Σας καλώ να δραστηριοποιηθείτε στον χώρο της εμπορίας του Ελληνικού μελιού. - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

Σας καλώ να δραστηριοποιηθείτε στον χώρο της εμπορίας του Ελληνικού μελιού.


Έφυγαν οι πρώτες επιστολές που καλούν μεγαλοεπιχειρηματίες και εταιρείες της χώρας να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της εμπορίας του Ελληνικού μελιού. 
Γιατί αν θέλουμε να δούμε ανάπτυξη στον χώρο μας πρέπει το εμπόριο να ανθήσει, ο ανταγωνισμός να λειτουργήσει και οι εξαγωγές μελιού να ξεκινήσουν.
Ασφαλώς οι ενέργειες αυτές για να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα έπρεπε να γίνουν από τις κεφαλές του κλάδου και από την ΟΜΣΕ και να κανονιστούν ραντεβού με επιχειρηματίες που να γίνει ανάλυση στοιχείων και εκτεταμένη ενημέρωση.
Ωστόσο αυτό όταν τους το ζήτησα μου το απέκλεισαν, οπότε το βάρος της προσπάθειας πρέπει να το σηκώσουμε μόνοι μας οι μελισσοκόμοι αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον της Ελληνικής Μελισσοκομίας.

Πρέπει να πω ότι απέστειλα τις επιστολές σε κολοσσούς, βάζοντας τον πήχη ψηλά.
Σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αγροτικά και διατροφικά προϊόντα επί χρόνια και με επιτυχία.
Φυσικά χρειαζόμαστε και τύχη για να υπάρξει ανταπόκριση.
Όμως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς λένε...

Αυτή είναι η επιστολή. 

Ονομάζομαι Βασίλειος Ξεσφίγγης, είμαι 41 ετών επαγγελματίας μελισσοκόμος κάτοικος Αγρινίου και διαχειριστής του site μελισσοκομίας της Ελλάδος www.melissocosmos.com

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 40.000 μελισσοκόμοι, έχοντας στην κατοχή του 1.2 εκατομμύρια μελισσοσμήνη, που είναι αριθμός ρεκόρ για την Ε.Ε, ενώ παράγουμε περίπου 20.000 τόννους μελιού ετησίως.

Τα μέλια μας ποιοτικά είναι ασύγκριτα σε σχέση με των άλλων χωρών και αυτό οφείλεται στο ξηροθερμικό κλίμα της χώρας και στην πλούσια χλωρίδα της που έχει πολύ περισσότερα διαφορετικά είδη άνθεων.
Έτσι το μέλι μας βγαίνει πολύ ποιο παχύρρευστο και αρωματικό.

Βγάζουμε το μοναδικό μέλι ποικιλίας θυμαριού, σε καλές ποσότητες, έχοντας την μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο σε αυτό το είδος.
Το μέλι μας που παράγεται σε όλη την νησιωτική Ελλάδα, σε έναν συνδυασμό από τον Ελληνικό Ήλιο, και το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών μας με τα μελτέμια που δροσίζουν τα άνθη το κάνουν ανεπανάληπτο και αχτύπητο σε σύγκριση με κάθε άλλη ποικιλία μελιού όχι μόνο της χώρας αλλά ολοκλήρου του κόσμου.
Γι αυτό άλλωστε οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας το τιμούν δεόντως.

Επίσης βγάζουμε και άλλες ποικιλίες μελιού, όπως το μέλι ελάτης βανίλια, που βγαίνει μόνο στην Ελλάδα, το εξαιρετικό κόκκινο μέλι Ελάτης, το μέλι Πεύκου που βγαίνει κυρίως στην Ελλάδα και σε μικρές ποσότητες στην Τουρκία, μέλι Βελανιδιάς, μέλι Πορτοκαλιάς, μέλι Ερείκης, μέλι Καστανιάς, το πικρό μέλι της Κουμαριάς, μέλι MetCalfa, μέλι Ασφάκας που βγαίνει μόνο στην Αιτωλοακαρνανία και φυσικά τα ανθομελά μας, όπως και πολλές άλλες ποικιλίες ακόμα.

Δυστυχώς η χώρα μας όμως δεν διαθέτει παρά έναν και ορισμένους μικρούς ακόμα εμπόρους μελιού, που εμφιαλώνουν το μέλι και το διαθέτουν κυρίως στην Ελληνική αγορά.
Οι εξαγωγές του Ελληνικού μελιού είναι σχεδόν ανύπαρκτες αφού ανέρχονται σε λίγες δεκάδες τόννους όλους και όλους.
Ενώ δηλαδή η χώρα μας έχει κορυφαίας ποιότητας μέλι που θα μπορούσε να σταθεί άνετα ακόμα και στις ποιο απαιτητικές αγορές, και ενώ έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό μελισσοσμηνών, ελλείψει εμπορίου το μέλι μας δυσκολεύεται να διατεθεί και φυσικά η παραγωγή του παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις δυνατότητες της χώρας.

Άλλες χώρες έχουν κάνει την μελισσοκομία μιας μορφής βαριά βιομηχανία, χάριν στην δυναμική παρουσία εμπορίου και εξαγωγών.

Με την παρούσα επιστολή σας καλώ να δραστηριοποιηθείτε στον χώρο της εμπορίας του Ελληνικού μελιού.
Του μελιού που χρειάζεται μονάχα εμφιάλωση για να διατεθεί στην αγορά.
Αυτό που απαιτείται για να ξεκινήσει κάποιος είναι μόνο ένας αποθηκευτικός χώρος και μια μονάδα εμφιαλώσεως, δεν χρειαζεται μεταποιηση, δεν χρειαζεται επεξεργασια παρα μόνο με αυτά μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγή.

Από τις μέχρι τώρα βολιδοσκοπήσεις που έχω υπόψιν προκύπτει ότι υπάρχουν αγορές πολύ δυναμικές που θα μπορούσαν πολύ εύκολα και με υψηλότατο τίμημα να απορροφήσουν την παραγωγή μας.

Σας ζητάω να αξιολογήσετε αυτό το ενδεχόμενο και να ασχοληθείτε με την εύκολη και κερδοφόρα υπόθεση της εμπορίας Ελληνικού μελιού.
Για το κοινό συμφέρον όλων μας, της χώρας, της Ελληνικής μελισσοκομίας αλλά και το δικό σας.

Με τιμή Βασίλειος Ξεσφίγγης

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...