Στα δικαστήρια BeeNectar και technosetbee για αντιγραφή του έξυπνου καπακιού της πρώτης: Βαρύτατο πρόστιμο επέβαλε το δικαστήριο στην technosetbee - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Στα δικαστήρια BeeNectar και technosetbee για αντιγραφή του έξυπνου καπακιού της πρώτης: Βαρύτατο πρόστιμο επέβαλε το δικαστήριο στην technosetbee


Όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν η εταιρεία BeeNectar επινόησε το έξυπνο καπάκι, έναν τροφοδότη οροφής που ανοίγει από πάνω χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις το μελίσσι.
Έτσι η εταιρεία κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας στον ΟΒΙ η οποία της αποδόθηκε τελικά το 2008.
Το 2013 όμως η technosetbee κυκλοφόρησε στην αγορά έναν τροφοδότη οροφής πανομοιότυπο με αυτόν της BeeNectar.
Τότε ξεκίνησε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, με αναβολές εφέσεις κτλ η οποία τερματίστηκε πρόσφατα και δικαίωσε απολύτως την BeeNectar.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η technosetbee πρέπει να αποσύρει εντός 10 ημερών όλους αυτούς τους τροφοδότες οροφής διαφορετικά ο ιδιοκτήτης της απειλείται ακόμα και με φυλάκιση.

Το δικαστήριο επέβαλε χρηματική αποζημίωση 7.5 χιλιάδων ευρώ προς την BeeNectar και ότι η απόφαση του αυτή πρέπει να δημοσιευτεί και στα μελισσοκομικά ΜΜΕ.
Και δεν τελειώσαμε μόνο εδώ.
Εταιρείες και καταστήματα που είχαν και πωλούσαν τα απομιμητικά προϊόντα βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα της δικαστικής διαμάχης, και τώρα απειλούνται και αυτές με αγωγές.


Ως εκ τούτου ίσως έχουν πρόβλημα όλα τα μελισσοκομικά καταστήματα που εξακολουθούν να πουλάνε απομιμητικούς τροφοδότες καθώς το δικαστήριο διέταξε την άμεση απόσυρση τους.

Το παρόν δημοσιεύεται μετά από σχετική ειδοποίηση της εταιρείας BeeNectar.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...