Χαλάει ο κόσμος: Ακόμα και μαθητές κάνουν επιτυχίες στην μάχη κατά της Βαρρόα...Την ίδια στιγμή τους δικούς μας ερευνητές δεν τους φτάνουν τα λεφτά!!! - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Χαλάει ο κόσμος: Ακόμα και μαθητές κάνουν επιτυχίες στην μάχη κατά της Βαρρόα...Την ίδια στιγμή τους δικούς μας ερευνητές δεν τους φτάνουν τα λεφτά!!!


Μελισσοκόμε διάβασε, και πίστεψε για το τι δυνατότητες υπάρχουν.
Σε λίγο τα νηπιαγωγεία του κόσμου θα έχουν περισσότερες επιτυχίες από ότι...

Μια ομάδα μαθητών του Μεξικού ανέπτυξαν ένα φυσικό προϊόν που σκοτώνει το Varroa.

Έλαβαν υπόψη ότι τα ακάρεα είναι ανθεκτικά πλέον στις χημικές ουσίες, και έτσι θεώρησαν αναγκαίο να αναπτυχθεί ένα φυσικό προϊόν με οικολογική προσέγγιση και βιολογική δράση.

Θεώρησαν επίσης σωστό να συμβάλουν ώστε το μέλι του Μεξικό να μην είναι επιβαρυμένο με τυχόν χημικά κατάλοιπα από την χρήση συμβατικών σκευασμάτων.Βρήκαν λοιπόν ότι η ουσία ευγενόλη που υπάρχει σε διάφορα μπαχαρικά και κυρίως στο γαρίφαλο και έχει μια ιδιαίτερη οσμή, διεισδύει στις κεραίες από τα ακαρεα, επηρεάζει το νευρικό τους σύστημα και αποδυναμώνει τα τοιχώματα των κυττάρων τους, με αποτέλεσμα η βαρροα να πεθαίνει.

Για τη χρήση αυτού του προϊόντος, εισήγαγαν την ευγενόλη τα γαρίφαλα δηλαδή τα οποία τοποθέτησαν σε μικρές σακουλάκια από πορώδες ύφασμα που κρεμάστηκε μέσα στις κυψέλες.

Η θεραπεία έδειξε μια αποτελεσματικότητα 80% κατά τις πρώτες 48 ώρες.

Ενώ η υγεία των μελισσών δεν διαταράχθηκε καθόλου, και δεν βρέθηκαν κατάλοιπα στο μέλι.

Κλείνοντας να πω ότι δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
Ή ότι στο Μεξικό δίνουν πάρα πολλά λεφτά στα σχολεία και το έριξαν στις έρευνες για την βαρρόα, ή ότι τελικά δεν χρειάζονται και πολλά χρήματα για να γίνει δουλειά.

Είμαι σίγουρος πως ο καθένας μας θα δει την απάντηση κατά πως τον συμφέρει να την δει!!!


MELISSOCOSMOS