Βροχή πέφτουν τα πρόστιμα λόγω μη τήρησης βιβλίου προσωπικού - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Βροχή πέφτουν τα πρόστιμα λόγω μη τήρησης βιβλίου προσωπικού


Το μέτρο αυτό ισχύει και για μελισσοκόμους

Σε σύγχυση βρίσκονται οι παραγωγοί αλλά και οι λογιστές με το τι ισχύει στην τήρηση του «Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία». Την ίδια στιγμή έχουν βγει στα χωράφια οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, πριν λίγες ημέρες έγινε έλεγχος σε θερμοκήπιο, που απασχολούσε με εργόσημο δέκα εργάτες γης, στην περιοχή της Λάρισας και επειδή δεν υπήρχε βιβλίο προσωπικού έπεσε πρόστιμο που ξεπερνούσε τα 110.000 ευρώ.


Θυμίζουμε ότι η αρχική τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, ανέφερε ότι ήταν υποχρεωτική από τους αγρότες και τους αλιείς η τήρηση βιβλίου προσωπικού που απασχολούν σε αγροτικές εργασίες.

Στη συνέχεια τροποποιήθηκε κατά την ψήφισή της στη Βουλή και ανέφερε ότι το βιβλίο προσωπικού θα πρέπει να το έχουν οι αγρότες που απασχολούν εργάτες μισθωτούς με σχέση ή σύμβαση εργασίας σε αγροτικές εργασίες και στην αλιεία και όχι για όλους τους αγρότες, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι υπάρχουν εργάτες που εργάζονται κάποιες ημέρες ή κάποιους μήνες (σαν εποχικοί) και άλλοι που εργάζονται για χρόνια (κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κ.α.). Θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινήσεις για την διάρκεια της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας που θα πρέπει να υπάρχει ώστε να τηρείται ο πίνακας προσωπικού.

Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

ΠΗΓΗ
http://www.agrotypos.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...