Στην Ισπανία γίνονται ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια στους αγρότες για να μάθουν τον σημαντικό ρόλο της μέλισσας και να μην την σκοτώνουν με τα ραντίσματα - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Στην Ισπανία γίνονται ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια στους αγρότες για να μάθουν τον σημαντικό ρόλο της μέλισσας και να μην την σκοτώνουν με τα ραντίσματα


Μελισσοκομικά νέα από τον κόσμο...

Οι αγρότες, οι γεωπόνοι, οι αρχές και όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την προστασία της υγείας των επικονιαστών, θα έχουν την ευκαιρία για δωρεάν online μάθημα Ορθής Γεωργικής Πρακτικής για την προστασία και την υγεία των επικονιαστών.

Αυτό διαβάζω στα μελισσοκομικά νέα της Ισπανίας.

Σε τρεις ενότητες το μάθημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το αμοιβαίο όφελος της γεωργίας και της μελισσοκομίας για την καλή παραγωγή των καλλιεργειών.Τονίζεται ότι καλλιέργειες όπως οι φράουλες και το αβοκάντο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την επικονίαση, καθώς οι μέλισσες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή έως και 35% με καλή γονιμοποίηση των άνθεων.
Ταυτόχρονα, οι μέλισσες που γονιμοποιούν αυτές τις καλλιέργειες λαμβάνουν νέκταρ και γύρη από τα λουλούδια τους για την τροφή τους. Αυτό δείχνει την άμεση σχέση που υπάρχει μεταξύ των μελισσοκόμων και των αγροτών.

Μερικά δεδομένα
Οι επικονιαστές είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, το 90% όλων των φυτών που ανθίζουν εξαρτάται από την επικονίαση.
Το 1/3 των καλλιεργειών τροφίμων στον κόσμο εξαρτάται από την επικονίαση
Από το 1995 οι πληθυσμοί των μελισσών μειώθηκαν κατά 26%.

Αυτά και άλλα πολλά λένε στην Ισπανία.

Στην Ελλάδα υπάρχουν παρόμοιες πρωτοβουλίες;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Να γίνω και λίγο κακός;

Στην Ελλάδα ενώ τα μελισσοκομικά σεμινάρια είναι πληρωμένα από κονδύλια της Ε.Ε όταν κάποιος παει να τα παρακολουθήσει του κόβουν εισιτήριο...

Γιατί να πάει ένας αγρότης με τέτοια κρίση να πληρώσει για να ακούσει για τις μέλισσες λοιπόν;

Και ποιος θα κάνει σεμινάριο να μιλήσει για την αξία των επικονιαστών, όταν δεν ενημερώνουν τον κόσμο ούτε καν πως θα ξεχωρίσει την Ασιατική σφήκα ή το σκαθάρι;

Και ενώ δεν έχουμε καν την στοιχειώδη ενημέρωση, δεν έχουμε σεμινάρια της προκοπής θέλουν να κάνουν και συνέδρια για να μιλήσουν για τα νέα τάχα.

Ποια νέα βρε λεβέντες;
Τα πέτσινα;

Τι να πείτε; Αυτά που διαβάζετε από το εξωτερικό;
Αυτά τα διαβάζουμε και μόνοι μας δεν μας χρειάζονται.

Χρειαζόμαστε αλλαγή φίλοι μου.
Κάποιον τρελό που να ξηλώσει όλη αυτή την σαπίλα, να την πετάξει στον βόθρο και να βάλει νέες βάσεις σε όλους τους τομείς όχι της μελισσοκομίας αλλά της χώρας γενικότερα, γιατί η σήψη δεν είναι μόνο προνόμιο του κλάδου μας αλλά της Ελλάδας.
Όλοι οι κλάδοι έτσι σκέφτονται γι αυτό πατώσαμε.
Θέλουν όλα αλλαγή και χτίσιμο ξανά από νέες βάσεις.

Και τα πουρό θέλουν αλλαγή, να έρθουν νέα παιδιά καυλωμένα να μας κάνουν σεμινάρια, να βράζει το αίμα τους να θέλουν να προσφέρουν και όχι να απομυζήσουν.

Αυτά είχα να πω σήμερα.
Αυτά είναι τα νέα της ημέρας από την Ισπανία.
Περισσότερα αύριο.Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...