Αναζωπυρώσεις στην φωτιά της Κασσάνδρας - ΦΩΤΟ - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Αναζωπυρώσεις στην φωτιά της Κασσάνδρας - ΦΩΤΟ


Υπό έλεγχο είναι η φωτιά στη Μόλα Καλύβα, ενώ συνεχείς αναζωπυρώσεις περιφερειακή των μετώπων απασχολούν αδιάκοπα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανέρχονται στα 25 οχήματα με 50 άνδρες.

Όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr ο Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Μανώλης Τσολάκης, από το πρωί έκαναν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Μετά τις 2 το μεσημέρι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του κ. Τσολάκη έχουν καεί περίπου 1.200 στρέμματα δασικής έκτασης. Το απόγευμα οι άνεμοι στην περιοχή της Κασσάνδρας αναμένεται να εξασθενήσουν, γεγονός που κάνει αισιόδοξους τους επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ότι η φωτιά θα κατασβεστεί πλήρως.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Κασσάνδρας υπέβαλε αίτημα προκειμένου να κηρυχθεί η τοπική κοινότητα στη Μόλα Καλύβα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβίβασε το αίτημα του Δήμου στη διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και αναμένεται να γίνει αποδεκτό.Ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά τις ζημιές που υπέστησαν ιδιώτες και επιχειρηματίες ο κ. Στεργιάδης διευκρίνισε ότι οι περισσότερες είναι σε προαύλιους χώρους σπιτιών, μηχανήματα ή σε κάποια παλιά αυτοκίνητα που είχαν αποσυρθεί, με εξαίρεση τη σκεπή μία μονοκατοικίας που κάηκε. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως οι ζημιές θα καταγραφούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς έπειτα από αίτηση των πληγέντων στον Δήμο θα μεταβαίνει επιτροπή που συστήνεται, για να κάνει τους σχετικούς ελέγχους.

halkidikinews.gr
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...