Ο Νίκος Μητσιώτης διδάσκει μελισσοκομία ( meliponicultura) στο χωριό των ινδιάνων TEKOA YTU, São Paulo, SP., αλλά όχι αποκλειστικά τους ινδιάνους της Βραζιλίας. - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Ο Νίκος Μητσιώτης διδάσκει μελισσοκομία ( meliponicultura) στο χωριό των ινδιάνων TEKOA YTU, São Paulo, SP., αλλά όχι αποκλειστικά τους ινδιάνους της Βραζιλίας.


Καλημέρα Βασίλη Ξεσφίγγη.
Πέρασαν 40 ημέρες από την ημέρα που έδειξα τους ινδιάνους πως φτιάχνω το μαύρο σιταρένιο ψωμί, και πήγα στο χωριό τους να μιλήσω με το Jurandir.
Μου είπε ότι δεν μπόρεσαν ν αγοράσουν το ζυμωτήριο, ζυγαριά και άλλα για να παράγουν το ψωμί.
Μου σύστησε στο κουνιάδο του από την πολιτεία του Espirito Santo, ES. Brasil, (Άγιο Πνεύμα), ο οποίος είχε φέρει δυο μελίσσια από Melipona rufiventris, για να τα παραδώσει σε ένα άλλο χωριό ινδιάνων μακριά. Ο κουνιάδος του εξαπλώνει το είδος αυτό στα χωριά των ινδιάνων διότι είναι πολύ όμορφες μέλισσες, με κίτρινο χρώμα, και το μέγεθος των είναι σχεδόν το ίδιο με το της, apis mellifera, και λόγου της ομορφιάς, ο κόσμος τις προτιμάει και γι’ αυτό τις ακριβοπληρώνει.
Τους μαθαίνει βασικά πράγματα και επιστρέφει στην βάση του στην πόλη Βιτόρια.


Μέλισσα Melipona rufiventris

Είπα στην Jurandir αφού έχετε στο μελισσοκομείο σας αρκετά μελίσσια για να δώσουμε μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά, δημοσίευσε κι εγώ αναλαμβάνω να δώσω τα μαθήματα δωρεάν, αλλά εσείς να πάρετε δίδακτρα από τους μαθητές για να αγοράστε τα μηχανήματα αρτοποιίας , και ο κουνιάδος σου ως υπεύθυνος του μελισσοκομείου σας, θα δείξει στους μαθητές τις πρακτικές εργασίες τεχνητού πολλαπλασιασμού μελισσιών του είδους μελισσών που έφερε κι εγώ θα δείξω τις ίδιες αλλά με το είδος Melipona quadriafasciata quadrifasciata.

Μέλισσα Melipona quadriafasciata quadrifasciata

Τους άρεσε η ιδέα, και o Jurandir ανακοίνωσε δια μέσου Blogs και Facebook.
Έτσι στις 09 Σεπτεμβρίου θα κάνω μια διάλεξή δωρεάν για όσους πολίτες ενδιαφέρονται, στην οποία θα προβάλλω διαφάνειες και βίντεο.
Θα προσεγγίσω τρία θέματα.
Το περιεχόμενο της διάλεξης μου θα παίξει το ρόλο ποιοτικού δείγματος των μαθημάτων για όσους θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα για να μάθουν πως να εκτρέφουν και να καλλιεργούν κοινωνίες μελισσών από τα γηγενή είδη τα οποία οι Ινδιάνοι εκτρέφουν στο χωριό TEKOA YTU, JARAGUÁ, SÃO APULO.
Τα μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά θα δοθούν σε τρία Σάββατα (16, 23 και 30 Σεπτεμβρίου 2017).
Η στρόγγυλη κυψέλη μου θα εκτεθεί και θα συγκριθεί με άλλες.
Υγεία και χαρά .

Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο ποιο κάτω μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του σεμιναρίου από Blog της Βραζιλίας.

http://jaraguasp.blogspot.gr/2017/08/tekoa-ytu-lanca-curso-criacao-racional-abelhas-ferrao-publico-geral.html

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...