Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στο Υπουργείο Γεωργίας για αυστηρούς ελέγχους στο μέλι... - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στο Υπουργείο Γεωργίας για αυστηρούς ελέγχους στο μέλι...


Αν είσαι προεδράρα ακόμα και με το μέλι ασχολείσε.
Αντιθέτως στο Ελλαδιστάν μετά βίας ασχολείται και ο αρμόδιος υπουργός...

Τι κι αν ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει ένα σωρό θέματα στο κεφάλι του, από την Συρία, μέχρι την Βόρεια Κορέα, και από τον πρόεδρο Τραμπ μέχρι τον πρόεδρο Ρουχανί.
Αν σε ενδιαφέρει η χώρα σου πραγματικά οφείλεις για όλα να έχεις άποψη.
Το αυτό απέδειξε ο Βλαδίμηρος συστήνοντας στο Ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας να έχει αυξημένη την προσοχή του ώστε οι Ρώσοι πολίτες να απολαμβάνουν ένα πολύ ποιοτικό μέλι.Ο μελισσοκόμος της περιοχής Κεμέροβο, Ντμίτρι Nikolaev κατήγγειλε ότι στην ρωσική αγορά μεγάλες ποσότητες αμφιβόλου ποιότητας μελιού εισάγονται τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων και από την Κίνα.
Ο Βλαδίμηρος Πούτιν σημείωσε ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει με τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Το Κινέζικο μέλι μειώθηκε στην αγορά μας περίπου τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, και η κύρια ποσότητα μελιού που έρχεται σε μας είναι από χώρες, όπου οι τεχνικοί κανονισμοί είναι πολύ υψηλοί, χώρες όπως είναι η Αυστρία, και η Γαλλία.

Ωστόσο, συμφώνησε ότι το θέμα του ελέγχου της ποιότητας πρέπει να αντιμετωπιστεί καλύτερα. Πρέπει τώρα το θέμα να αντιμετωπιστεί στο επίπεδο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Αρμενία, Κιργιστάν), θα πρέπει να έχουμε ένα ενιαίο κανονισμό, προειδοποίησε ο αρχηγός του κράτους της Ρωσίας.

Θα διατάξω το Υπουργείο Γεωργίας, ώστε να εργαστεί στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη ενιαίων προτύπων και τεχνικών κανονισμών για το μέλι, υποσχέθηκε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλι που παράγεται στην Ρωσία είναι υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε οι άνθρωποι ξέρουν τι αγοράζουν και σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτό δεν πρέπει να μην περιέχει ζάχαρη, χρωστικές ύλες ή ενισχυτικά γεύσης.

ΠΗΓΗ
WORLD BEE

Μετάφραση Melissocosmos