Επιστολή Melissocosmou στο Υπουργείο: Ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τα θύματα του μανιακού - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Επιστολή Melissocosmou στο Υπουργείο: Ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τα θύματα του μανιακού


Η επιστολή στάλθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Γενική Γραμματεία της κυβερνήσεως.

Καλησπέρα ονομάζομαι Βασίλειος Ξεσφίγγης, είμαι μελισσοκόμος στο επάγγελμα και έχω στην κατοχή μου την ιστοσελίδα http://www.melissocosmos.com/2017/06/180-photos.html#more
Τα τελευταία 3 χρόνια αντιμετωπίζουμε βανδαλισμούς μελισσιών από δράστες που είτε τους βάζουν φωτιά και τα καίνε, είτε τα πετάνε στον γκρεμό και τα καταστρέφουν.
Από το 2015 που ξεκίνησε αυτή η ιστορία αρχικά στην Παύλιανη Φθιώτιδας, και αργότερα στην Φωκίδα, έως σήμερα στο Πήλιο έχουν καταστραφεί περίπου 3 έως 5 χιλιάδες μελισσοσμήνη μαζί με τις κυψέλες τους με την ζημιά να αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Τις τελευταίες μόνο 15 ημέρες είχαμε καταστροφές 430 κυψελών με ζημιά περίπου 100 χιλιάδων ευρώ.

Αυτη η ζημιά έγινε σε τρεις μόνο μελισσοκόμους, από τους οποίους ο ένας έχασε 200, ο άλλος 50 και ο τρίτος 180 κυψέλες μαζί με τα μελισσοσμήνη.
Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν αποζημιώνονται από πουθενά και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο οικονομικής καταστροφής, πτώχευσης ή και μετανάστευσης.
Γιατί όταν κάποιος χάσει ζωικό κεφάλαιο και εξοπλισμό αξίας 50 χιλιάδων ευρώ ή και παραπάνω είναι αυτονόητο ότι δούλευε μια ζωή για να το αποκτήσει.
Ο ΕΛΓΑ λοιπόν δεν αποζημιώνει ζημιές που προέρχονται από εμπρησμό.
Το θέμα είναι όμως ότι οικογένειες καταστέφονται και πρέπει αυτές να στηριχθούν από κάπου.
Προτείνουμε ως ιστοσελίδα λοιπόν, είτε ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τόσο τις ζημιές από εμπρησμό στην παρούσα περίπτωση ή από κλοπή σε άλλες περιπτώσεις, όπως κάνουν άλλοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, είτε να επιτρέψει το κράτος στους μελισσοκόμους να ασφαλίσουν την περιουσία τους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα καλύπτουν αυτές τις περιπτώσεις.
Αφού δηλαδή ο ΕΛΓΑ δεν μας καλύπτει γιατί να είναι υποχρεωτική η ασφάλιση σε αυτόν, και να μην υπάρχει ευελιξία ωστε να μπορούμε να πάμε κάπου αλλού που να καλύπτονται και αυτές οι περιπτώσεις;

Αναμένουμε την απάντηση του υπουργείου σας άμεσα προκειμένου να ενημερωθεί ο μελισσοκομικός κόσμος της χώρας που αγωνιά και φοβάται όπως είναι φυσικό για την περιουσία του.

Το τηλέφωνο μου είναι στην διάθεση σας

Βασίλης Ξεσφίγγης
http://www.melissocosmos.com/2017/06/180-photos.html#more