O άνεργος που βρήκε "θησαυρό" και... διαφημίζει την Ελλάδα παντού! (Φωτό) - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

O άνεργος που βρήκε "θησαυρό" και... διαφημίζει την Ελλάδα παντού! (Φωτό)


Το στοίχημα με την οικονομική κρίση κέρδισε ένας 32χρονος παραγωγός που με όπλο την σκληρή δουλειά και την εφευρετικότητα, κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να αναπτυχθεί στο εξωτερικό.

Σε μια περίοδο που η οικονομία συρρικνώνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, συνδύασε το μέλι με τον κρόκο Κοζάνης και τη μαστίχα Χίου, αυξάνοντας τα κέρδη της επιχείρησής του κατά τα 40% σε ένα μόλις χρόνο. Όπως λέει στα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με το πιο συχνό δίλημμα των νέων ανθρώπων: «ανεργία ή μετανάστευση».

«Τελείωσα χρηματιστηριακά, προσπάθησα να βρω δουλειά τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, αλλά μάταια», δηλώνει ο κ. Κωνσταντόπουλος, εξηγώντας πως η ευκαιρία για την επαγγελματική του αυτή δραστηριότητα ήρθε τη στιγμή που κάποιοι οικογενειακοί φίλοι του πρότειναν να αναλάβει την επιχείρησή τους, όταν εκείνοι συνταξιοδοτήθηκαν.

«Τελικά το έκανα. Πριν από τέσσερα χρόνια όπου και ξεκίνησα να ασχολούμαι με την παραγωγή μελιού, προσπάθησα να βρω κάτι καινοτόμο διότι η εποχή ήταν δύσκολη και η επιχείρηση έπρεπε κάπως να επιβιώσει. Τα προβλήματα ήταν πολλά στην αρχή αλλά με αρκετή δουλειά και φρέσκιες ιδέες τα καταφέραμε», δηλώνει.

Η εκτόξευση...
Μάλιστα, το μέλι τόσο με τον κρόκο όσο και με τη μαστίχα, βραβεύτηκαν  ως προϊόντα της χρονιάς στο Ντουμπάι. «Ξεκινήσαμε δειλά -δειλά να κάνουμε κάποιες εξαγωγές στο εξωτερικό. Τα σχόλια ήταν ενθαρρυντικά και πλέον εξάγoυμε το μέλι σε Κύπρο, Αμερική, Ντουμπάι, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ρωσία και στις σκανδιναβικές χώρες. Το τελευταίο διάστημα δεχθήκαμε μια πρόταση για να συμμετάσχουμε σε έναν διαγωνισμό γευσιγνωσίας στις Βρυξέλλες. Γενικότερα υπάρχει αρκετή ανταπόκριση και είμαι πολύ αισιόδοξος».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο το μέλι με τον κρόκο Κοζάνης και τη μαστίχα Χίου, έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, καθώς εμπεριέχει περισσότερα από 350 ευεργετικά στοιχεία για τον οργανισμό.


Όπως επισημαίνει, το προϊόν του ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ έρευνες που έχουν γίνει στην Ιαπωνία, καταδεικνύουν και τον αφροδισιακό του χαρακτήρα. Ακόμη, βοηθά στη μνήμη, στο στομάχι και τη στοματική υγιεινή.

Η κρίση γεννά ευκαιρίες
Έχοντας καταφέρει να στήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο νεαρός παραγωγός δίνει το δικό του μήνυμα στη νέα γενιά της χώρας που υποφέρει από την ανεργία.
Επισημαίνει δε, πως οι Έλληνες εξωστρεφείς και ευφυείς, γεγονός που τους βοηθά να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να αναδεικνύουν νέες επιχειρηματικές ιδέες και δραστηριότητες.

«Η κρίση εκτός από τα προβλήματα που δημιουργεί, γεννά και ευκαιρίες. Τα προηγούμενα χρόνια το βιοτικό μας επίπεδο ήταν σαφώς πολύ καλύτερο αλλά μέναμε αδρανείς. Η σημερινή κατάσταση πιστεύω πως μας ωθεί στο να βγάλουμε την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα που έχουμε ως λαός και που τόσα χρόνια κρύβαμε μέσα μας», δηλώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντόπουλος τονίζει πως σε πρώτη φάση οι νέοι, δεν πρέπει να αναζητήσουν εργασία ως υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση με τη βοήθεια κοινοτικών προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ, σε καινοτόμους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής.

«Αυτό που στην ουσία διαθέτει η Ελλάδα είναι η γεωργία και ο τουρισμός. Αν οι νέοι σήμερα στραφούν εκεί, μπορούν να πετύχουν και να φτιάξουν μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία και γιατί όχι, να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο τα τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση», υπογραμμίζει.

Κατά τον κ. Κωνσταντόπουλο, η μετανάστευση σε μια δύσκολη κοινωνικοοικονομική περίοδο, δεν θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή. «Τα μέσα ενημέρωσης προβάλουν το θέμα της ανεργίας των νέων με τέτοιον τρόπο που τους ωθεί στην ανεύρεση εργασίας σε μια ξένη χώρα. Είναι μια έσχατη λύση πιστεύω. Όποιος θέλει πραγματικά να κάνει κάτι και ψαχτεί λίγο, θα την βρει την άκρη».

Το όραμα του νεαρού επιχειρηματία για το μέλλον είναι η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μελισσοκομικής μονάδας 2.000 τ.μ. στην Κόρινθο όπου με τη βοήθεια 500 και πλέον βιολογικών μελισσιών, θα γίνεται η μεγαλύτερη παραγωγή βιολογικού μελιού στην Ελλάδα. «Μέσα από αυτή τη μονάδα λοιπόν, θα μπορούμε να καλύπτουμε και τις ανάγκες των εξαγωγών που αυξάνονται όλο και περισσότερο», αναφέρει.

Επιπλέον, στα άμεσα σχέδιά του είναι η κυκλοφορία ενός ακόμη καινοτόμου προϊόντος, που όπως επισημαίνει, θα κάνει ακόμη μεγαλύτερο πάταγο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

ΠΗΓΗ
http://www.markos.tv/