Ο Μελισσοκόμος Νίκος Ζουμπεράκης στον βρεφονηπιακό σταθμό Κεραζώζα video - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ο Μελισσοκόμος Νίκος Ζουμπεράκης στον βρεφονηπιακό σταθμό Κεραζώζα video


Μια όμορφη μελισσοκομική είδηση έχω σήμερα που αξίζει να προωθηθεί νομίζω.
Ο συνάδελφος μελισσοκόμος Νίκος Ζουμπεράκης δέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση του βρεφονηπιακού σταθμού Κεραζώζα στο Ρέθυμνο της Κρήτης, να επισκεφτεί ως μελισσοκόμος τα παιδιά και να τους μιλήσει για την μελισσοκομία και την μέλισσα.
Όπως είναι φυσικό τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την στολή του μελισσοκόμου και ήθελαν να την αγγίξουν.
Ο Νίκος Ζουμπεράκης πήρε μαζί του κυψέλη και κηρήθρες και τα παρουσίασε στους νεαρούς (σπόρους...).
Όπως λέει θα προσπαθήσει να βρεθεί και σε άλλα νηπιαγωγεία κατά καιρούς.
Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κίνηση καθώς τα παιδιά από πολύ μικρά μαθαίνουν για τον μαγικό κόσμο των μελισσών, γίνονται θαυμαστές της μέλισσας και προτιμούν το μέλι από άλλες γλυκαντικές ουσίες.
Και όχι μόνο αυτό αλλά μπορεί ο θαυμασμός αυτών των παιδιών να οδηγήσει ορισμένα στο μέλλον να γίνουν και οι ίδιοι μελισσοκόμοι, αφού οι παιδικές εμπειρίες είναι πολύ ισχυρές και συχνά κρατάνε μια ζωή.Πρέπει να πω εδώ ότι μιλούσα πέρυσι με μια ομάδα Ιταλών μελισσοκόμων που επισκέφτηκε την Ελλάδα και με ενημέρωσαν ότι στην Ιταλία μόλις δυο παιδάκια στα δέκα, είχαν δοκιμάσει μέλι στην ζωή τους, ενώ τα υπόλοιπα δεν το γνώριζαν καν και πάσχιζαν οι συνάδελφοι εκεί να αυξήσουν αυτό το ποσοστό, και να μάθουν τα παιδιά το μέλι.

Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πόσο είναι αυτό το ποσοστό, όμως αυτή είναι μια ωραία ενέργεια και ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά την μέλισσα και τα προϊόντα της με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Πολλά μπράβο στον καλό συνάδελφο από την Κρήτη.
Melissocosmos