Ενεργοποιήθηκαν οι ζυγαριές του Melissocosmou στις πορτοκαλιές - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Ενεργοποιήθηκαν οι ζυγαριές του Melissocosmou στις πορτοκαλιές


Ενεργοποιήθηκαν σήμερα 2 ζυγαριές του Melissocosmou στις πορτοκαλιές.
Πρέπει να πω ότι σήμερα στα μέρη μου, στον κάμπο του Αγρινίου δηλαδή είχαμε βροχές και αέρα.
Όχι πολλή βροχή όμως.
Όπως ήδη έχω πει οι πορτοκαλιές έχουν ήδη ανοίξει και μεγάλο μέρος της ανθοφορίας έχει χαθεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.
Δεν γνωρίζω τι μπορούμε να περιμένουμε από την ανθοφορία της πορτοκαλιάς στην συνέχεια, αφού ο καιρός δείχνει ότι θα φτιάξει θα ανέβει η θερμοκρασία και θα έχουμε νοτιάδες από την επόμενη Τετάρτη.
Τότε όμως η ανθοφορία θα βρίσκεται στο 50% περίπου, θα έχει δηλαδή χαθεί περίπου η μισή.
Οι δυο ζυγαριές μπήκαν σε 2 μελίσσια, η μια σε ένα δυνατό τριώροφο, και η δεύτερη σε ένα μεσαίο διώροφο.
Το διώροφο μελίσσι ζυγίζει 37 κιλά και έχει ήδη κάποια μέλια μέσα αφού η άνοιξη μέχρι τώρα είχε πάει αρκετά καλά.

Θα μπορέσει άραγε η πορτοκαλιά να πάει το διώροφο μελίσσι στα 44-45 κιλά και μετά να μεταφερθεί στο παλιούρι μήπως δουλέψει και αυτό λίγο να φτάσουμε κοντά στα 50 κιλά ώστε να γίνει τρύγος, ή θα φάνε και τα μέλια που έχουν ήδη μέσα;
Το ευτύχημα είναι ότι τα μελίσσια φέτος δεν πείνασαν, είναι χορτάτα και έτοιμα να αποθηκεύσουν μέλι, σε αντίθετη περίπτωση με άλλες χρονιές όπου χρησιμοποιούσαν το όποιο μέλι συνέλεγαν ώστε να χορτάσουν την πείνα τους και να ρίξουν γόνους.
Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το 2017 λοιπόν καθημερινά από αύριο με δεδομένα των ζυγαριών κάθε βράδυ εδώ στο Blog των μελισσοκόμων.
Σε κάθε περίπτωση θα κυνηγήσουμε όλες τις νομές μια προς μια και δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη προκειμένου να πάρουμε μελάκι.
Θα γίνει όμως αυτό που έχει σχεδιάσει ο δημιουργός στο τέλος!!!

ΥΓ
Σήμερα είχαμε ξανά χιονοπτώσεις στα ορεινά, λέτε να επαναληφθεί η ίδια κατάσταση που έγινε το 2016 και χάσαμε τον έλατο;

Melissocosmos