Έτοιμο σιρόπι VITAMIN PLUS από την ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ για συμπλήρωμα τροφής εν όψη του χειμώνα αν τα μελίσσια δεν έχουν επάρκια μελιού!!! - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Έτοιμο σιρόπι VITAMIN PLUS από την ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ για συμπλήρωμα τροφής εν όψη του χειμώνα αν τα μελίσσια δεν έχουν επάρκια μελιού!!!


VITAMIN PLUS INVERT ΒΕΕ SYRUP-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.25 KG

Υπάρχουν φορές που τα μελίσσια μας το φθινόπωρο δεν μπορούν να μαζέψουν τις απαραίτητες προμήθειες που χρειάζονται για να μπορέσουν να περάσουν τον χειμώνα.
Τότε ο μελισσοκόμος πρέπει να παρέμβει και να τους δώσει τροφή.
Όσο ποιοτικότερη είναι η τροφή τόσο το καλύτερο και για αυτόν και για τα μελίσσια.
Για τα μελίσσια επειδή θα ξεχειμωνιάσουν με ασφάλεια και γι αυτόν επειδή θα μπει την άνοιξη με πολλά και δυνατά μελίσσια να χτυπήσει τις νομές.
Μια καλή επιλογή είναι το έτοιμο σιρόπι αυτό με τις βιταμίνες της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.
Είναι τόσο πυκνό και συμπυκνωμένο που θυμίζει μέλι, και με τόσες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που περιέχει είναι ασφαλώς πολύ καλή επιλογή για να εξασφαλίσει την σίγουρη επιβίωση του σμήνους.
Ας κάνουμε τώρα και έναν υπολογισμό του κόστους.
Η τιμή του είναι 1.04 ευρω το κιλό.
Ας υποθέσουμε ότι πήγαμε 1 μελίσσι στο πεύκο.
Αν αυτό μας έδωσε 15 κιλά μέλι και το πουλήσουμε στον έμπορο 15Χ3.90=58.5 ευρώ.
Αν υποθέσουμε ότι από τα μέσα του φθινοπώρου έως την άνοιξη θέλουμε να το κάνουμε τούρμπο να του δώσουμε το μάξιμουμ 10 κιλά σιρόπι VITAMIN PLUS τότε έχουμε ένα κόστος μαζί με τον ΦΠΑ 10Χ1.04=10.40 ευρώ.
Το μελίσσι δηλαδή μόνο από το πεύκο μας έδωσε 58 ευρώ και εμείς δίνοντας του το καλύτερο σιρόπι ακόμα κι αν σκάσει να τρώει θα χρεωθούμε το πολύ 10.40 ευρώ.
Αν μας έχει δώσει και τίποτα μέλια την άνοιξη κτλ ή αν από το μέλι που μας έδωσε πουλήσουμε και στην λιανική τότε τα έσοδα μας μεγαλώνουν.
Ίσως κάποιος πει, γιατί ρε φίλε να του δώσω σιρόπι με 1 ευρώ το κιλό και να μην αγοράσω ζάχαρη να το κάνω μόνος μου σιρόπι και να μου κοστίσει 70 λεπτά;

Και πάλι αν το σκεφτούμε καλά θα δούμε ότι αυτό δεν μας συμφέρει και τόσο.
Για δυο λόγους.
Γιατί το σιρόπι αυτό είναι ειδικό για την μέλισσα με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό σακχάρων, γιατί φέρει και βιταμίνες και γιατί είναι συμπυκνωμένο ήδη.
Αυτό το σιρόπι αν το ρίξεις σε μελίσσι με ζυγαριά σήμερα, θα δεις ότι την επομένη ημέρα δεν θα έχεις απώλεια βάρους πέρα από αυτό που θα φαει το σμήνος.
Αν όμως κάνεις μόνος σου 1 λίτρο σιρόπι και το ρίξεις στο μελίσσι της ζυγαριάς την επομένη ημέρα θα δεις απώλεια βάρους 300-500 γραμμαρίων σχεδόν επειδή οι μέλισσες αφαιρούν την υγρασία και το συμπυκνώνουν.
Πόσο είναι λοιπόν το πραγματικό κόστος του σιροπιού που φτιάχνουμε μόνοι μας;
Τελικά είναι όσο κάνει το έτοιμο σιρόπι VITAMIN PLUS, αλλά με το VITAMIN PLUS βγαίνουμε από τον κόπο να το φτιάξουμε και είναι και καλύτερο.

Αυτές είναι μερικές σκέψεις μου λοιπόν, που τις γράφω έχοντας δοκιμάσει το σιρόπι VITAMIN PLUS.
Αν παρόλα αυτά θέλουμε κάτι ποιο οικονομικό, τότε υπάρχει και το BEE SYRUP EXTRA ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 25 ΚΙΛΩΝ της εταιρείας που είναι κατά 10 λεπτά το κιλό πιο οικονομικό, όμως δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να έχω γνώμη.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο ποιο κάτω για να δείτε το προϊόν στο Site της εταιρείας.

http://www.melissokomiki.com/index.php?route=product/product&path=89_97&product_id=423

Δείτε τα συστατικά του και την περιγραφή του καθώς και ένα βιντεάκι που είχαμε κάνει πέρυσι την άνοιξη.

Περιγραφή :
Ινβερτοποιημένο σιρόπι μελισσών ενισχυμένο με πλήθος βιταμινών, αμινοξέων και μετάλλων. Συσκευασμένο σε δοχείο των 25 κιλών. Συνίσταται για την αύξηση της ωοτοκίας της βασίλισσας, την εκτροφή γόνου και την εξασφάλιση αποθεμάτων μέσα στην κυψέλη, τις περιόδους που δεν υπάρχει έκκριση νέκταρ. Χρησιμοποιείται κυρίως νωρίς την άνοιξη για την εκμετάλλευση των μεγάλων ανθοφοριών ή ακόμα και το φθινόπωρο, για ανανέωση του πληθυσμού.


Χημική Σύσταση :
Ζάχαρη Άχνη, Φρουκτόζη, Μαλτόζη & Άλλα Ανώτερα Ζάκχαρα.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΛΕΣ :

Α) ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ 
β) Μέταλλα
γ) Αμινοξέα
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...