Βίντεο που σοκάρει: Λύκοι ξεκληρίζουν κοπάδια και οδηγούν τους κτηνοτρόφους στο χείλος του γκρεμού..... - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Βίντεο που σοκάρει: Λύκοι ξεκληρίζουν κοπάδια και οδηγούν τους κτηνοτρόφους στο χείλος του γκρεμού.....


ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Αντίθετα με όσα διαδίδουν οι διάφοροι δήθεν "οικολόγοι" και αυτόκλητοι προστάτες της άγριας ζωής περί αρμονικής και όσο το δυνατόν πιο αναίμακτης συνύπαρξης των ζώων στην φύση ( η αγαπημένη τους ατάκα είναι ότι τα αρπακτικά όταν προβαίνουν σε φόνους, το κάνουν ταχύτατα και κυρίως περιορίζονται σε ΈΝΑ μόνο θήραμα για να ικανοποιήσουν την πείνα τους, τα άγρια ζώα δηλαδή δεν σκοτώνουν περισσότερα από όσα χρειάζονται για να τραφούν) η ίδια η φύση με τα πλάσματα της τους διαψεύδει κατηγορηματικά !!!


Πλεονασματική θανάτωση

Όταν τα θηράματα είναι ευάλωτα και άφθονα, οι λύκοι μπορεί να επιδοθούν στην αποκαλούμενη πλεονασματική θανάτωση (surplus killing) ή σύνδρομο του κοτετσιού (sic) (henhouse syndrome). Τέτοιες περιπτώσεις παρατηρούνται όχι μόνον στους λύκους, αλλά σε πληθώρα άλλων ζώων όπως τις αλεπούδες, τις νυφίτσες, τις ύαινες, τα λιοντάρια, τις λεοπαρδάλεις, τις αρκούδες, τις όρκες, τους άγριους αλλά και κατοικίδιους σκύλους και άλλα θηλαστικά. Επίσης παρατηρείται στις αράχνες, σε πολλά ζυγόπτερα έντομα, ακόμη και στο ζωοπλαγκτόν. Αυτή η πρακτική οφείλεται σε ενστικτώδη ηθολογικό μηχανισμό του ζώου, ο οποίος ωθεί τον κυνηγό να θανατώσει περισσότερα θηράματα από όσα μπορεί να καταναλώσει.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό έχει ως σκοπό, είτε προκειμένου οι θηρευτές να προμηθεύσουν με τροφή τα μικρά τους, είτε να αποκτήσουν πολύτιμη θηρευτική εμπειρία, είτε να δημιουργήσουν αποθέματα για αργότερα, όταν είναι πεινασμένοι και πάλι. Το φαινόμενο λαμβάνει έκταση όταν τα θηράματα είναι κατοικίδια ζώα, αλλά επίσης συμβαίνει και στην άγρια φύση.

Για παράδειγμα, οι γκρίζοι λύκοι θανατώνουν πλεονασματικά στην φύση, κυρίως κατά το τέλος του χειμώνα ή την άνοιξη, όταν το χιόνι είναι ασυνήθιστα βαθύ (εμποδίζοντας έτσι τις κινήσεις των θηραμάτων) ή κατά την διάρκεια της περιόδου ανατροφής των κουταβιών για να εξασφαλισθεί επαρκής προμήθεια κρέατος.

Το παρακάτω πρόσφατο βίντεο από την Γερμανία είναι ένα από τα αμέτρητα που κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο, βίντεο που προέρχονται από όλη σχεδόν την Ευρώπη και είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς των μεγάλων αρπακτικών που περιγράψαμε παραπάνω . Άσχημο, ωμό και σκληρό βίντεο που ωστόσο αποδίδει στο μέγιστο την πραγματικότητα. Βίντεο που δεν θα δείτε ποτέ στις σελίδες Ελληνικών ή και ξένων φιλοπεριβαλλοντικών Μ.Κ.Ο για ευνόητους λόγους. Σε καμία, μα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμαυρωθεί το χαριτωμένο προφίλ, (που με τόσο κόπο έχτισαν όλα αυτά τα χρόνια) των γλυκύτατων λύκων,αρκούδων,τσακαλιών κ.τ.λ με αίμα ....ΠΗΓΗ
http://www.ihunt.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...