Χριστιάνα Καλαθάκη: Ανοιχτή Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργο κο Τσιρώνη Ιωάννη - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Χριστιάνα Καλαθάκη: Ανοιχτή Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργο κο Τσιρώνη Ιωάννη

 
Προς:
 τον  Αναπληρωτή Υπουργό ΥπΑΑΤ
             Κο Τσιρώνη Ιωάννη
            anyp@hq.minagric.gr
 
Κοινοποιήσεις
1)      ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦIΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ 
Τμήμα: Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας 
               ve46u046@minagric.gr
2)      Μελισσοκομικοί Σύλλογοι Ελλάδος
3)      Μελισσοκομικές ιστοσελίδες
 
Ραφήνα 15/01/2018
Αξιότιμε κε Υπουργέ
 
Η μελισσοκομία είναι ένας κλάδος ο οποίος δεν απασχολεί την κοινή γνώμη όσο θα έπρεπε. Είναι ένας δρόμος δύσβατος όχι μόνο λόγω της φύσης του, αλλά και λόγω των δυσκολιών που η πολιτεία μας θέτει καθημερινά.
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου όμως , μου δείχνει πως ο κλάδος αυτός όπως και όλη η αγρότική ζωή, είναι τα εφόδια που θα καταφέρουν να υποστηρίξουν την Ελλάδα στις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Πρόσφατα ενημερώθηκα από το Υπουργείο, ότι η περίοδος των ενστάσεων για τον κανονισμό 852 , όπου θα υπάρχει το μέτρο για τους μικρούς παραγωγούς (τοποθέτηση μελιού στο ράφι τοπικών αγορών χωρίς τυποποίηση), ολοκληρώθηκε στην Ευρώπη με επιτυχία. Επειδή δεν υπήρξε κάποια ένσταση, το αθώο μου μυαλό χάρηκε, γιατί πίστεψε πως αυτό είναι το τέλος της διαδικασίας αυτής και τα υπόλοιπα εντός ολίγων ημερών θα ολοκληρωθούν από την πλευρά σας. Πληροφορούμαι όμως, ότι κάποιοι παράγοντες του Υπουργείου, διαφωνούν με τα όρια των κιλών του μελιού που θα διατίθενται από τον μικρό παραγωγό στις τοπικές αγορές όπως τέθηκαν αρχικά, και ζητούν αλλαγές επί του κανονισμού αυτού. Συγκεκριμένα, ζητούν μείωση των κιλών στο 1/3 της αρχικής πρότασης (από 1500 σε 500 κιλά)  η οποία ,τονίζω, πέρασε χωρίς καμία ένσταση από την Ευρώπη. Και σας ρωτώ, πώς είναι δυνατόν να βάζουν κάποιοι τρικλοποδιές στους Έλληνες μελισσοκόμους, που μοχθούν καθημερινά για την επιβίωση; Με ποια δικαιολογία κάποιοι θέλουν να αδικήσουν τον μικρό παραγωγό, θέτοντάς του ένα όριο ακόμα μικρότερο από αυτό που ενέκρινε η Ευρώπη; Γιατί να θέλουν  το κακό του Έλληνα μελισσοκόμου που στηρίζει την ελληνική αγροτική παραγωγή;
Σας παρακαλώ για την προσοχή σας. Ο κανονισμός έιναι σημαντικότατος και πρέπει να ολοκληρωθεί ΥΠΕΡ του Έλληνα μελισσοκόμου και όχι υπερ των συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών. Τα όρια που τέθηκαν είναι εγκεκριμένα από την Ευρώπη και δίκαια για τον μικρό παραγωγό. Μην αφήσετε για ακόμα μια φορά τα συμφέροντά μας ανυπεράσπιστα.
Είμαι νέα μελισσοκόμος, Γεωπόνος και δεν θέλω να αναγκαστώ να φύγω από την χώρα μου επειδή δεν θα μπορώ να επιβιώσω.
Δώστε φτερά στο κλάδο μας. Γράψτε με τις αποφάσεις σας ένα κομμάτι της ιστορίας του.
 
 
Με τιμή,
Καλαθάκη Χριστιάνα
Μελισσοκόμoς-Γεωπόνος ΓΠΑ
xristianadepp@yahoo.grΣτηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...