Τα φρούτα ως τροφή των μελισσών - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Τα φρούτα ως τροφή των μελισσών


Καρπούζι.
Ένα καρπούζι 10 κιλών περιέχει έως 3 κιλά σάκχαρα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1, C, λυκοπένιο, β-καροτένιο, κάλιο, μαγνήσιο και διαλυτές φυτικές ίνες.
Οι μέλισσες το λατρεύουν, και για του λόγου το αληθές ανοίξτε ένα καρπούζι και βάλτε το κοντά στο μελισσοκομείο σας και θα δείτε το αποτέλεσμα.
Το καρπούζι ως τιμή παραγωγού πωλείται από 7 έως 10 λεπτά το κιλό μέσα στο χωράφι.
Ένα καρπούζι 10 κιλών δηλαδή θα μας κοστίσει 1 ευρώ και θα μας δώσει τον χυμό του που θα έχει 3 κιλά σάκχαρα συν τις πολύτιμες βιταμίνες.

Με ένα κόστος 30 μόλις λεπτών το κιλό θα μπορούσαμε να έχουμε μια άριστη και οικονομική μελισσοτροφή αν είχαμε ένα μηχάνημα να το πολτοποιήσει.
Όλα αυτά χρειάζονται ψάξιμο όμως, και οι κουμπάροι των εμπόρων σκόπιμα μας κρατούν μακριά από αυτές τις λύσεις ώστε οι κουμπάροι τους να συνεχίσουν να τα οικονομάνε από τις ζάχαρες και τα σιρόπια.  

Πάμε παρακάτω...

Πορτοκάλια.


1 κιλό πορτοκάλια περιέχουν 800 γραμμάρια σάκχαρα ενώ αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου και βεβαίως βιταμίνης C και είναι πτωχό σε νάτριο.
Τιμή παραγωγού 7 λεπτά το κιλό.
Αυτό σημαίνει ότι με κόστος 10 λεπτά το κιλό θα μπορούσαν τα πορτοκάλια να μας δώσουν χυμό που θα έχει 1 κιλό σάκχαρα συν τις πολύτιμες βιταμίνες και θα είχαμε επίσης μια άριστη και οικονομική μελισσοτροφή αν είχαμε ένα μηχάνημα να το πολτοποιήσει.
Και αυτό θέλει ψάξιμο όμως και οι κουμπάροι των εμπόρων δεν τα ψάχνουν αυτά αφού αναλώνουν τον χρόνο τους στις αρπαχτές και στην υπονόμευση των μελισσοκόμων.

Ξύπνα Έλληνα μελισσοκόμε και βγάλτους τα μάτια επιτέλους.
Σε παραμυθιάζουν, σου πίνουν το αίμα και προσπαθούν να σε αποκλείσουν από την παραγωγή προκειμένου οι κουμπάροι τους να φέρνουν φτηνά εισαγόμενα και να έχουν το άλλοθι ότι θα θέλαμε ελληνικά μα δεν μπορούμε να βρούμε.

Εγώ σας τα λέω χρόνια τώρα και έχω καταντήσει το μαύρο πρόβατο και το κόκκινο πανί για πολλούς, αλλά δεν με νοιάζει γιατί έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι τουλάχιστον τους πολέμησα.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...