Οι μέλισσες και εμείς: Ένα βιβλίο του Φράνκ από την Ιταλία - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Οι μέλισσες και εμείς: Ένα βιβλίο του Φράνκ από την Ιταλία


Έχω μιλήσει πολλές φορές για τον φίλο μου τον Φραντζέσκο Κολαφεμμινα από την Ιταλία.
Λάτρης της Ελλάδας έχει επισκεφθεί πολλές φορές την χώρα μας και έχουμε συναντηθεί εδώ.
Ο Φρανκ είναι φιλόλογος, συγγραφέας και μελισσοκόμος.
Τολμώ να προβλέψω ότι θα αφήσει ιστορία στην Ιταλία, εξαιτίας του ήθους, του χαρακτήρα, της μόρφωσης και του κύρους που φέρει.

Προχωράει τώρα στην έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.Σχεδιασμένο για το ευρύ κοινό και ειδικά για τους μελισσοκόμους αυτό το δοκίμιο ασχολείται με μια καινοτόμο προοπτική, τον ρόλο της μέλισσας, την κυψέλη και το μέλι στην ιστορία, την μυθολογία και τη λογοτεχνία., και μας οδηγεί στην ανακάλυψη των πιο πρόσφατων ευρημάτων της νευροβιολογίας.
Μιλάει για τον αγώνα μεταξύ της ελευθερίας και της σκλαβιάς που αντιπροσωπεύεται από την αντίθεση ανάμεσα στο μέλι και την ζάχαρη.
Μας παίρνει από το χέρι για να μας οδηγήσει στην ανακάλυψη της μυστηριώδους σχέσης μεταξύ του μελισσοκόμου και της μέλισσας.Στον πρόλογο του βιβλίου του ο Φρανκ αναφέρει ότι το 2003 επισκέφτηκε το Προκόπι της Εύβοιας και εκεί συνάντησε έναν μελισσοκόμο.
Αυτή ήταν η πρώτη του επαφή με την μελισσοκομία, που τον έκανε όταν επέστρεψε στην πατρίδα του να ασχοληθεί με τις μέλισσες.

Μέσα από τον Melissocosmo θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον φίλο μου τον Φραντζέσκο στο νέο του εγχείρημα, και να πω ότι μακάρι κάποτε να δούμε να κυκλοφορεί το βιβλίο του και στην Ελλάδα μεταφρασμένο στα Ελληνικά.
Γιατί και εμείς έχουμε ανάγκη από βιβλία γραμμένα με το ήθος μορφωμένων λόγιων ανθρώπων, που να αγγίζουν την ψυχή του αναγνώστη, και όχι αυτή την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιείται συνήθως περιγράφοντας μόνο τα απαραίτητα.

Πάντα τέτοια Φρανκ.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...