Φθιώτιδα: Ο αντιεξουσιαστής "φαντομάς" με τα ντόμπερμαν που έκαιγε μελίσσια - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Φθιώτιδα: Ο αντιεξουσιαστής "φαντομάς" με τα ντόμπερμαν που έκαιγε μελίσσια


Ο μυστηριώδης τύπος με την αδυναμία στο μέλι, τις φωτιές και τις τράπεζες...

Ο 49χρονος ενοικίαζε αυτοκίνητα προκειμένου να μεταβεί στο ορμητήριο του στον Μπράλο Φθιώτιδας κι από κει να καταστρώσει τα σχέδια του, που περιελάμβαναν κλοπή μελιού και εμπρησμούς στις κυψέλες από τις ορεινές περιοχές των Βαρδουσίων, της Γκιώνας, της Οίτης αλλά και του Πηλίου.

Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές συνοψίζεται η πλούσια δράση του 49χρονου αντιεξουσιαστή που συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου για εννέα ένοπλες ληστείες σε τράπεζες στην Αττική από το 2002 έως το 2009 και εμπλέκεται επίσης σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, της Δ/νσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σε 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού και καταστροφής 1135 μελισσοσμηνών (με πληθυσμό άνω των 55 εκατομμυρίων μελισσών) με τη ζημιά να αγγίζει τα 600.000 ευρώ!

Ο «Φαντομάς»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο σπίτι-κρησφύγετο στο Μπράλο ο 49χρονος πήγαινε μόνο αργά τη νύχτα και από τις προφυλάξεις που έπαιρνε του είχαν προσδώσει τον χαρακτηρισμό του «Φαντομά», αφού στα 2,5 χρόνια που ταυτοποιείται η εξακολουθητική παράνομη δράση του με τα μελίσσια, κανείς δεν τον είχε δει στο χωριό, ούτε είχε ανταλλάξει μαζί του κουβέντα!

Ο 49χρονος απέφευγε συστηματικά να έρθει σε επαφή με τον οποιονδήποτε, φρόντιζε μάλιστα να μην ενοχλεί κανέναν, ενώ τρία τουλάχιστον ντόμπερμανπρόσεχαν ώστε κανείς "περίεργος" να μην πλησιάζει στο σπίτι του, που ήταν ψηλά στην άκρη του χωριού.

Ακόμη κι όταν τα συγκεκριμένα σκυλιά του δημιούργησαν πρόβλημα, καθώς είχαν κατορθώσει να βρουν πέρασμα κάτω από την περίφραξη και να αναστατώσουν το χωριό, εκείνος φρόντισε να μπαλώσει τις τρύπες και να τακτοποιήσει το θέμα χωρίς και πάλι να ‘ρθει σε επαφή με κανέναν από την κοινότητα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο σπίτι - ορμητήριο η Ασφάλεια Λαμίας, βρήκε και κατάσχεσε πολλές συσκευασίες μελιού, έναν μελισσοεξαγωγέα, πανάκριβα αγωνιστικά ποδήλατα, όπως κι αντίστοιχης αξίας ορειβατικό εξοπλισμό και μπουφάν. Επίσης βρέθηκε ένας ψεκαστήρας πετρελαίου, που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε στην καταστροφή των μελισσιών, αφού μετά την κλοπή τα παρέδιδε στις φλόγες.Με πλούσιο παρελθόν

Η συγκεκριμένη του μανία με τις φωτιές του είχαν στοιχίσει και τον πρώτο φάκελο στην Ασφάλεια, αφού είχε συλληφθεί για εμπρησμούς σε αυτοκίνητα στη Μαγνησία από όπου έλκει και την καταγωγή του.

Ο ίδιος βέβαια έχει γεννηθεί στη Γερμανία, ενώ στα νεανικά του χρόνια ήταν σε παρέες αντιεξουσιαστών αλλά και γνωστών ποινικών με το όνομά του να εμπλέκεται και σε οργανώσεις που είχαν τραβήξει την προσοχή της Αντιτρομοκρατικής. Είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για διακεκριμένες φθορές σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (1994), παράνομη οπλοφορία, κλοπές και ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (1999, 2001, 2010), ενώ έχει παραμείνει έγκλειστος σε καταστήματα κράτησης της χώρας για σχεδόν μια πενταετία.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο το είχε γυρίσει στη... μελισσοκομία και τη νέα του ενασχόληση δυστυχώς την πλήρωσαν ακριβά πολλοί επαγγελματίες από τη Φθιώτιδα και τους γύρω νομούς…
ΠΗΓΗ
http://www.lamiareport.gr/


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...