Νέο κρούσμα: Έκαψαν 50 μελίσσια στον Μπράλο - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Νέο κρούσμα: Έκαψαν 50 μελίσσια στον Μπράλο


Ο μανιακός ή οι μανιακοί ξαναχτύπησαν.
Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την χθεσινή φωτιά σε 200 μελίσσια στην Καλοσκοπή Φωκίδας και σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο Blog εντοπίστηκαν 50 ακόμα καμένα μελίσσια 2χλμ πριν την διασταύρωση στον Μπράλο με το Ελευθεροχώρι που κάηκαν σήμερα.

Είναι φανερό ότι ο δράστης ή οι δράστες χτυπάνε σε πολύ μεγάλες αποστάσεις πλέον και έχουν ξεφύγει εντελώς.

Η ανάγκη σύλληψης γίνεται επιτακτική καθώς χάνονται περιουσίες.

Χτες και σήμερα χάθηκαν στην πυρά μελίσσια αξίας 50 χιλιάδων ευρώ χωρίς να υπολογίζεται η φετινή απώλεια μελιού.Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στον μελισσοκομικό κόσμο της χώρας.

Ο νέος εμπρησμός έγινε σήμερα τα ξημερώματα.
Στον παραπάνω χάρτη βλέπετε ότι ο ένας εμπρησμός ο χθεσινός, από τον σημερινό απέχει 26χλμ μακριά.
Οπότε εδώ δεν υπάρχει λογική εξήγηση, δεν ξέρουμε γιατί ο δράστης χτυπάει σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, τι κίνητρα έχει κτλ.

Τα 200 μελίσσια χτες ανήκαν σε έναν μόνο μελισσοκόμο, και τα 50 τα σημερινά σε άλλον έναν.

Ο δράστης συγκεντρώνει τα μελίσσια όλα μαζί και τους βάζει φωτιά.
Αυτό σημαίνει ότι για την συγκέντρωση τόσο πολλών μελισσιών πρέπει να δουλεύει ώρες, πράγμα που αποδεικνύει το θράσος του ατόμου.

Από το 2015 έως σήμερα που ξεκίνησαν οι καταστροφές μελισσιών στην περιοχή έχουν καταστραφεί χίλια έως 2 χιλιάδες μελίσσια με την ζημιά να εκτιμάται στις 400 χιλιάδες ευρώ περίπου, χωρίς να υπολογίζεται η ετήσια απώλεια μελιού αυτών των μελισσιών.

Αν πρέπει να σκεφτούμε το προφίλ του δράστη, φαντάζει δύσκολο κάποιος οικογενειάρχης να λείπει όλη νύχτα από το σπίτι του για να κάνει καταστροφές.
Από την άλλη όμως δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι μόνο ένας άνθρωπος να κουβαλάει μελίσσια που ζυγίζουν δεκάδες κιλά, πολλές φορές και πάνω από 50 κιλά το κάθε ένα και να τα συγκεντρώνει σε ένα μέρος για να τα κάψει.
Αν υπολογίσει κάποιος ότι χτες κουβάλησε 200 μελίσσια που το κάθε ένα ζύγιζε τουλάχιστον 40 κιλά για να τα κάψει, τότε είχαμε ένα συνολικό βάρος 8 τόννων.
Αυτό το βάρος είναι σχεδόν αδύνατον να το κουβάλησε ένα μόνο άτομο.

Τέλος λογικό είναι ότι το άτομο αυτό θα πρέπει να έχει και ανοσία στα τσιμπήματα, διαφορετικά θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς οι μέλισσες σίγουρα δεν αστειεύονται όταν τους πειράζεις τις κυψέλες.

Η είδηση διασταυρώθηκε και είναι απολύτως αληθινή.

http://www.melissocosmos.com/