τι κάνεις για να αποθέτεις το σκουλήκι χωρίς να το σκοτώνεις.
Επίσης το μεγάλο άνοιγμα των κελιών βοηθάει στον γρήγορο εμβολιασμό.
Ένα άλλο πλεονέκτημα που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό είναι ότι οι βέργες κουμπώνουν πολύ καλά πάνω στα πλαίσια και δεν πέφτουν όταν πας να τις τοποθετήσεις στα μελίσσια.

Τέλος για να πιάνουν καλύτερα και πιο γρήγορα τα κελιά οι μέλισσες, αυτά πρέπει να κερωθούν με πινελάκι που το βουτάμε σε ζεστό κερί δικό μας από απολεπίσματα.
Ασφαλώς θα προκύψουν και ενδιαφέροντα ποστ από την διαδικασία.

Η πρώιμη παραγωγή βασιλικού πολτού με φοβίζει για το τι θα γίνει σε αυτά τα μελίσσια την εποχή της σμηνουργίας, αλλά δεν πειράζει ίσως πρέπει να το ζήσουμε και αυτό και να το δούμε.

Οι τιμές και οι προσφορές για τον βασιλικό πολτό θα είναι όπως και πέρυσι, για μελισσοκόμους 15 ευρώ τα 10 γραμμάρια, και με παραγγελία από 5 μπουκαλάκια και άνω τα έξοδα αποστολής θα είναι δικά μας.

Άντε καλή αρχή να έχουμε όλοι μας, και το αυτό εύχομαι σε όσους ακόμα μπουν στην μάχη της παραγωγής.

Melissocosmos