Η 19χρονη από το Εσπερινό Λύκειο Πάτρας που πέτυχε πρωτιά και πέρασε στο Παιδαγωγικό! - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Η 19χρονη από το Εσπερινό Λύκειο Πάτρας που πέτυχε πρωτιά και πέρασε στο Παιδαγωγικό!


Η Διονυσία Αντωνοπούλου, συνδύασε εργασία και διάβασμα, πηγαίνοντας στο «βραδινό» και δικαιώθηκε.

Σημασία δεν έχει να τα έχεις όλα έτοιμα. Σημασία είναι να συμπληρώνεις αυτά που σου λείπουν μέσα από την προσπάθεια που κάνεις.
Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων της Πάτρας το γνωρίζουν καλά αυτό, αφού οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν μία δεύτερη προσπάθεια για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και το σχολείο που για διάφορους λόγους δεν τελείωσαν, ενώ άλλοι πιο μικροί σε ηλικία είναι αναγκασμένοι να συνδυάζουν το διάβασμά τους με την βιοπάλη και την εργασία, προκειμένου να προσφέρουν στην οικογένειά τους.
Συναντάς, σε γενικές γραμμές, στο Εσπερινό διαφορετικές συνθήκες από αυτές που συναντάς στα συμβατά σχολεία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η όλη ατμόσφαιρα παραπέμπει σε μελό ταινίες του… Ξανθόπουλου.

Απλώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές και όταν ακούς ότι υπάρχουν παιδιά που καταφέρνουν να πετυχαίνουν πρωτιές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και να περνούν στις σχολές των επιλογών τους, αυτό είναι κάτι που σου κάνει αίσθηση.
Η 19χρονη Διονυσία Αντωνοπούλου είναι από τα παιδιά αυτά που πήγαν στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο για να συνδυάσουν την προσπάθειά τους με μία δουλειά, αφού από νωρίς είχε χάσει τον πατέρα της και έπρεπε να δουλέψει.
Στόχος της ήταν να περάσει στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτι που κατάφερε με απόλυτη επιτυχία, παίρνοντας την 1η θέση από τα Εσπερινά Λύκεια, συγκεντρώνοντας 16.400 μόρια. Έκανε έτσι την οικογένειά της και την σχολική κοινότητα εκεί στην πλατεία Βουδ, καθηγητές και μαθητές, περήφανους.
Η ίδια τονίζει: «Το να προσπαθείς να παλέψεις με το θηρίο των πανελλαδικών εξετάσεων στην χώρα μας ειδικότερα μέσω των Eσπερινών Λυκείων κάνει την όλη διαδικασία αρκετά ψυχοφθόρα λόγω των περιορισμένων θέσεων στα πανεπιστήμια.
Σε συνδυασμό μάλιστα με το εργασιακό πρόγραμμα όλων των διαγωνιζομένων το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, όμως η ηθική ικανοποίηση της επιτυχίας και η επίτευξη του στόχου όλα αυτά τα διώχνει. Στο τέλος λες με ανακούφιση τα κατάφερα».
Πάντως, η ίδια σε όλη αυτή την προσπάθεια, είχε την απόλυτη στήριξη της οικογένειάς της και ειδικότερα του αδελφού της. «Σπουδάζει και αυτός στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης της Πάτρας» τονίζει. 
«Μου έδειξε αυτή την κατεύθυνση η οποία με εκφράζει απόλυτα καθώς θεωρώ πως ο τομέας της εκπαίδευσης είναι ο πιο σημαντικός για την ανάπτυξη των επόμενων γενεών. Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά εσπερινών και ημερήσιων. Εύχομαι σε όλους καλή σταδιοδρομία» καταλήγει η 19χρονη μελλοντική δασκάλα.

Η 19χρονη από το Εσπερινό Λύκειο Πάτρας που πέτυχε πρωτιά και πέρασε στο Παιδαγωγικό!

ΠΗΓΗ
https://www.patrasevents.gr/

Σχόλιο Melissocosmos
Μπράβο ψυχούλα μου σήμερα θα σε βλέπει κι ο πατέρας σου από ψηλά και θα χαίρεται.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...