ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ: Λεπτομέρειες στην τοποθέτηση σφραγισμένων Βασιλικών Κελιών - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ: Λεπτομέρειες στην τοποθέτηση σφραγισμένων Βασιλικών Κελιών


Γράφει το http://www.melissopolis.com/

Η εισαγωγή των βασιλικών κελιών στις παραφυάδες είναι από τα πιο σημαντικά στάδια στη Βασιλοτροφία. Δείτε μερικές τεχνικές λεπτομέρειες, για μεγαλύτερη επιτυχία τους μελισσοκομικούς σας χειρισμούς, με πολλές χρήσιμες φωτογραφίες και βίντεο βήμα-βήμα!

Βασιλοτροφία σημαίνει σχολαστική τήρηση του χρονοδιαγράμματος και προσεκτικές κινήσεις σε κάθε στάδιο των μελισσοκομικών χειρισμών. Οι περισσότεροι δίνουν μόνο σημασία στον εμβολιασμό, ενώ αμελούν άλλα εξίσου σημαντικά στάδια, όπως αυτό της τοποθέτησης βασιλικών κελιών στις παραφυάδες.Στην τοποθέτηση λοιπόν των βασιλικών κελιών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι βασίλισσες είναι ευαίσθητες σε κάθε μας χειρισμό, οπότε χρειάζονται ήρεμες και μεθοδικές κινήσεις. Γύρω από τα κελιά τοποθετούμε αλουμινόχαρτο, αφήνοντας μόνο την άκρη του κελιού εκτεθειμένη, από εκεί δηλαδή που θα βγει η νέα βασίλισσα.


Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ειδικά προστατευτικά βασιλικών κελιών, που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, να προστατεύουν από καταστροφή, που γίνεται σχεδόν πάντα από το πλάι.


Για καλύτερη αποδοχή των κελιών, εμείς τα αλείφουμε εξωτερικά με λίγο μέλι, που πέρνουμε έτσι απλά με το χέρι μας από ένα διπλανό πλαίσιο.

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία αναλυτικά στο σχετικό βίντεο από τη βασιλοτροφία στα μελίσσι μαςΠΗΓΗ
http://www.melissopolis.com/