Επιστολή Melissocosmou στον πρόεδρο της ΟΜΣΕ - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή Melissocosmou στον πρόεδρο της ΟΜΣΕ


Πρόεδρε Βασίλη Ντούρα.
Είσαι ο εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων μελισσοκόμων, εκλεγμένος δημοκρατικά από τους Μελισσοκομικούς Συλλόγους της χώρας.
Παρακολούθησα το bullying που σας έγινε στο μελισσοκομικό συνέδριο των Ιωαννίνων και ντρέπομαι για την κατάντια των Ελλήνων μελισσοκόμων.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται κάποιος που κατά δήλωση του ενώπιον ολόκληρου του συνεδρίου ότι είναι ανεπάγγελτος ή τουλάχιστον δεν είναι μελισσοκόμος, να παίρνει τον λόγο και αρχίζει να εκστομίζει ανακρίβειες μπροστά σε όλο το ακροατήριο, μπροστά σε σεβάσμιους και νηφάλιους ανθρώπους της έρευνας, μπροστά στο ΔΣ της ΟΜΣΕ μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς ένας να του πει ότι αυτά που λέει τουλάχιστον δεν είναι έτσι, ότι δεν γνωρίζει ή ότι εν πάση περιπτώσει έχει λάθος.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι μπορεί να έχει επί προσωπικού ο κάθε ένας με οποιονδήποτε, ούτε καν με τον Βασίλη Ντούρα.
Με ενδιαφέρει όμως ότι ο θεσμός του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ελλήνων μελισσοκόμων που αντιπροσώπευε όλους τους μελισσοκόμους που δεν ήταν παρόν, πρέπει τουλάχιστον σε δημόσιο επίπεδο να είναι σεβαστός.


Όποιος δεν ξέρει από που έρχεται δεν ξέρει ούτε προς τα που πηγαίνει λέει ο λαός μας.
Ψάχνοντας κάθε μέρα που περνάει την μελισσοκομική ιστορία αυτού του τόπου για τις ανάγκες του Blog μου είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η Ομοσπονδία για τους Έλληνες μελισσοκόμους υπήρξε όραμα πολλών δεκαετιών των πατέρων και των παππούδων μας.
Έγιναν αγώνες για να ιδρυθεί και να αναγνωριστεί αυτή η ομοσπονδία.
Και αν τώρα εν έτη 2017 θεωρούμε ότι δεν μας εκφράζει απολύτως πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να την διορθώσουμε ή να την βελτιώσουμε, αλλά ΔΕΝ έχουμε κανένα δικαίωμα να την διαλύσουμε.
Η Ομοσπονδία των Ελλήνων μελισσοκόμων δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε είναι εν ζωή αυτοί που την δημιούργησαν.
Συνεπώς κανένας δεν μπορεί να την διαλύσει.
(...)

Οι θέσεις μου αυτές δεν έχω ιδέα αν είναι σωστές, δεν γνωρίζω τι αποτέλεσμα θα είχαν στο μέλλον της Ελληνικής μελισσοκομίας αν τυχόν υλοποιούνταν.
Ούτε θεωρώ πως είναι υποχρεωμένος ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ να συμφωνήσει με αυτές τις θέσεις, όπως εξάλλου κι εγώ διαφωνώ σε πολλές δικές του.

Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι εγώ τουλάχιστον έχω κάποιες θέσεις και τις ρίχνω στο τραπέζι για συζήτηση.

Δεν κατηγορώ ολόκληρο το σύμπαν ότι δεν κάνει τίποτα καλά, χωρίς να αρθρώνω μια νέα πρόταση.
Αυτό είναι bullying.
(...)

Δεν είμαι στα συνδικαλιστικά πράγματα και καλοπροαίρετα ρωτάω αν η ΠΑΣΕΓΕΣ όταν κάνει συνελεύσεις και συνέδρια έχει και τους γεωπόνους από δίπλα να κρατάνε τον μπαλτά, και θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό.
(...)

Ειπώθηκαν κατηγορίες βαριές στα Ιωάννινα και δεν εξηγήθηκαν κάποια πράγματα.

1. Θέλω να ρωτήσω για το πρόγραμμα ΜΕΛΙ ΜΕΛΙ.

Να πω ότι το πρόγραμμα αυτό είναι Ευρωπαϊκό.
Δόθηκαν δηλαδή κάποια χρήματα από την Κομισιόν σε όλες τις χώρες κράτη μέλη προκειμένου αυτές να διαφημίσουν τα εγχώρια προϊόντα τους, και η κάθε χώρα το μέλι της ώστε να το προτιμούν οι καταναλωτές της.
Στην Ελλάδα δόθηκε ένα σεβαστό ποσό, εσείς θα ξέρετε και το νούμερο.
Εγώ δεν θέλω να πετάω μισόλογα και να μένουν ερωτηματικά, αλλά θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους.
Ακούστηκε ότι τα χρήματα του προγράμματος ΜΕΛΙ ΜΕΛΙ αντι να πάνε στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και να λένε στους καταναλωτές να προτιμούν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ότι έγιναν διαφημίσεις στα 2 μελισσοκομικά περιοδικά στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και διαφήμιζαν (...)

2. Πρόεδρε Βασίλη Ντούρα, αληθεύει ότι προ μηνός έχετε κάνει μήνυση σε 5 διαχειριστές ομάδας του Facebook;
(...)
Και σε αυτή την κίνηση αν και λυπάμαι που φτάνουμε σε αυτό το σημείο θα την χαρακτηρίσω απόλυτα δικαιολογημένη και επιφυλάσσομαι να κάνω το ίδιο και εγώ, είμαι δε σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Θα ήθελα γραπτή απάντηση να την διαβάσουν όχι 500 άτομα συνεδρίου αλλά περισσότεροι από 50.000 μοναδικοί επισκέπτες της προσωπικής μου ιστοσελίδας
(...)


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...