Εκατομμύρια ακρίδες τρώνε τις καλλιέργειες της Αργεντινής: Ανάστατοι οι μελισσοκόμοι φοβούνται για αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων από τους αγρότες!!! - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Εκατομμύρια ακρίδες τρώνε τις καλλιέργειες της Αργεντινής: Ανάστατοι οι μελισσοκόμοι φοβούνται για αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων από τους αγρότες!!!


Και μια είδηση από το εξωτερικό.

Στην Αργεντινή όπου αυτή την περίοδο είναι ο δεύτερος μήνας της ανοίξεως υπάρχει έντονο πρόβλημα από εκατομμύρια ακρίδες που εμφανίστηκαν και τρώνε τα σπαρτά.
Πιστεύεται ότι η μάστιγα εμφανίστηκε, διότι τα τελευταία 10 χρόνια το κράτος δεν επενδύει αρκετά κονδύλια στον έλεγχο κατά των ακρίδων.
Ο Ulises Gerardo, καθηγητής Γεωργικής Ζωολογίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ρίο Κουάρτο λέει ότι η κατάσταση αυτή συμβαίνει επειδή οι ακρίδες διέφυγαν από την περιοχή αναπαραγωγής, η οποία είναι Catamarca, La Rioja, ένα μικρό μέρος του Tucuman, και βόρεια  της San Luis.


Πλέον τα πλήθη των ακρίδων κινούνται από βορρά προς νότο και το στοίχημα της εξόντωσης τους θα έχει χαθεί αν καταφέρουν να εκκολαφθούν όλα αυτά τα αβγά που αφήνουν στο πέρασμα τους οι ακρίδες.

Ο καθηγητής θεωρεί ότι θα ήταν λάθος η καταπολέμηση των ακρίδων να μείνει στα χέρια των αγροτών και να μην επέμβει το κράτος καθώς τότε μπορεί να έχουμε αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων που ίσως δημιουργούσαν πρόβλημα στην μελισσοκομία και στις μέλισσες.
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...